Universitair Docent Lerarenopleiding

Universitair Docent Lerarenopleiding

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 4 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een inspirerende onderwijswetenschapper met kennis van het leren van leraren en curriculumontwikkeling en wil je die kennis verder ontwikkelen en inzetten voor het opleiden en professionaliseren van leraren in het voortgezet onderwijs? Wij zoeken per 1 augustus 2021 een universitair docent (1,0 fte).

Als docent draag je bij aan het onderwijs van de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) van de Universiteit van Amsterdam. De ILO is onderdeel van Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) en biedt onder andere de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs aan, waarmee studenten hun eerstegraads lesbevoegdheid kunnen behalen. De leraar die de ILO wil opleiden is pedagogisch goed onderlegd, sterk in het ontwerpen en evalueren van onderwijs en in staat om goed onderbouwde keuzes te maken. De ILO werkt in het opleiden en professionaliseren van leraren nauw samen met scholen voor voortgezet onderwijs in de regio.

Als onderzoeker draag je bij aan het onderzoek van de programmagroep Domeinspecifiek leren. Onderzoekers in deze programmagroep bestuderen vraagstukken over leren, onderwijzen en professionaliseren vanuit een vakdidactisch en curriculumperspectief. Zij doen zowel praktijkgericht als fundamenteel onderzoek. Het onderzoek richt zich op verschillende domeinen (bv. gamma-, alfa-, en bètavakken). De programmagroep wil het onderzoek naar het opleiden en professionaliseren van leraren, in het bijzonder op het gebied van curriculumontwikkeling, versterken.

Wat ga je doen

Onderwijs:

  • ontwikkeltaken gericht op vernieuwing van het curriculum van de lerarenopleiding en bijdragen aan professionalisering van lerarenopleiders;
  • begeleiden van ontwikkelteams op opleidingsscholen waarin zowel leraren in opleiding als leraren werken aan curriculumontwikkeling;
  • verzorgen van hoor- en werkcolleges over pedagogiek en algemene didactiek (o.a. over omgaan met een groep, communicatie en interactie, adolescentiepsychologie, identiteitsontwikkeling en motivatie) en educatief ontwerpen.

Onderzoek:

  • evaluatieonderzoek naar vernieuwingen in het curriculum van de lerarenopleiding en professionaliseringsactiviteiten gericht op lerarenopleiders;
  • onderzoek naar professionele groei op het gebied van curriculumontwikkeling van leraren in opleiding en leraren in ontwikkelteams en werkplaatsen onderwijsonderzoek op scholen voor voortgezet onderwijs;
  • meewerken aan het aanvragen van subsidies voor onderzoek.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

  • Je bent gepromoveerd in de onderwijswetenschappen of aanverwante riching op een terrein relevant voor lerarenopleidingen voor voortgezet onderwijs;
  • je hebt uitstekende publicaties, bij voorkeur op het gebied van opleiden en professionaliseren van leraren en/of curriculumontwikkeling (bijvoorbeeld de ontwikkeling van leerlijnen, formatief toetsen of differentiëren)
  • je hebt ervaring met het geven van onderwijs, bij voorkeur aan leraren in opleiding;
  • je bent bij voorkeur in bezit van een BKO;
  • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • je bent vaardig op het gebied van projectmanagement en kunt goed in een team werken.

De dagen waarop het ILO onderwijs plaatsvindt zijn dinsdag en donderdag. Deze dagen dien je dus (grotendeels) beschikbaar te zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 38 uur per week voor de duur van 2 jaar, bij voorkeur met ingang van 1 augustus 2021. De verhouding onderwijs-onderzoekstijd is 60-40, maar voor beginnende UD’s in het eerste jaar 50-50. Het UFO-profiel Universitair Docent is van toepassing.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.746 tot € 5.127 bruto per maand (salarisschaal 11), op basis van 38 uur per week, exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen - Interfacultaire Lerarenopleidingen

Bij de ILO en in de programmagroep Domeinspecifiek leren kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en veel intercollegiale samenwerking. Mede door het brede netwerk van scholen waarmee we samenwerken en de stagelopende studenten is er steeds een inspirerende wisselwerking tussen theorie en praktijk.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Onderwijs; Universitair docent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 21-515

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you