Hogeschooldocent Technische Informatica

Hogeschooldocent Technische Informatica

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 10 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Studenten begeleiden naar een carrière in de ICT en daarnaast je zelf blijven ontwikkelen?

Functieomschrijving

Als Docent Technische Informatica (TI) leid je studenten op tot ICT’ers van de toekomst. Je zet daarvoor iedere dag de nieuwste inzichten en kennis uit het ICT vakgebied in. Docentschap bij de HU is een uitdaging voor professionals die hun enthousiasme willen delen en hun grenzen willen verleggen: je krijgt de ruimte om met je eigen beroepservaring een substantiële bijdrage te leveren aan ons onderwijsprogramma.

In het kort
Je houdt van techniek. Je wilt weten hoe iets in elkaar steekt, en je kunt geen makerspace voorbij lopen zonder je hoofd om de hoek te steken. Je hebt net als onze TI- docenten en -studenten een passie voor hard- en software. Je helpt actief mee met het vormgeven van ons nieuwe onderwijs, zodat wij en onze studenten helemaal klaar zijn voor de toekomst.
Technische informatica staat in het hart van de nieuwste ontwikkelingen in bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) en smart devices. De sfeer is informeel en ‘hands-on’. We hebben een eigen TI-lab, waar iedereen welkom is. Er wordt gesoldeerd maar ook gespard over de rol van ICT in de maatschappij.
Als Hogeschooldocent Technische Informatica leidt je studenten op om oplossingen te ontwikkelen op het gebied van embedded systems en internet-of-things en op het snijvlak van informatica en elektrotechniek.
Je verzorgt  basiscursussen programmeren (in Python en C++) en modelleren; je bent bezig met thema's zoals concurrency, real-time systemen, regelsystemen, robotica, architectuur en systems engineering. Daarbij geef je (werk)colleges, begeleid je practica en coach je studenten bij projecten en stages. Ook begeleid je studenten in hun studieloopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Tevens is er ook ruimte voor eigen onderzoek.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Wat jij hebt

  • Je bent sociaal en gedreven en je vindt het motiverend om jongvolwassenen te begeleiden en te enthousiasmeren voor hun toekomstige vak;
  • Een afgeronde masteropleiding (bij voorkeur in de (technische) informatica, embedded systemen of elektrotechniek);
  • Leiderschapskwaliteiten om mee te draaien in het verder opbouwen van de opleiding Technische Informatica in ons instituut;
  • Je hebt ervaring met b.v. (technische) software en softwareontwikkeling liefst in C/C++, Embedded Systems,Operating Systems (Linux) en systeemontwikkeling (bij voorkeur met Python);
  • Ervaring in het verzorgen en/of ontwikkelen van onderwijs, trainingen of cursussen aan professionals is gewenst, maar als je die ervaring nog niet hebt helpen we die ervaring te krijgen; Als jij nog geen didactische kwalificatie hebt behaald, dan regelen wij dat jij deze bij ons alsnog kunt behalen. 
  • Een netwerk met de beroepspraktijk, waardoor jij in staat bent praktijk en theorie actief met elkaar te verbinden;
  • Een open oog voor onderwijsinnovatie en bent in staat inhoudelijk te ontwikkelen, in relatie tot nieuwe vraagstukken en uitdagingen in de komende jaren;

Wie ben jij
Belangrijk vinden we dat je een enthousiast en communicatief persoon bent die kennis wil verspreiden en uitbreiden; die past bij onderwijs op HBO niveau: er soms hard aan trekken, maar dat terugverdienen met bovengemiddeld veel flexibiliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij je bieden
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (D3) met een omvang van 0,6 tot 1,0 fte. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 4.445,52 en maximaal € 5.717,23 (schaal 12). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast vinden wij persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk en kunnen wij uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.
Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Het Seminarium van Orthopedagogiek organiseert landelijk onderwijsactiviteiten vanuit standplaats Utrecht.

Afdeling

Instituut ICT

Het instituut ICT is gevestigd in een gloednieuw duurzaam pand met nieuwe labs, een gezellige foodcourt en een Science café. Wat ICT techniek betreft, zitten we aan het front! Zo leiden we studenten op voor de toekomst, onder andere gericht op Block-chain, A.I., AR, big-data, Robotica. Het instituut kent zo’n 1700 studenten en is constant in ontwikkeling waarbij er steeds meer ruimte is voor zelfsturende teams, nieuwe uitstroomprofielen en innovatieve didactische concepten. We bieden een allround en actueel programma aan met als doel om onze studenten voor te bereiden op te toekomst. Momenteel onderzoeken we mogelijkheden om ons masteraanbod uit te breiden, verrichten we wetenschappelijk onderzoek, houden we nauwgezet contact met bedrijven en zijn we op de hoogte van de nieuwste ICT-ontwikkelingen. Kortom, we werken hecht samen met de praktijk en zoeken daarbij de nadrukkelijke verbinding met de academische wereld. Dit vraagt om een dynamische en onderzoekende instelling waarbij je veel vrijheid krijgt, maar waar ook veel van je wordt verwacht. Flexibiliteit komt bij ons van twee kanten, waarbij een ondernemende en professionele houding wordt beloond met professionele ontwikkelmogelijkheden.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; IT
  • Techniek; Natuurwetenschappen
  • 24—40 uur per week
  • €4445—€5717 per maand
  • Universitair
  • AT 2778023

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 15, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you