Universitair docent veiligheidskunde in de zorg

Universitair docent veiligheidskunde in de zorg

Geplaatst Deadline Locatie
10 feb 9 mrt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als tenure tracker de veiligheidscultuur bij ziekenhuizen  bestuderen en daarmee vermijdbare fouten voorkomen. Dat is je doel als universitair docent bij de TU Delft in dit relevante onderzoek.

Functieomschrijving

Veilige zorg voor patiënten in ziekenhuizen en een werkomgeving waarin alle zorgprofessionals in de hele ziekenhuisketen veilig en efficiënt hun functie kunnen uitoefenen. Daar draait jouw onderzoek om. Onderzoek met een belangrijke proces- en organisatorische component, maar ook met grote impact op de veiligheidsbeleving van zorgmedewerkers. Een onderzoeksterrein waarop je als universitair docent wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid in de hele zorgketen van ziekenhuizen. En dus aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor iedereen.

Deze positie is niet bepaald een doorsnee universitaire onderzoeksfunctie. Naast het theoretisch onderzoek dat je doet, ben je namelijk een belangrijk deel van je tijd voor empirisch onderzoek op de werkvloer bij ziekenhuizen. Je verzamelt hier data over de veiligheidscultuur en de veiligheid van processen. Bijvoorbeeld in operatiekamers, in de triage of bij het toedienen van medicatie. Maar ook in de samenwerking met extern betrokkenen in de keten, zoals huisartsen. Dit alles maakt jouw rol bijzonder boeiend.

Je werkt bestaande theoretische en conceptuele onderzoeksmodellen verder uit. Waar nodig ontwikkel je nieuwe modellen. Die vertaal je in operationele instrumenten waarmee we de veiligheidscultuur in de hele ziekenhuisketen meetbaar en het effect van interventies voorspelbaar maken.

Het doel van je onderzoek? Verbeterpunten in de veiligheid vaststellen en van daaruit vermijdbare fouten en ongevallen in de toekomst voorkomen. Belangrijk voor de patiënt én voor de betrokken zorgmedewerkers. Je doet je onderzoek in het Centrum voor Veiligheid in de Gezondheidszorg dat je met collega's verder helpt opzetten en uitbouwen. Je stuurt de promovendi in dit centrum en daarmee het onderzoek aan. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de ziekenhuizen en de zorgprofessionals die onmisbaar zijn voor je onderzoek op dit interessante terrein. Ook draag je bij aan en geef je onderwijs binnen de sectie veiligheidskunde en breid je het onderwijs uit door het verwerken van je onderzoeksresultaten in bestaande vakken.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd in de sociale wetenschappen, antropologie of een andere relevante discipline
  • Je hebt interesse in het onderwerp veiligheid in relatie tot de (ziekenhuis)zorg
  • Je hebt ervaring met het doen van empirisch onderzoek (kwalitatief of kwantitatief)
  • Je bent een bevlogen wetenschapper met de sociale vaardigheden die nodig zijn om met veel partijen samen te werken en mensen in je omgeving te inspireren.
  • Je schrijft en spreekt uitstekend Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 years.

  • Een salaris volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Korting bij zorgverzekeraars.
  • Een flexibele werkweek.
  • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
  • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

Bij de start van deze tenure track krijg je een contract voor zes jaar met uitzicht op een traject naar universitair hoofddocent en op termijn hoogleraar. In het vijfde jaar bepalen we of we je een vaste aanstelling aanbieden, afhankelijk van je prestaties in de tenure track tot dan toe. Hierover maken we vooraf goede afspraken met je, zodat de wederzijdse verwachtingen helder zijn.

We vinden het belangrijk dat je de potentie hebt om uiteindelijk door te groeien naar een rol als universitair hoofddocent of hoogleraar. Inspirerend en uitmuntend onderzoek en onderwijs staan daarin centraal. Heb je minder dan vijf jaar onderwijservaring? Dan verwachten we van je dat je binnen drie jaar na aanvang van je tenure track je universitaire onderwijsbevoegdheid (NL BKO) haalt. De TU Delft biedt je hiervoor een programma aan. Klik hier voor meer informatie over tenure track.

De TU Delft stelt hoge eisen aan de taalvaardigheid van docenten in het Engels. Mocht dit nodig zijn, dan kun je hiervoor via de universiteit een training volgen.   

Lees hier meer over de TU Delft als werkgever.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur & Management

Met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur levert de faculteit TBM een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe technisch-maatschappelijke vraagstukken, zoals de energie-transitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security.
Daarbij combineren we inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. We zijn ontwerpgericht, internationaal georiënteerd en beschikken over een uitgebreid netwerk met kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gezondheid
  • 32—38 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Gepromoveerd
  • TUD00813

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you