Onderzoeker Teamontwikkeling Onderwijs

Onderzoeker Teamontwikkeling Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
1 apr 29 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De lectoraten Werken in Onderwijs en Organiseren van Verandering in Onderwijs zijn per 1 juni 2021 op zoek naar een onderzoeker op het terrein van teamontwikkeling of organisatieontwikkeling ter ondersteuning van onderwijsinnovaties en werktevredenheid van onderwijsprofessionals.
Bovenstaande lectoraten zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren. Het Kenniscentrum Leren en Innoveren is één van de kenniscentra van Hogeschool Utrecht. Het Kenniscentrum Leren en Innoveren onderzoekt op welke wijze professionals kunnen omgaan met complexiteit en dynamiek in beroepspraktijken, en hoe zij richting geven aan hun handelen en ontwikkeling. LENI kijkt welke competenties daarvoor nodig zijn en hoe onderwijs helpt die te ontwikkelen. Het kenniscentrum bestaat uit verschillende lectoraten. Meer informatie over het kenniscentrum vind je hier. Ben jij een onderzoeker in het domein van organisatieontwikkeling, teamontwikkeling of leiderschap, met expertise en/of affiniteit met onderwijs als onderzoekscontext en met praktijkgerichte onderzoeksmethoden? We moedigen gepromoveerde kandidaten van harte aan om te solliciteren, maar beschouwen het niet als een voorwaarde.
Deze vacature is voor een onderzoeker die lopende praktijkgerichte onderzoeksprojecten leidt en uitvoert met en in de onderwijspraktijk, op basis van de projectplannen. Deze onderzoeksprojecten zijn gericht op leren van onderwijsveranderingen, het versterken van teamontwikkeling, collectief handelingsvermogen en/of werkplezier bij onderwijsteams in het PO, VO, mbo of hbo. Een voorbeeld hiervan is hoe het collectief handelingsvermogen bij docententeams en hun ondersteunende diensten en leidinggevenden in het mbo kan worden versterkt om verbeteringen in de onderwijspraktijk te realiseren door middel van actie-onderzoek.
In een ander project in het vo en de lerarenopleiding staat het anders organiseren van onderwijs centraal, namelijk door hun ‘stem’ mee te laten wegen in het ontwerpen van onderwijsprocessen.
Als onderzoeker werk je in deze projecten samen met andere onderzoekers van de HU en andere onderzoeksinstellingen. Naast een rol als onderzoeker binnen lopende projecten initieer je en bereid je een eigen onderzoeksproject voor binnen de onderzoekslijn Onderwijsorganisatieontwikkeling en mogelijk een andere onderzoekslijn op het snijvlak van de lectoraten Werken in Onderwijs en Organiseren van verandering in Onderwijs. Deze voorbereiding resulteert in het indienen van een subsidieaanvraag. Indien die aanvraag wordt gehonoreerd, is het mogelijk je aanstelling uit te breiden of te verlengen.

Wie jij bent
Jij wordt gemotiveerd van degelijk onderzoek dat direct een doorwerking heeft in de praktijk. Je wordt enthousiast van de mogelijkheid om de aantrekkelijkheid van werken in onderwijs en de doeltreffendheid van onderwijsveranderingen te vergroten door het doen van onderzoek. Je bent goed op de hoogte van recente onderzoeken op onderwijsveranderingen, teamontwikkeling, collectief handelingsvermogen en/of werkplezier bij onderwijsteams in het PO, VO, mbo of hbo. Je haalt plezier uit samenwerken met anderen, bent positief kritisch ingesteld, digitaal vaardig en initiatiefrijk. Daar gaan we natuurlijk graag met jou over in gesprek.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Wat je hebt

  • Ervaring in samenwerken met andere onderzoekers en relevante praktijkpartners;
  • Ambitie om verder door te groeien als onderzoeker voor en met de praktijk;
  • Een brede affiniteit met onderwijs, van primair onderwijs tot en met hbo en met professionals die onderwijs geven, organiseren en faciliteren;
  • Een relevante afgeronde masteropleiding en ervaring als onderzoeker. We moedigen gepromoveerde kandidaten van harte aan om te solliciteren, maar beschouwen het niet als een voorwaarde;
  • Interesse in vraagstukken over teamontwikkeling en organisatieontwikkeling in relatie tot onderwijsinnovatie en werktevredenheid bij onderwijsprofessionals.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met mogelijkheid tot continuering en verdere loopbaanontwikkeling.

Het betreft een tijdelijke functie (D4) in schaal 11 met een aanstelling tussen 0,5 en 1 fte voor 12 maanden met mogelijkheid tot continuering en verdere loopbaanontwikkeling. Je krijgt een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,5 – 1 fte. Interne sollicitanten behouden hun rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal 3.658,64 en maximaal 5.026,85 (schaal 11). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek. Wij hebben ten slotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra's zoals fietsplan en andere kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.
Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management
  • Economie; Gedrag en maatschappij; Recht
  • 20—40 uur per week
  • €3658—€5026 per maand
  • Universitair
  • AT 2677805

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 97, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you