Projectcontroller (0,8 - 1,0 fte)

Projectcontroller (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 feb 17 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het belangrijkste doel van de functie:

  • Het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming en uitvoering van het financieel-economische beleid rondom projecten, inclusief het inhoudelijk aansturen en beoordelen van de financiële vastlegging van feiten die leiden tot de juiste informatievoorziening met betrekking tot projecten.
  • Het verzamelen, analyseren, interpreteren en presenteren van stuurinformatie betreffende de prestaties van projecten, dit op basis van de betreffende informatiebehoefte en rekening houdend met bestaande informatieprotocollen.

De projectcontroller werkt nauw samen met de beleidsmedewerker onderzoek.

Je rapporteert aan de businesscontroller en aan de projectleiders.

Werkzaamheden

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

  • Het in overleg met de projectleider opstellen van de projectbegroting.
  • Het begroten en prognosticeren van de omzet en kosten van de totale projectenportefeuille
  • Opstellen van realisatierapportages en prognoses.
  • Bewaken en signaleren afwijkingen in de realisatie van projectbegrotingen.
  • Voorbereiden van en laten uitvoeren van accountantscontroles.
  • Inrichten van projectdossiers en zorgen voor afwikkeling van projectdossiers.
  • Beoordelen relevante interne procedures, wet- en regelgeving en subsidievoorwaarden en toepassen hiervan op de projecten binnen de faculteit.
  • Verstrekken van informatie, beantwoorden van vragen en adviseren over regelingen en procedures met betrekking tot projecten.
  • Zelfstandig adviseren en aanwijzingen geven voor de inrichting van de projectadministratie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt recente ervaring met het opbouwen van projectdossiers en het adviseren aan projectleiders.

Je beschikt over een afgeronde HEAO-BE of SPD opleiding. Je beschikt over goede relationele mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal B2 volgens het Common European Framework) zowel in woord en geschrift. Ervaring met SAP strekt tot aanbeveling. Je beschikt over aantoonbare ervaring/relevante kennis op het gebied van projectadministratie.

Je bent resultaatgericht en pro actief, proces- en klantgericht en je bent gewend om binnen tijdslimieten te werken. Daarnaast ben je oplossingsgericht en heb je een sterk analytisch vermogen. Van belang zijn verder de competenties organisatiesensitiviteit, accuratesse en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt uitstekende vaardigheden op het gebied van Excel en Word. Ervaring met rapportages bouwen is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan na maximaal één verlenging bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2.790,- en €4.402,- bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 232 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. In het geval van een van een 8-urige werkdag bouw je daarnaast wekelijks 2 verlofuren op. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC)

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Media en Communicatie, Geschiedenis en Cultuurwetenschappen.

ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. We onderwijzen onze ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij de kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol spelt.

De faculteit telt ruim 1870 studenten en circa 226 medewerkers.

Binnen de ESHCC maakt Finance & Control onderdeel uit van de ondersteunende diensten van het Faculteitsbureau. De projectcontroller ressorteert rechtstreeks onder de directeur bedrijfsvoering en werkt samen met de financial controller aan het ‘in control’ zijn van de gehele organisatie.

Specificaties

  • Financiën
  • 32—40 uur per week
  • ESHCC-20210226

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you