Kwartiermaker / Kennisregisseur ‘Impact Ruimte’ (1,0 FTE)

Kwartiermaker / Kennisregisseur ‘Impact Ruimte’ (1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
15 okt 29 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De kwartiermaker zal deel uitmaken van het team van ‘Impact at the Core’ wat valt onder de afdeling Academische Zaken.

Functieomschrijving

De ambitie van de EUR is om een positieve maatschappelijke impact te realiseren. Dat doet ze door in haar onderwijs en onderzoek bij te dragen aan een beter begrip van maatschappelijke uitdagingen en aan het vermogen om deze op te lossen. Deze missie wordt gedragen door onze studenten. Het is de ambitie van de Erasmus Universiteit om studenten tijdens hun studie te leren werken aan maatschappelijke uitdagingen in de stad. Het is belangrijk dat studenten hun kennis leren toepassen op reële, soms moeilijk tembare problemen waar niet iedereen hetzelfde over denkt. Deze ambitie wordt gedeeld door de Gemeente Rotterdam.

Het programma Impact at the Core is een vijfjarig innovatieprogramma waarin met docenten en studenten (nieuw) onderwijs wordt ontworpen gericht op binding met de praktijk en het maken van impact. Studenten kunnen met hulp van Impact at the Core aan realistische praktijkopdrachten werken. Doel van het programma is om na 5 jaar in iedere opleiding een impact vak te hebben gerealiseerd. Tot nu toe namen 2000 studenten deel aan impact opdrachten bij 5 faculteiten. Vanuit deze eerste projectronde, is het idee voortgekomen om te gaan werken met een ‘Impact Ruimte’ in het derde bachelor jaar. In deze ‘Impact Ruimte’ werken studenten in interdisciplinaire teams aan praktijkvraagstukken rond een breed scala aan thema’s.

Voor het opzetten van deze Impact Ruimte zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Kwartiermaker / Kennisregisseur  ‘Impact Ruimte’ (1 fte, tijdelijk / 1 jaar)
 

De kwartiermaker / Kennisregisseur:

  • Inventariseert welke partijen in de stad zich duurzaam willen verbinden aan samenwerking met de EUR binnen de Impact Ruimte;
  • Ontwerpt een efficiënt organisatiemodel om de Impact Ruimte duurzaam te kunnen aanbieden en externe vragen op een gestructureerde wijze worden aangeboden;
  • Daarbij verkent welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking met het hbo of mbo en verkent in welke vormen studenten uit het wo, hbo en mbo in samenhang aan deze opdrachten kunnen werken.

De kwartiermaker / Kennisregisseur:

  • Onderzoekt de scope, voorwaarden en oplossingen voor het implementeren van de Impact Ruimte en voor bestendiging en opschaling ervan;
  • Bouwt aan (stakeholder) netwerken in de stad Rotterdam en de regio en inventariseert de wensen van partijen in de stad die bij de vormgeving van de Impact Ruimte betrokken moeten worden;
  • Organiseert daartoe thema-dialogen en werkconferenties waarmee een vruchtbare bedding voor de Impact Ruimte ontstaat;
  • Werkt samen met het team van onderwijskundigen van Impact at the Core om deze wensen te vertalen naar de ‘Impact Ruimte’;
  • Levert samen met alle betrokkenen een duurzaam financieringsmodel van de ‘Impact Ruimte’ op, waarbij de baten en lasten structureel in evenwicht zijn;
  • Rapporteert over de uitdagingen in organiseerbaarheid vanuit alle betrokken perspectieven en ontwikkelt daartoe oplossingen.

De kwartiermaker / Kennisregisseur zal deel uitmaken van het team van ‘Impact at the Core’ wat valt onder de afdeling Academische Zaken. Het team bestaat uit een Academic Lead, Project Lead, Policy & Project Officer, L&I Officers, Marketing & Communication Officer, Postdoc en Jr. Researcher. Je zal in deze functie samenwerken met het gehele team en veelal afstemmen met de Project Lead die tevens coördinator is voor dit project. 

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in een academische of bestuurlijke setting
  • Je hebt al ervaring opgedaan in een kennis verbindende rol met verschillende partijen
  • Je hebt affiniteit met hoger onderwijs en de ontwikkeling daarvan
  • Je bent een geweldige netwerker en kan probleemloos schakelen tussen verschillende niveaus en partijen
  • Je bent een creatieve denker en doener, die graag buiten de bestaande kaders denkt om kennis te verbinden
  • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift en het hebben van een projectmanagement achtergrond is een pre
  • Je bent resultaatgericht, creatief, flexibel en bent niet bang voor een uitdaging
  • Je bent in staat te schakelen tussen proces, inhoud en relaties en bent waar nodig volhardend in het bereiken van de doelen zonder daarbij eventuele andere belangen uit het ook te verliezen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar.

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Afhankelijk van de voorzetting van de ‘Impact Ruimte’ en subsidieaanvraag is er een verlenging mogelijk. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.807, - en € 5.211, - bruto per maand (schaal 11).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 328 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.500 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.

Afdeling

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de (inter)nationale versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en valorisatie op de universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek en onderwijs. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.

De afdeling draagt naast onderwijs-, onderzoeks- en valorisatiebeleid bij aan belangrijke beleidsprocessen zoals de strategische planning & control en kwaliteitsmanagement en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsadviseurs is de afdeling ook de thuisbasis voor strategisch programmamanagement op het terrein van onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ heeft verder een essentiële rol in samenwerkingen zoals die met de gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Daarnaast heeft AZ een actieve en zichtbare rol in de samenwerking met het Ministerie van OC&W, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Onderwijsinspectie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €3807—€5211 per maand
  • Universitair
  • 20211015

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you