Assistant Professor European Union Law

Assistant Professor European Union Law

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 24 sep Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Departement Public Law & Governance (PLG) van de Tilburg Law School is op zoek naar een collega die als universitair docent (UD) ons team komt versterken. PLG is een groot, divers en interdisciplinair departement, dat bijna 120 academische medewerkers en een waaier van juridische en sociaalwetenschappelijke disciplines telt. U zal zich ontwikkelen en groeien in onderwijs en onderzoek, zowel individueel als in een team van ambitieuze wetenschappers.

Functieomschrijving

Als universitair docent zal u opleidingsonderdelen doceren in de bachelor Rechtsgeleerdheid, de bachelor Global Law, de bachelor Liberal Arts en de Master International and European Law. Tijdens uw aanstelling ontwikkelt u een onderzoeksprofiel dat aansluit bij het Signature Plan Global Law and Governance. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op zowel wetenschappelijke als maatschappelijke relevantie. Belangrijke onderzoeksthema's van EU recht hebben betrekking op de rol van de EU bij het aanpakken van mondiale vraagstukken. De beoogde verhouding tussen onderwijs en onderzoek is ruwweg 40%-40%, de resterende 20% is bestemd voor administratieve taken.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt. 

 

U bent gepromoveerd in het EU recht. U heeft een breed EU recht profiel en expertise op de centrale gebieden van het EU recht, zoals EU constitutioneel recht, EU-burgerschap, EU vrij verkeer van goederen en personen, migratierecht, en interne markt. Uw groeipotentieel op het gebied van onderzoek blijkt uit een excellent proefschrift op het terrein van het EU recht en andere internationale publicaties. U bent bereid om externe onderzoeksfinanciering aan te vragen. U beschikt over wetenschappelijke integriteit en zult bijdragen aan een open en gediversifieerde cultuur van excellentie. U heeft aantoonbare onderwijservaring en goede didactische vaardigheden. Daarnaast bent u collegiaal en beschikt u over goede communicatieve vaardigheden. Van u wordt verwacht dat u beschikt over een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), of bereid bent deze binnen het eerste jaar van uw aanstelling te behalen. U verbindt zich ertoe actief deel uit te maken van ons team en de afdeling en u te integreren in de omgeving van de afdeling en de school.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het bruto salaris varieert tussen €3.807 en €5.211 per maand (full time) op basis van schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

Tilburg University biedt u een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 18 maanden (voor externe kandidaten) of 12 maanden (bij interne kandidaten). Bij gebleken geschiktheid zal dit contract worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Het motto van Tilburg University is 'Understanding Society'. Vanuit die visie doen onze ruim 1.500 medewerkers onderzoek, inspireren ze ruim 19.000 studenten van 110 nationaliteiten en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen om te leren van elkaar. Zo willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie. We zoeken de verbinding tussen de verschillende vakgebieden om oplossingen te vinden voor de grote vraagstukken waar we als samenleving mee te maken hebben. Onze studenten worden opgeleid tot verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving. Tilburg University heeft een cultuur van samenwerking en co-creatie, op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Afdeling

Department of Public Law & Governance (PLG)

Het Department of Public Law & Governance (PLG) is een unieke samenwerking van onderzoekers op het gebied van: Internationaal recht, Europees recht, Constitutioneel recht, Bestuursrecht, Milieurecht, Openbaar bestuur, Rechtsfilosofie, Politieke wetenschappen, Rechtsgeschiedenis en Rechtspraak. De samenwerking binnen het departement is sterk geïnspireerd op gezamenlijke onderzoeksinteresse.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • €3807—€5211 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18402

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you