Communicatieadviseur - IISG-KNAW - Amsterdam

Communicatieadviseur - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 26 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een ervaren communicatieadviseur met hart voor de wetenschap en wetenschappers? Weet jij jouw communicatiekennis, -kunde en persoonlijke kwaliteiten met zichtbaar effect in te zetten voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)? Ben je een teamspeler die even graag advies krijgt als geeft? Dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren.

Functieomschrijving

Je wordt verantwoordelijk voor de realisatie van (wetenschaps)communicatieprojecten, het organiseren van bijeenkomsten en het adviseren van MT-leden en collega’s over interne en externe communicatievraagstukken.  Vanuit de missie en doelstellingen van het IISG stippel je een route uit voor de korte en langere termijn en vertaal je deze naar concrete communicatiemiddelen en -activiteiten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

We zoeken een proactieve generalist met affiniteit voor en ervaring met organisatiebrede communicatie. Je bent bekend met de geesteswetenschappen en de cultuursector. Je kunt op een journalistieke manier schrijven over een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke en culturele (beleids)onderwerpen en je weet dit ook te vertalen naar aantrekkelijke onlinestrategieën en teksten. Je bent creatief in je aanpak en secuur in je werk. Je kunt prima zelf je weg vinden, je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en je draagt graag bij aan de samenwerking en ontwikkeling binnen het communicatieteam. Je hebt een afgeronde opleiding HBO Communicatie of een andere vergelijkbare communicatieopleiding, de nodige werkervaring en je weet wat er vandaag de dag binnen jouw vakgebied speelt.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij de KNAW is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,-(schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Afdeling

Het KNAW Humanities Cluster (HuC) is een samenwerkingsverband van drie instituten die elk beschikken over een eigen communicatieadviseur. Daarnaast is er een teamcoördinator communicatie die zorgt voor de afstemming tussen de werkzaamheden van de verschillende communicatieadviseurs en tevens verantwoordelijk is voor de interne en externe communicatie van het HuC als geheel. Het team werkt nauw met elkaar samen, om elkaar te ondersteunen en scherp te houden en om gemeenschappelijk grotere opdrachten te kunnen uitvoeren.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij
  • max. 30.8 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • HBO
  • AT2021-126

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you