Docent Duits

Docent Duits

Geplaatst Deadline Locatie
15 jun 20 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hotel Management School Maastricht zoekt met ingang van het nieuwe studiejaar een Docent Duits.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren, internationaal georiënteerde nieuwe collega die het belang van goed onderwijs onderschrijft en gedreven is om de functie van docent hoger onderwijs op zich te nemen. Voor studenten ben je een bron van inspiratie en een rolmodel; voor collega's fungeer je als teamspeler, breng je positieve energie en draag je bij aan de opleiding van de toekomstige generatie hospitality managers.

Een van de kenmerken van de HMSM is onze sterke community:

  • onze studenten studeren niet alleen op onze campus, zij wonen er ook in het eerste jaar van hun opleiding én zij doen er hun praktijkervaring op in het Teaching Hotel Chateau Bethlehem.
  • Kenmerkend voor onze collega’s is dat ook zij zich deel voelen van de HMSM community en staan voor kleinschalig en intensief onderwijs. Naast de passie voor en kennis van het eigen vakgebied, draagt elke docent bij aan het uitdragen van hospitality, zowel naar de studenten als naar de collega’s.
  • Als nieuwe collega word je opgenomen in deze community en lever je hier je bijdrage aan. Maastricht is dus ook de standplaats voor je werk als docent.

Wat zijn je taken?

  • Zelfstandig verzorgen van onderwijs op het terrein van de Duitse taalbeheersing en cultuur, zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden
  • Studenten coachen in hun studievoortgang (SLB)
  • Stagiaires begeleiden en bezoeken, mogelijk in het buitenland
  • Bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijsprogramma Duits, alsmede aan de digitalisering van het programma
  • De algehele kwaliteit van het curriculum en het beoordelingsprogramma bewaken.

Specificaties

Zuyd Hogeschool

Functie-eisen

Wat verwachten we van onze nieuwe collega?

  • een afgeronde relevante masteropleiding (doctoraal) op het gebied van Duitse taal en cultuur
  • uitstekende onderwijs- en coachingsvaardigheden voor bachelor onderwijs en vertrouwd  met de huidige onderwijsmethoden en -technieken (blended learning)
  • in staat bent om niet alleen aan Nederlandstalige maar ook aan internationale studenten Duitse les te verzorgen
  • een erkende onderwijsbevoegdheid of bereidheid om deze, gefaciliteerd door Zuyd, te behalen
  • bij voorkeur een internationale achtergrond
  • bij voorkeur een goed begrip van of ervaring in de hospitality industry
  • een teamspeler, die in staat is zowel studenten als collega's te inspireren

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar.

Wat wij bieden:
We verwelkomen je in onze community die een uitdagende en innovatieve omgeving biedt met veel mogelijkheden voor jou om te verkennen.

  • Een aanstelling voor 0,5 fte (nader overeen te komen) voor de duur van één jaar.
  • Bij gebleken geschiktheid en goede prestaties kan het contract worden verlengd, mits de bedrijfsomstandigheden ongewijzigd blijven. 
  • De toe te kennen functie- en salarisschaal is afhankelijk van je kwalificaties en ervaring en wordt vastgesteld conform de CAO in de sector hoger beroepsonderwijs, binnen het loopbaanperspectief van schaal 11.
  • De arbeidsvoorwaarden omvatten zowel 8% vakantiegeld als een vaste bonus ter hoogte van een maandsalaris.
  • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je professionele loopbaan.

Werkgever

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.
Met 14.671 studenten, 34 bachelor- en 9 masteropleidingen, 3 associate degrees en 1 prebachelor, 12 vestigingen in 3 steden, 29 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Afdeling

Hotel Management School Maastricht

De Hotel Management School Maastricht, onderdeel van Hogeschool Zuyd, wordt internationaal gezien als één van de topopleidingen op haar gebied.
Zij biedt een vierjarige Nederlands- en Engelstalige bachelor aan en een master of science in Facility & Real Estate Management, die wordt vormgegeven in samenwerking met internationale partners. Een nieuwe master “Leading in Hospitality Innovation” wordt momenteel ontwikkeld.
De bacheloropleiding is gericht op manager/ondernemer in de internationale gastvrijheids-industrie en kent na een basisprogramma van 2,5 jaar, drie specialisaties: Hotelmanagement, Foodservice en Horizons in Hospitality.
De focus van de Hotel Management School Maastricht is the next step in hospitality. Het programma daagt studenten uit om deze innovatie in gastvrijheid uit te voeren.
Kernwaarden daarbij zijn individuele verantwoordelijkheid en persoonlijke aandacht.
Het gedrag van medewerkers en studenten kenmerkt zich door  passie, professionaliteit, initiatief, openheid en inspiratie.
Innovatief ondernemerschap is een van de speerpunten van het onderwijs- en onderzoeksprogramma. De andere speerpunten zijn 'verbindende' gastronomie en de ontwikkeling van een 'global mind set'. De ambitie voor de komende jaren is de internationale profilering van de HMSM aanzienlijk te vergroten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair docent; Marketing en communicatie; Beleid- en staf; Onderwijs
  • Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij; Economie
  • max. 20 uur per week
  • Universitair
  • AT 4742974

Werkgever

Locatie

Bethlehemweg 2, 6222 BM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you