Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap, in het bijzonder Public Governance (0,8 - 1,0 fte)

Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap, in het bijzonder Public Governance (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 13 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht (UU) zoekt een universitair docent (UD) Bestuurs- en Organisatiewetenschap, i.h.b. voor Public Governance. We hebben ruimte voor een gepromoveerde UD die onderwijs en onderzoek combineert. Naast een brede domeinkennis ligt de thematische nadruk van deze positie op public governance. Meer specifiek zoeken we ter versteviging en uitbreiding van onze inhoudelijke expertise en behoeften in het onderwijs bij voorkeur een UD met een profiel op het terrein van governance of sustainability en/of de (lokale) verzorgingsstaat. De nieuwe UD is breed inzetbaar in het kwalitatief hoogstaand, kleinschalig en intensief onderwijs dat het departement verzorgt, in zowel de verschillende bachelor- als de masteropleidingen (en eventueel ook in het executive onderwijs). In het onderzoek levert de UD een bijdrage aan de onderzoekslijn Public Governance & Management en in het bijzonder aan Public Governance en de strategische onderzoeksthema’s Institutions for Open Societies en/of Pathways to Sustainability.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een UD die vanaf eind april 2021 onderwijs verzorgt in de bachelor (Bestuurs- en Organisatiewetenschap en eventueel Philosophy, Politics & Economics ), master (en executive master) en die samenwerkt in onderzoeksprojecten. Meer specifiek zijn we op zoek naar een collega met:
  • een promotie op een maatschappelijk relevante thematiek, in relatie tot Public Governance;
  • aantoonbare en brede onderwijservaring in zowel bachelor- als masteronderwijs;
  • een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
  • aantoonbare ervaring en affiniteit met kleinschalige, activerende en intensieve onderwijswerkvormen en met persoonlijke studentbegeleiding waarbinnen maatwerk wordt geleverd en die aansluiten bij de ontwikkelingsfase en leerbehoeften van de student;
  • bij voorkeur ervaring met onderwijscoördinatie;
  • een dusdanige beheersing van het Nederlands dat bij de start van de aanstelling complexe thema’s in het onderwijs in die taal kunnen worden behandeld;
  • gepubliceerde artikelen in relevante (inter)nationale tijdschriften, al dan niet in combinatie met zijn/haar proefschrift;
  • een maatschappelijke gerichtheid en de wens om via onderzoek ‘impact’ te willen creëren;
  • inzet om als teamplayer een bijdrage te leveren aan de ontmoeting binnen de academische community van studenten, docenten, onderzoekers, ondersteuning en adviseurs, aan het gezamenlijk geven van onderwijs en ook aan team-science.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van vier jaar met een evaluatiemoment na één jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


Het departement USBO richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is nauw verbonden met de strategisch thema’s Institutions for Open Societies (IOS) en Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht. USBO-medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Bachelor, Master, Executive Master), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden dan ook hoog gewaardeerd door studenten. Aan de bacheloropleiding is door de NVAO het bijzonder kenmerk ‘kleinschalig en intensief’ toegekend. Van de kandidaten verwachten wij ook een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van kleinschalig en intensief onderwijs.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • 28—40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1133706

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you