Universitair docent Europees Recht (1,0 fte)

Universitair docent Europees Recht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 16 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Je zult worden ingezet in zowel het Nederlandstalig als Engelstalig bachelor- en masteronderwijs.

Functieomschrijving

De afdeling Internationaal en Europees Recht van het departement Rechtsgeleerdheid zoekt een enthousiaste en getalenteerde docent (UD), met name op het terrein van het Europees recht. Je zult worden ingezet in het zowel Nederlandstalig als Engelstalig bachelor- en masteronderwijs op de vakterreinen van de afdeling Internationaal en Europees Recht, met name Europees recht. Daarnaast begeleidt u scripties in de bachelor- en masterfase. Coördinatietaken en tutortaken kunnen ook tot de werkzaamheden behoren. Onderzoek op één van de terreinen waarbij de afdeling Internationaal en Europees Recht is betrokken, behoort tot de mogelijkheden (30% van de werktijd).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een jurist met een gedegen kennis van de genoemde vakterreinen. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:
  •  Je hebt een afgerond proefschrift in het Europees recht of zult binnenkort promoveren.
  •  Je beschikt over ervaring in het academisch onderwijs en je bent flexibel en breed inzetbaar.
  •  Je beschikt over organisatorische en didactische ervaring en kwaliteiten.
  •  Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs of bent bereid deze te behalen.
  •  Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, denkt graag mee over onderwijsontwikkeling en je bent een teamplayer.
  • Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor nog twee jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

'Recht in Utrecht' staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht - privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht, alsmede internationaal en Europees recht - en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema's en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

De afdeling Internationaal en Europees Recht verzorgt het onderwijs en onderzoek op het terrein van internationaal recht, Europees recht, sociaal recht en economisch publiekrecht. De afdeling is verdeeld in vier leerstoelen: Arbeidsrecht en Sociaal Beleid, Economisch Publiekrecht, Europees Recht, Internationaal Publiekrecht en Mensenrechten.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Recht
  • 36—40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1145651

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you