Hogeschool hoofddocent Biomedische Technologie (0,8 - 1 fte)

Hogeschool hoofddocent Biomedische Technologie (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 aug 15 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een onderzoeker die maatschappelijk verschil wil maken en hart heeft voor studentsucces en onderwijsinnovatie? Ben jij in staat om samenwerkingen te realiseren tussen onderzoeksgroepen (zowel binnen als buiten de HvA), de opleiding Biomedische Technologie en de praktijk om relevant en uitdagend afstudeeronderzoek vorm te geven? Dan zijn we geïnteresseerd in jou als hogeschool hoofddocent Biomedische Technologie (0,8 - 1 fte).

Wat ga je doen? 
Als Hogeschool Hoofddocent heb je een inhoudelijk dragende rol: je zet in afstemming met de onderzoeksgroepen binnen de HvA en de opleiding Biomedische Technologie de onderzoekslijn Biomedische Technologie uit, draagt bij aan nieuwe onderzoeksprojecten en koppelt die met de kennisbehoefte en vakken in de onderwijspraktijk. Dit doe je vanuit een startende opleiding binnen een faculteit die zich aan een aantal profileringsthema’s committeert. Je hebt daarbij oog voor het gezamenlijke belang op meerdere niveaus en weet mensen te inspireren en enthousiasmeren voor jouw ideeën. Je neemt ook actief deel aan de verwerving van financiële onderzoeksmiddelen. Je weet samen met studenten impact te creëren op technisch uitdagende ontwerpvragen.  

Als hoofddocent ben je binnen het onderwijs en onderzoek verantwoordelijk voor: 

  • De ontwikkeling en verwerving van interdisciplinaire onderzoeksprojecten op het gebied van Biomedische Technologie. 
  • Het onderhouden en uitbouwen van het praktijk- en kennisnetwerk. Je bent proactief in contact met de buitenwereld, met biomedisch-technische kennisinstellingen, bedrijfspartners en overheid.  
  • De verbinding van onderzoek, onderwijs en de praktijk vanuit je positionering binnen de opleiding Biomedische Technologie  
    • Als expert ondersteun je de opleiding bij de ontwikkeling en vormgeving van het onderwijsprogramma’s voor met name het 3e en 4e-jaars curriculum. Je rol is hierbij adviserend en tevens ben je kennisbaken voor het docententeam. 
  • Het delen van de ontwikkelde kennis op een toegankelijke impactrijke wijze.  

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat breng je mee? 

  • Je bent (bij voorkeur) gepromoveerd binnen de biomedische technologie op het gebied van biochemisch/elektronisch en/of data science terrein en hebt ervaring in vraagstukken rondom biomedische productontwikkeling; 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring bij het opzetten en aanvragen van onderzoeksprojecten; 
  • Je denkt graag mee over het inzetten van biomedische producten voor maatschappelijke vraagstukken om mensen vitaal te houden en gezond te maken, je draagt bij aan innovatieve ontwikkelingen; 
  • Je bent in staat de lead te nemen bij het verkennen van een vernieuwingsproces, hierbij weet je docenten en onderzoekers te inspireren op jouw vakgebied; 
  • een sterke motivatie om onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk met elkaar te verbinden 
  • uitstekende communicatieve vaardigheden om onderzoeksuitkomsten op toegankelijke wijze te delen met relevante stakeholders; 
  • Je hebt (bij voorkeur) ervaring met het ontwikkelen en genereren van interdisciplinair afstudeeronderzoek 
  • ervaring in het hoger beroepsonderwijs, als docent/onderzoeker met goede beheersing van praktijkgerichte onderzoeksmethoden. Ervaring met het ontwikkelen van samenhangende onderwijsprogramma’s is een pre; 
  • in bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen; 
  • je bent flexibel en stressbestendig en weet makkelijk te schakelen tussen verschillende rollen en werkzaamheden. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. We streven ernaar om de functie voort te zetten.

Wij bieden we
Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën.  
Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van in eerste instantie 1 jaar. We streven ernaar om de functie voort te zetten.  
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Hogeschool hoofddocent 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 13 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. 
De HvA heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende vakantieregeling en een eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren. 

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool Hoofddocent Biomedische Technologie is ondergebracht bij de opleiding Biomedische Technologie. Binnen de Hogeschool van Amsterdam trekt de opleiding samen op met het Amsterdam Sensorlab, het lectoraat Digital Life, het Centre of Expertise Urban Vitality, het Smart Health lab en het Centre of Expertise Urban Technology.
Pijlers van onderwijs en onderzoek in de opleiding zijn Bio-signalen en Sensoren, Productontwikkeling, Ethiek, Data en Co-creatie.  Als hoofddocent zal je focus liggen op het onderzoeken en ontwikkelen naar/van producten die meten aan en informatie verwerken over het zieke of gezonde lichaam ter ondersteuning van preventie, diagnose, behandeling, nazorg en monitoring. 

Afdeling

Faculteit Techniek

Bachelor Biomedische Technologie 
De Hogeschool van Amsterdam start in september 2021 met de nieuwe opleiding Biomedische Technologie (BMT). Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de opleiding positief beoordeeld en is daarmee van mening dat de bacheloropleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen.  
Afgestudeerde studenten BMT werken op het snijvlak tussen techniek, de menselijke biologie en medische kennis. Zij ontwikkelen nieuwe producten die bijdragen aan de gezondheid van mensen, zodat ze langer en zo vitaal mogelijk kunnen blijven leven. Bijvoorbeeld met een draagbare bewegingssensor, ter ondersteuning van revalidatie. Of een real-time glucosemeter, zodat de insuline bij een diabetespatiënt op maat kan worden ingespoten. 

Faculteit Techniek 
De faculteit Techniek is één van de zeven faculteiten van de HvA en kent 10 bacheloropleidingen en één masteropleiding, terwijl er twee AD-, twee bachelor- en 2 masteropleidingen in ontwikkeling zijn. Faculteit Techniek verzorgt onderwijs voor circa 7000 studenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van 11 lectoren binnen het Kenniscentrum Techniek (KCT). Bij de faculteit werken ongeveer 600 medewerkers (500 fte). 
De faculteit ontwikkelde haar eigen toekomstvisie op onderwijs en onderzoek om zo klaar te zijn voor de implementatie daarvan op het moment van het betrekken van de nieuwe locatie in 2022. Ontmoeten, onderzoeken, ontwerpen en maken staan centraal. 

Talent als basis, diversiteit als kracht 
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. De verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, zien wij graag weerspiegeld in het personeelsbestand van onze hogeschool. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft: we nodigen je van harte uit om te solliciteren! 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair hoofddocent; Onderwijs; Techniek / laboratorium; Patiëntenzorg: overig
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Techniek
  • 32—40 uur per week
  • max. €6202 per maand
  • Gepromoveerd
  • PA Hoofddocent Biomedische Technologie

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you