Ervaren Onderzoeker/projectmedewerker kennisecosystemen - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Ervaren Onderzoeker/projectmedewerker kennisecosystemen - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
3 dec 31 dec Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 dec 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de uitwerking en de uitvoering van het werkprogramma is er op korte termijn plaats voor een ervaren Onderzoeker/projectmedewerker kennisecosystemen in beweging.

Voor het werkprogramma thema ‘Vitale wetenschap en kennisecosystemen’ zoeken we een nieuwe enthousiaste collega. In dit thema doen we onder meer onderzoek naar de vraag hoe wetenschap en innovatie beter kunnen worden gemobiliseerd voor de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd, zoals de klimaatopgave. Welke veranderingen in onze kennisecosystemen zijn nodig om maatschappelijke opgaven effectief aan te pakken? In hoeverre en op welke manier helpt ‘missiegedreven’ innovatiebeleid hierbij?

Daarnaast bestuderen we binnen dit thema ook de gevolgen van de veranderende geopolitieke context voor ‘open science’ en voor internationale samenwerking en publiek-private samenwerking in onderzoek en innovatie. We zullen ontwikkelingen in het Europese onderzoeks- en innovatiebeleid kritisch blijven volgen om te analyseren welke implicaties dat heeft voor (de governance van) wetenschap in Nederland. En we onderzoeken hoe de innovatiekracht van regio’s en steden beter benut kan worden voor maatschappelijke opgaven.  

We hebben plek voor een ervaren onderzoeker met kennis en interesse op bovengenoemde onderwerpen en met competenties in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Als onderzoeker werk je nauw samen met collega’s aan projecten voor het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Je schrijft mee aan rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd en bij voorkeur gepromoveerd. Relevante (Master)studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Management of Technology, Technische Bestuurskunde en European Studies on Society, Science and Technology. Bekendheid met de wisselwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld in regionale ecosystemen, topsectoren of NWA-routes is gewenst. Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijke en politieke debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet.

Je hebt een aantal jaren onderzoeks- en/of consultancyervaring. Je kunt helder schrijven voor zowel een professioneel, wetenschappelijk als ook breder publiek.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging of onbepaalde tijd.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 3.746 (schaal 11 CAO-NU) en maximaal € 5.826 (schaal 12 CAO-NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €3746—€5826 per maand
  • Universitair
  • AT2020-137

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you