Learning and Innovation Consultant (0.8 -1.0 fte)

Learning and Innovation Consultant (0.8 -1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 jul 8 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In de afgelopen jaren heeft Erasmus School of Economics zich actief ingezet op het gebied van onderwijsinnovatie. Dee faculteit werkt voortdurend aan innovatie en verbetering van het onderwijs, onderwijskundig maar ook door de introductie van nieuwe digitale onderwijsapplicaties. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling een flinke boost gegeven, zeker als het aankomt op digitaal onderwijs. Binnen de faculteit heeft men de smaak te pakken en zijn we dus volop in ontwikkeling als het gaat om onderwijsinnovatie. In dat kader zijn we op zoek naar een enthousiaste Learning and Innovation Consultant die ons Learning & Innovation team komt versterken.

Functieomschrijving

Als Learning and Innovation Consultant zet je je actief in voor het verbeteren en vernieuwen van het onderwijs binnen de faculteit. Je adviseert individuele docenten op een praktische hands-on manier over de inrichting en vormgeving van hun onderwijs Hierbij zet je niet alleen je onderwijskundige expertise in, maar denk je ook mee over de organisatorische aspecten van onderwijsvernieuwing. Waar nodig start je kleine onderwijs-verbeterprojecten op binnen de faculteit. Daarnaast participeer je actief in Erasmus brede projecten, bijvoorbeeld op het gebied van digitaal toetsen, learning analytics of personal online learning.  Bovendien ben je, als Learning and Innovation Consultant, dé deskundige binnen de Erasmus School of Economics op het gebied van digitale onderwijstools. Je zorgt dat de tools beschikbaar zijn, dat ze voldoen aan de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van digitaal onderwijs en dat ze op een juiste manier zijn ingebed in de universiteitsbrede ICT-systemen.

Je voornaamste werkzaamheden zijn:

  • Adviseren en ondersteunen van individuele docenten en programmamanagers bij het realiseren van vernieuwing in hun onderwijs;
  • Aansturen van en/of deelnemen aan vernieuwingsprojecten op het gebied van onderwijs;
  • Zorgen voor de beschikbaarheid van digitale onderwijstools;
  • Zorgen voor up-to-date instructiemateriaal, handleidingen over digitale onderwijstools en succesvolle onderwijsaanpakken;
  • Adviseren van het management over ontwikkelingen op het gebied van (digitale) onderwijsinnovatie en de mogelijkheden die dit geeft voor verdere kwaliteitsverhoging van het onderwijs;
  • Communicatie over onderwijsinnovatie (o.a. door het verzorgen van workshops, mede-organiseren van congressen en het geven van algemene voorlichting binnen de organisatie);
  • Onderhouden van contacten met andere faculteiten en universiteiten over innovatie van het onderwijs;
  • Deelnemen namens ESE aan externe overleggen en projecten op het gebied van onderwijsinnovatie.

Met wie ga je werken 

Als Learning and Innovation Consultant kom je te werken binnen de afdeling Education Management bij het Learning & Innovation Team. Dit is een klein, enthousiast en betrokken team gericht op onderwijsvernieuwing binnen Erasmus School of Economics. Binnen dit team is er veel vrijheid voor eigen initiatief en inbreng. 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring binnen een onderwijssetting, bij voorkeur een universitaire omgeving of hogeschool
  • Je hebt recente kennis van en werkervaring op het gebied van blended learning en het gebruik van digitale onderwijstools in het hoger of universitair onderwijs.
  • Je bent sterk in het helder krijgen van vraagstukken en creatief in het vinden van oplossingen. Hierbij ga je proactief, hands-on en oplossingsgericht te werk. Je vindt het leuk om nieuwe ideeën uit te werken en anderen daarvoor te enthousiasmeren.
  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bent communicatief zeer vaardig en goed in het leggen van relaties en het afstemmen van verbeteringen/ontwikkelingen.
  • Je hebt een academische opleiding afgerond en de Nederlandse en Engelse taal beheers je vlekkeloos (CERF C1). Bij voorkeur heb je een onderwijskundige achtergrond en affiniteit met de economische wetenschappen of met wiskundige opleidingen is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd dan wel omgezet naar een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2.790,- en €5.127,- bruto per maand (schaal 10/11). 

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling (tot 41 verlofdagen bij een volledig dienstverband). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes. De EUR heeft als overkoepelende missie ‘het creëren van positieve maatschappelijk impact’, die richting geeft aan de strategie en prioriteiten voor de periode 2020-2024. Onder andere staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Kerngedachte van de onderwijsvisie van de EUR: leidt studenten op tot verbindende wereldburgers die een actieve rol hebben in de ontwikkeling van academische kennis voor de samenleving 

Afdeling

Erasmus School of Economics

Erasmus School of Economics is dé plek voor ambitieuze studenten Economie, Bedrijfseconomie, Fiscale Economie en Econometrie. We bereiden onze studenten voor op een carrière in het bedrijfsleven, bij de overheid of in de academische wereld.  De Erasmus School of Economics biedt studieprogramma’s in Engels en Nederlands aan ca. 6.750 studenten, waarvan ca. 1.350 eerstejaars. Er zijn ca. 140 fte docenten werkzaam. Binnen de faculteit bestaan vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie) met daarnaast o.m. de Onderwijsdirectie waar het Learning & Innovation team onder valt. 

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 40 uur per week
  • €2790—€5127 per maand

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you