Senior financieel administrateur - Humanities Cluster KNAW - Amsterdam

Senior financieel administrateur - Humanities Cluster KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 2 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In verband met naderend pensioen van enkele medewerkers zijn wij voor de financiële afdeling van het bedrijfsbureau KNAW Humanities Cluster op zoek naar een senior financieel administrateur.

Je bent een enthousiaste, communicatieve en gedreven zelfstandige administrateur met een servicegerichte, accurate en collegiale houding. Het is van belang dat je flexibel bent en je thuis voelt in een complexe veranderende organisatie en in staat bent om zowel zelfstandig als in teamverband je werk te organiseren. Je gaat deel uitmaken van een team van zeven ervaren medewerkers, die sinds september 2016 gezamenlijk de administratie van en rapportage aan de wetenschappelijke instituten verzorgt in het centrum van Amsterdam. Er is weliswaar een taakverdeling, maar onderlinge vervanging is van groot belang om continuïteit van de werkzaamheden te waarborgen. Wij bieden jou de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.

Functie-informatie:
Het hoofdbestanddeel van je werkzaamheden bestaat uit het voeren van een juiste, tijdige en volledige boekhouding voor het NIAS, te weten;

  • Zorgdragen voor tijdige maand- en kwartaalsluiting;
  • Zelfstandig voorbereiden en opstellen van maand en kwartaalrapportages;
  • Voorbereiden ondersteunen bij totstandkoming van (meerjaren-)begrotingen;
  • Beheer van tussenrekeningen;
  • Crediteuren- en debiteurenadministratie;
  • Verwerken van bankafschriften en kas;
  • Verwerken van vaste activa;
  • Zorgdragen voor administratieve zaken rondom fellows, waaronder tijdige uitvoering van de fellowship agreement;
  • Eerste aanspreekpunt bij vragen uit de organisatie;
  • Meedraaien en oppakken van interne verbeterprojecten.

Daarnaast bied je ondersteuning in bovenstaande werkzaamheden voor het Humanities Cluster.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je beschikt over een HBO-denkniveau en hebt SPD HBO-bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding afgerond. Een proactieve, accurate en ordelijke manier van werken is voor deze functie een vereiste; je moet snel kunnen schakelen tussen diverse administraties. Het goed kunnen plannen en organiseren van je eigen werk én weten wanneer je moet afstemmen met collega’s is onmisbaar. Je communiceert gemakkelijk in het Nederlands en Engels. Door enkele jaren aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie weet je goed om te gaan met tijdsdruk en rapportageverplichtingen. Kennis en ervaring met Oracle EBS is een pre, een goede beheersing van Excel is vereist.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij de KNAW is voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- (schaal 9 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Humanities Cluster

Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het KNAW Humanities Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur, een Digital Humanities Lab en NL Lab.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 30.4—38 uur per week
  • €2920—€4012 per maand
  • HBO+
  • AT2021-050

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you