Senior Onderzoeker / Projectmanager Maatschappelijk Controversiële Technologie - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Senior Onderzoeker / Projectmanager Maatschappelijk Controversiële Technologie - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
14 apr 2 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Er is op korte termijn plaats voor een Senior Onderzoeker / Projectmanager Maatschappelijk Controversiële Technologie.

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over wetenschap en technologie in de samenleving.

Voor het thema ‘Democratische informatiesamenleving’ zoeken we een nieuwe enthousiaste collega. Dit thema maakt onderdeel uit van het werkprogramma en gaat om vragen als: Hoe kan iedereen meepraten en meedoen in de technologische samenleving? Hoe kan kennis leiden tot vertrouwde en geïnformeerde politieke besluitvorming?

De komende drie jaar ben je met name betrokken bij een project over de politieke besluitvorming rondom het lange termijn beheer van radioactief afval. Om mogelijke besluitvormingsroutes te verkennen, brengen we daarvoor in kaart hoe Nederland en andere Europese landen omgaan met radioactief afval, hoe het kennisecosysteem functioneert, hoe de juridische context in elkaar zit en hoe maatschappelijke betrokkenheid vorm kan krijgen.

Als nieuwe collega werk je verder nauw samen met andere collega’s aan projecten voor het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Je schrijft mee aan rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek. Je bent mede verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende onderzoek en dialoogprojecten. Daarbij betrek je actoren vanuit de samenleving, bedrijven, overheid en wetenschap.

Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijk en politiek debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet, bijvoorbeeld via lezingen, paneldiscussies en (web)artikelen.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd en bij voorkeur gepromoveerd. Relevante studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Science and Technology Studies, European Studies on Society, Science and Technology of Bestuurskunde.

Je hebt ruime werkervaring met onderzoek en/of consultancy op het gebied van politieke besluitvorming rondom maatschappelijk controversiële technologie en het managen van projecten dit vlak.

Je hebt competenties in kwalitatieve onderzoeksmethoden en kunt helder schrijven voor zowel een professioneel of wetenschappelijk, als ook breder publiek. Ervaring met het organiseren van dialoog is een pré.

Je bent op de hoogte van het politieke en maatschappelijke debat over maatschappelijk controversiële technologieën. Je hebt aantoonbaar ervaring met het ondersteunen en meedoen in dit debat. Goede sociale en communicatieve vaardigheden en een netwerk van relevante actoren is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van drie jaar met de mogelijkheid van verlenging of onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 3.746,- (schaal 11 CAO-NU) en maximaal € 5.826,- (schaal 12 CAO NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €3746—€5826 per maand
  • Universitair
  • AT2021-048

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you