Hogeschool Hoofddocent Biomedische Technologie

Hogeschool Hoofddocent Biomedische Technologie

Geplaatst Deadline Locatie
9 apr 27 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een onderzoeker die maatschappelijk verschil wil maken en hart heeft voor studentsucces en onderwijsinnovatie? En ben jij in staat om als dragende en verbindende kracht te functioneren tussen relevante onderzoeksgroepen binnen de HvA, de opleiding Biomedische Technologie en de praktijk? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou als Hogeschool Hoofddocent Biomedische Technologie (0,8- 1 fte).

Wat ga je doen?
Als Hogeschool Hoofddocent (in andere hogescholen ook wel aangeduid als ‘associate lector’) heb je een inhoudelijk dragende rol: je zet in afstemming met de onderzoeksgroepen binnen de HvA en de opleiding Biomedische Technologie de onderzoekslijn Biomedische Technologie uit, draagt bij aan nieuwe onderzoeksprojecten en koppelt die met de kennisbehoefte en vakken in de onderwijspraktijk. Daartoe neem je ook actief deel aan de verwerving van financiële onderzoeksmiddelen. Je weet samen met studenten impact te creëren op technisch uitdagende ontwerpvragen.

Als hogeschool hoofddocent ben je binnen het onderwijs en onderzoek verantwoordelijk voor:

  • De ontwikkeling en verwerving van interdisciplinaire onderzoeksprojecten op het gebied van Biomedische Technologie.
  • Het onderhouden en uitbouwen van het praktijk- en kennisnetwerk. Je bent proactief in contact met de buitenwereld, met biomedisch-technische kennisinstellingen, bedrijfspartners en overheid.
  • De verbinding van onderzoek, onderwijs en de praktijk vanuit je positionering binnen de opleiding Biomedische Technologie
  • Als expert ondersteun je de opleiding bij de ontwikkeling en vormgeving van het onderwijsprogramma’s voor met name het 3e en 4e-jaars curriculum. Je rol is hierbij adviserend en tevens ben je kennisbaken voor het docententeam.
  • Het delen van de ontwikkelde kennis op een toegankelijke impactrijke wijze.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd of promoveert binnenkort (bij voorkeur) binnen health data-science en hebt ervaring in vraagstukken rondom biomedische productontwikkeling;
  • je hebt bij voorkeur ervaring bij het opzetten en aanvragen van onderzoeksprojecten;
  • je denkt graag mee over het inzetten van biomedische producten voor maatschappelijke vraagstukken om mensen vitaal te houden en gezond te maken, je draagt bij aan innovatieve ontwikkelingen;
  • je bent in staat de lead te nemen bij het verkennen van een vernieuwingsproces, hierbij weet je docenten en onderzoekers te inspireren op jouw vakgebied;
  • een sterke motivatie om onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk met elkaar te verbinden
  • uitstekende communicatieve vaardigheden om onderzoeksuitkomsten op toegankelijke wijze te delen met relevante stakeholders;
  • ervaring in het hoger beroepsonderwijs, als docent/onderzoeker met goede beheersing van praktijkgerichte onderzoeksmethoden. Ervaring met het ontwikkelen van samenhangende onderwijsprogramma’s is een pre;
  • in bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen;
  • je bent flexibel en stressbestendig en weet makkelijk te schakelen tussen verschillende rollen en werkzaamheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van in eerste instantie 1 jaar. We streven ernaar om de functie voort te zetten.
  • De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Hogeschool hoofddocent 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 13 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
  • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool Hoofddocent Biomedische Technologie is ondergebracht bij de opleiding Biomedische Technologie. Binnen de Hogeschool van Amsterdam trekt de opleiding samen op met het Amsterdam Sensorlab, het lectoraat Digital Life, het Centre of Expertise Urban Vitality en het Centre of Expertise Urban Technology
Pijlers van onderwijs en onderzoek in de opleiding zijn Bio-signalen en Sensoren, Productontwikkeling, Ethiek, Data en Co-creatie.  Als hogeschool hoofddocent zal je focus liggen op het onderzoeken en ontwikkelen naar/van producten die meten aan en informatie verwerken over het zieke of gezonde lichaam ter ondersteuning van preventie, diagnose, behandeling, nazorg en monitoring.

Bachelor Biomedische Technologie
De Hogeschool van Amsterdam start in september 2021 met de nieuwe opleiding Biomedische Technologie (BMT). Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de opleiding positief beoordeeld en is daarmee van mening dat de bacheloropleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. Afgestudeerde studenten BMT werken op het snijvlak tussen techniek, de menselijke biologie en medische kennis. Zij ontwikkelen nieuwe producten die bijdragen aan de gezondheid van mensen, zodat ze langer en zo vitaal mogelijk kunnen blijven leven. Bijvoorbeeld met een draagbare bewegingssensor, ter ondersteuning van revalidatie. Of een real-time glucosemeter, zodat de insuline bij een diabetespatiënt op maat kan worden ingespoten.

Afdeling

Faculteit Techniek

De faculteit Techniek is één van de zeven faculteiten van de HvA en kent 10 bacheloropleidingen en één masteropleiding, terwijl er twee AD-, twee bachelor- en 2 masteropleidingen in ontwikkeling zijn. Faculteit Techniek verzorgt onderwijs voor circa 7000 studenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van 11 lectoren binnen het Kenniscentrum Techniek (KCT). Bij de faculteit werken ongeveer 500 medewerkers (400 fte).
De faculteit ontwikkelde haar eigen toekomstvisie op onderwijs en onderzoek om zo klaar te zijn voor de implementatie daarvan op het moment van het betrekken van de nieuwe locatie in 2022. Ontmoeten, onderzoeken, ontwerpen en maken staan centraal.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Techniek / laboratorium; IT
  • Techniek; Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • 32—40 uur per week
  • max. €6202 per maand
  • Gepromoveerd
  • PA 727769702

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you