Docent Ontwikkelingspsychologie (0,5 fte)

Docent Ontwikkelingspsychologie (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 26 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een Docent op het gebied van de Ontwikkelingspsychologie. Deze positie is binnen de afdeling/basiseenheid Ontwikkelingspsychologie.

In het onderwijs wordt van de kandidaat ver

Functieomschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een Docent op het gebied van de Ontwikkelingspsychologie. Deze positie is binnen de afdeling/basiseenheid Ontwikkelingspsychologie.

In het onderwijs wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij zelfstandig onderwijs verzorgt van reeds ontwikkelde en reguliere onderwijsonderdelen, zoals vakken in het Bachelor programma. Het onderwijs binnen de faculteit wordt in verschillende (hybride) werkvormen gegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands. Specifieke taken binnen deze functie zijn het verzorgen van vaardighedenonderwijs (diagnostische en interventievaardigheden, onderzoeksvaardigheden) en het begeleiden van bachelor/masterthesen/stages. Ook wordt verwacht dat de kandidaat colleges of andere onderdelen kan verzorgen binnen reeds bestaande cursussen.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- afgeronde master in de Sociale en gedragswetenschappen (de (ontwikkelings)psychologie, (ortho)pedagogiek of aanverwante disciplines)
- ervaring en affiniteit met het verzorgen van onderwijs aan studenten
- interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels
- bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) strekt tot aanbeveling
- goede sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
- belangrijke competenties in deze functie zijn analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid
- bij voorkeur affiniteit en ervaring met de klinische praktijk van de ontwikkelingspsychologie (jeugdhulpverlening, onderwijs, gehandicaptenzorg).
sultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 36 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van vaardigheden en opgedane werkervaring van minimaal € 2.790,- bruto per maand en maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een tijdelijke aanstelling voor de duur van 3 jaar met een aanstellingsomvang van 0,5 fte.

Datum van indiensttreding: bij voorkeur 1 november 2021

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

De basiseenheid Ontwikkelingspsychologie bestudeert processen van typische en atypische ontwikkeling over de gehele levensloop, van babytijd tot ouderdom. In het onderzoek ligt de nadruk op individuele ontwikkelingsprocessen en complexe dynamische systemen. Die visie vindt ook zijn weerslag in het onderwijs. Diagnostiek en interventie zijn hierbinnen belangrijke thema’s. De basiseenheid verzorgt onderwijs in de bachelor Psychologie, de masterroutes Ontwikkelingspsychologie en ‘Talent Development and Creativity’, en de Research Master ‘Lifespan Development and Socialization’.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 19 uur per week
  • max. €4402 per maand
  • Universitair
  • 221271

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you