Universitair docent Pedagogiek

Universitair docent Pedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
17 nov 7 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden is op zoek naar een enthousiaste
Universitair Docent Pedagogiek met aandacht voor de klinische praktijk (0.8 - 1.0 fte)
Vacaturenummer 10087

In deze functie breng je kennis en vaardigheden op het gebied van de klinische praktijk, onderwijs en onderzoek bij elkaar. Bij het onderwijs dat je geeft heeft je ervaring of affiniteit met de klinische praktijk een duidelijke meerwaarde. Het gaat bijvoorbeeld om vakken rond diagnostiek en behandeling van ontwikkelingsproblemen en gedragsstoornissen. Door je kennis en vaardigheden op dit gebied te delen met de studenten, bereid je hen voor op een professionele toekomst in die klinische praktijk.

Naast je bijdrage aan het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen (60% van je aanstelling) besteed je een deel van je werkweek (40%) aan grotendeels door jou vormgegeven onderzoek dat een duidelijke relatie heeft met de klinische praktijk gericht op kinderen en gezinnen. Je wordt aangemoedigd om samenwerkingsrelaties aan te gaan met anderen binnen (en buiten) het instituut.

Het gaat hier dus om een unieke functie, waarin je al je talenten op het gebied van onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk kunt inzetten. Spreekt dit je aan dan ben je voor ons de juiste persoon en nodigen we je uit om te solliciteren.

Het instituut Pedagogische Wetenschappen bestaat uit een groep enthousiaste en gedreven medewerkers die geloven in de kracht van samenwerking. Het wetenschappelijk personeel geeft onderwijs over en doet onderzoek naar de manier waarop kinderen en jongeren worden opgevoed, onderwezen en begeleid. Ook wordt onderzocht hoe verschillen in de opvoeding gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen staat centraal hoe evidence-informed benaderingen de optimale ontwikkeling van het kind kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door ondersteuningsprogramma’s, diagnostische en interventiestrategieën en leermethoden. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten waarin deze onderwijs- en onderzoeksthema’s worden besproken.
Ook is er minimaal een keer per maand een informele sociale bijeenkomst.

Werkzaamheden zijn o.a.

  • Het verzorgen van onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen, scriptiebegeleiding, vak coördinatie) in de Bachelor,  Master en Research Master van Pedagogische Wetenschappen. Dit omvat 60% van je aanstelling. In je eerste collegejaar is dit 50%.
  • Het uitvoeren van onderzoek in een deels eigen onderzoekslijn in relatie tot de klinische praktijk. Dit doe je 40% van je aanstellingstijd. Deze onderzoeklijn sluit aan bij de thematiek van het instituut. De universitair docent werkt daarbij samen met collega’s in het instituut.
  • Samenwerking (nationaal of internationaal) rond de onderzoekslijn zowel wat betreft het opzetten en uitvoeren van onderzoek, de financiering ervan, als de valorisatie.
  • Constructieve deelname aan instituutsbijeenkomsten en bestuurlijke werkzaamheden zoals zitting nemen in commissies binnen het instituut Pedagogische Wetenschappen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel

  • Promotie in de Pedagogische Wetenschappen, Psychologie of aanverwant
  • Bij voorkeur een of meer klinische registraties.
  • Ervaring in of affiniteit met de klinische praktijk in lijn met het te geven onderwijs
  • Ervaring met wetenschappelijk onderzoek in relatie tot de klinische praktijk is een pre.
  • Aantoonbare ervaring in het zelfstandig en in samenwerking uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor 18 maanden (inclusief een proeftijd van twee maanden). Bij positief functioneren, gelijkblijvende behoefte aan deze functie en voldoende financiën volgt een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.807,- en maximaal € 5.211,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op de website

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Werkgever

Onze organisatie
Binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen wordt kwalitatief hoogwaardig onderzoek gedaan en een breed en disciplinair onderwijsprogramma aangeboden, gericht op het vergroten van ons inzicht in actuele ontwikkelingen in de samenleving. De faculteit bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 850 medewerkers. Zie voor meer informatie de website.

Informatie over het Instituut Pedagogische Wetenschappen kan je vinden op de website

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. Ook de Faculteit Sociale Wetenschappen streeft er naar om een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zich thuis kan voelen en ontwikkelen.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Gepromoveerd
  • 21-586 10087

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg, 2311, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you