Onderzoeker Kenniscentrum Leren en Innoveren

Onderzoeker Kenniscentrum Leren en Innoveren

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 27 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan praktijkgericht onderzoek naar het middelbaar en hoger beroepsonderwijs?
Het Kenniscentrum Leren en Innoveren is één van de kenniscentra van Hogeschool Utrecht. Het Kenniscentrum Leren en Innoveren onderzoekt op welke wijze professionals kunnen omgaan met complexiteit en dynamiek in beroepspraktijken, en hoe zij richting geven aan hun handelen en ontwikkeling. LENI kijkt welke competenties daarvoor nodig zijn en hoe onderwijs helpt die te ontwikkelen. Het kenniscentrum bestaat uit verschillende lectoraten. Benieuwd naar wat we hebben bereikt en welke actuele onderzoeken er lopen? Kijk dan eens hier.

Als onderzoeker in het kenniscentrum participeer je in verschillende lectoraten. Als breed inzetbare onderwijskundig onderzoeker werk je mee aan verschillende onderzoeksprojecten en draag je mede zorg voor de realisatie van deze projecten. Daarnaast voer je onderzoek uit naar verschillende inhoudelijke onderwijskundige vraagstukken. Het gaat bijvoorbeeld om onderzoek naar vraagstukken rondom curriculumontwikkeling in het mbo en hbo waarin onderzoekend vermogen een plek heeft en waarin vraagstukken leven over de beoordeling van de competenties die nodig zijn in de beroepspraktijk. Ook het samenwerken in teams is een thema in projecten waaraan je gaat werken.

In de onderzoeksprojecten begeleid je ook docent-onderzoekers, participerende praktijkpartners of studenten. Je ontwikkelt voorstellen voor delen van het betreffende onderzoek. Je werkt hierbij nauw samen met verschillende collega’s binnen het kenniscentrum en onderhoudt duurzame relaties met onze praktijkpartners. Je werkt actief mee aan het verspreiden van de kennis die praktijkgericht onderzoek oplevert.
Het is tevens mogelijk dat je daarnaast een taak hebt in de professionalisering van onze HU-collega’s  via ons Teaching & Learning Network, of dat je onderwijs geeft aan studenten bij een van de opleidingen die verzorgd worden door onze onderwijsinstituten.

Wie je bent
Omdat je flexibel inzetbaar moet zijn binnen verschillende lectoraten zijn we op zoek naar iemand met een brede interesse die zich graag en gemakkelijk inwerkt in nieuwe thema’s. Je bent een teamspeler en kunt goed samenwerken met een grote diversiteit aan professionals. Je bent communicatief sterk en in staat om duurzame relaties op te bouwen met zowel interne als externe partners van het kenniscentrum. Je bent in het bezit van een didactische aantekening met o.a. BKE/SKE of bent bereid deze te behalen.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

  • Je hebt een Masteropleiding binnen de Sociale Wetenschappen, bij voorkeur in de Onderwijswetenschappen. Een promotie is geen eis, maar als je recent bent gepromoveerd op een relevant onderwijskundig onderwerp nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
  • Je hebt affiniteit met onderwijskundige vraagstukken die spelen in het beroepsonderwijs (mbo en/of hbo).
  • Je hebt ervaring met praktijkgericht onderzoek en hebt eerder meegewerkt aan onderzoeksprojecten. Je bent in staat om delen van onderzoek zelfstandig uit te voeren en je kunt de verantwoordelijkheid nemen voor (deel)projecten.
  • Je hebt ervaring met onderzoeksmethoden zoals het uitvoeren van literatuurreview, interviews, focusgroepen, en met onderzoeksdesigns zoals ontwerpgericht onderzoek of actieonderzoek.
  • Je hebt affiniteit met verschillende vormen van kenniscirculatie en professionalisering van docenten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaarcontract, verlenging behoort in beginsel tot de mogelijkheden.

Je krijgt een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,6 tot 1.0 fte. Verlenging behoort in beginsel tot de mogelijkheden. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal 3.658,64 en maximaal 5.026,85 (schaal 11), afhankelijk van ervaring.
Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een korte werkweek  of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben ten slotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals ons fietsplan en kortingen bij onder andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.
Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management
  • Gedrag en maatschappij; Economie; Recht
  • 24—40 uur per week
  • €3658—€5026 per maand
  • Universitair
  • AT Onderzoeker Kenniscentrum L en I

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 97, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you