Associate Lector Urban Governance

Associate Lector Urban Governance

Geplaatst Deadline Locatie
25 aug 21 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij ervaring in het leiden van praktijkgericht onderzoek in een stedelijke context? Ben jij een ervaren onderzoeker die verantwoordelijkheid wilt nemen voor de stadlabs van het kenniscentrum Governance of Urban Transitions? Wil je een bijdrage leveren aan het verbinden van onderzoek, onderwijs en de maatschappij?

Wat ga je doen?
Als associate lector Urban Governance focus je je voor een substantieel deel van ons praktijkgerichte onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken en naar de nieuwe vormen van governance die nodig zijn om met die vraagstukken om te gaan. Een belangrijke strategie daarbij is de ontwikkeling van een aantal stadslabs.

De rol van Associate Lector binnen het kenniscentrum Governance of Urban Transitions is relatief nieuw. Je werkt zeer zelfstandig maar in goed overleg met je leidinggevende, de leading lector en andere lectoren van het kenniscentrum. Je begeleidt (docent)onderzoekers en senior onderzoekers in hun werk en bij hun professionele ontwikkeling en stuurt als projectleider grotere onderzoeksprojecten aan. Je initieert en geneert projecten in de 2e en 3e geldstroom. Je draagt bij aan het versterken van de verbinding met onderwijs, onder andere binnen de stadslabs.  Je betrekt docenten en studenten bij ontwikkelingen en leerprocessen in de stad. Je doet dit onder andere via minoren, stages en afstuderen gekoppeld aan de stadslabs.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd binnen de sociale wetenschappen bij voorkeur met een bestuurskundige invulling. Je hebt affiniteit met stedelijke vraagstukken, hoger onderwijs en met politiek-bestuurlijke verhoudingen. Ook verwachten we ervaring met praktijkgericht onderzoek en acquisitie. Je beschikt verder over:

  • Kennis van actuele bestuurskundige ontwikkelingen, met name rondom stedelijk bestuur, gebiedsgericht werken, democratisering en collaborative governance;
  • Kennis van responsieve en/of reflexieve vormen van onderzoek en evaluatie;
  • Ervaring met acquisitie, ontwerp, organisatie, coördinatie en uitvoering van kenniscoproducties met ambtenaren, burgers en ondernemers (bijv. in Living Labs, consortiumonderzoek of beleidsexperimenten);
  • Een goed netwerk in de stad;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden uit jouw werkervaring waaruit duidelijk wordt dat jij:

  • Een scherpe blik hebt op (urban) governance, gebiedsgericht werken en grootstedelijke vraagstukken;
  • Nieuwe inzichten in woord, geschrift en beeld toegankelijk kan maken voor verschillende stakeholders op alle mogelijk denkbare niveaus;
  • Zelfstandig en inspirerend leiding kunt geven aan onderzoeksprojecten en het onderzoeksteam;
  • Effectief overleg op het stadhuis kunt voeren maar net zo goed in gesprek kunt gaan met burgers in een buurt of wijk;
  • De publieke zaak een warm hart toedraagt.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een mooie zelfstandig functie in een zich snel ontwikkelend kenniscentrum, een centrale rol in praktijkgericht onderzoek vanuit de Haagse stadslabs en deelname aan een veelbelovend consortiumonderzoek in de Randstad met diverse toonaangevende kennisinstellingen. Je hebt toegang tot verschillende teams en lectoraten, bent de coördinator van de Stadslabs en de projectleider van het consortiumonderzoek. Je positie is bijzonder: je werkt op het snijvlak van onderzoek, beleid en praktijk met alle dynamiek en ontwikkelingsmogelijkheden die daarbij horen.

Daarnaast bieden wij

  • Een tijdelijke benoeming met een maximum van 4 jaar met een tussentijdse evaluatie na een jaar en een omvang van 0,8 fte; 32 uur per week
  • Een salaris tussen € 5.345,12 en € 6.813,59 bruto per maand (schaal 14) bij een volledige werkweek;
  • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus

De Haagse Hogeschool (HHS) wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Specificaties

  • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Marketing en communicatie
  • Natuurwetenschappen; Economie
  • max. 32 uur per week
  • €5345—€6813 per maand
  • Universitair
  • AT Associate Lector Urban Governance

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you