Universitair Docent Regulering van Arbeid

Universitair Docent Regulering van Arbeid

Geplaatst Deadline Locatie
22 nov 1 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) zoekt een ervaren academicus die een bijdrage zal leveren aan het (interdisciplinaire) onderwijs- en onderzoeksprogramma van de sectie Arbeidsrecht (AIAS-HSI). In het bijzonder zal de kandidaat bijdragen aan het masterprogramma en aan een vak voor het interdisciplinaire, Engelstalig bachelorprogramma Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE).

Daarnaast zal de kandidaat vanuit haar of zijn expertise bijdragen aan het interdisciplinaire onderzoeksprogramma van de sectie door het ontwikkelen en (mede) uitvoeren van onderzoeksprojecten, publicaties in toonaangevende (internationale) tijdschriften, de valorisatie van onderzoek en het aantrekken van tweede en derde geldstroomfinanciering voor onderzoek.

De universitair docent zal werkzaam zijn in de afdeling Arbeids- en Informatierecht, sectie Arbeidsrecht, van de FdR. De sectie Arbeidsrecht is samengesteld uit oorspronkelijk twee groepen die in 2018 fuseerden: het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudie (AIAS) en het Hugo Sinzheimer Instituut (HSI). AIAS-HSI streeft ernaar om in Nederland de meest gerenommeerde wetenschappelijke kennisinstelling voor het interdisciplinair onderzoek- en onderwijs op het terrein van (regulering van) arbeid te zijn. Het instituut heeft een sterke internationale (vooral Europese) oriëntatie maar zijn onderwijs en onderzoek hebben steeds een grote relevantie voor de Nederlandse praktijk.

AIAS-HSI heeft de grootste en meest interdisciplinaire groep van wetenschappers op het terrein van de regulering van arbeid in Nederland. Er is een wetenschappelijke staf van ongeveer 12 fte, verdeeld over 18 medewerkers. Daarnaast zijn 12 interne en externe promovendi aan het instituut verbonden. Zoals van een interdisciplinair instituut mag worden verwacht, bestaat de staf van de sectie uit onderzoekers en docenten met verschillende disciplinaire achtergrond, waaronder juristen, economen, sociologen en politicologen.

Wat ga je doen

De beoogde universitair docent heeft de volgende taken:

  • bijdragen aan de uitvoering van het onderwijsprogramma van de sectie, in het bijzonder de masteropleiding en het Engelstalig interdisciplinaire bachelorprogramma PPLE;

  • verrichten van onderzoek op het terrein van de regulering van arbeid, onder andere op Europees niveau;

  • publiceren in toonaangevende nationale en internationale tijdschriften;

  • bijdragen aan interdisciplinaire onderzoeksprojecten en valorisatie van onderzoek;

  • begeleiden van promovendi;

  • aantrekken van tweede en/of derde geldstroomfinanciering voor onderzoek.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

De beoogde universitair docent voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • gepromoveerd op een onderwerp dat gerelateerd is aan het werkterrein van de sectie (regulering van arbeid); bijvoorbeeld in de sociale wetenschappen met aantoonbare interesse voor juridische aspecten van arbeid, of een jurist met aantoonbare interesse en ervaring met sociaal wetenschappelijk onderzoek;

  • aantoonbare belangstelling voor andere wetenschappelijke disciplines dan alleen de eigen discipline en bij voorkeur ervaring met multidisciplinair of interdisciplinair onderzoek en/of onderwijs;

  • een aantoonbare ervaring met en interesse in Europees sociaal beleid is een belangrijk voordeel;

  • goede didactische kwaliteiten, mede blijkend uit onderwijsevaluaties;

  • het vermogen om in teamverband te werken en daarin diversiteit als kwaliteit te zien;

  • wetenschappelijke creativiteit, openheid en nieuwsgierigheid, mede blijkend uit (internationale) publicaties;

  • basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of de bereidheid deze kwalificatie te behalen;

  • goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

  • affiniteit met toepassing van ICT in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband van 30,4 - 38 uur per week (0,8 - 1 fte) voor de periode van 18 maanden met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 januari 2022. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.807 tot €5.922 bruto per maand (salarisschaal 11/12) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

  • Een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden.
  • Een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s.
  • Een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Afdeling

Amsterdam Law School

Met ruim 5.000 studenten en 500 medewerkers is de FdR een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de Engelstalige en interdisciplinaire opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij elf masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De Faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de FdR, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Recht
  • 30.4—38 uur per week
  • €3807—€5922 per maand
  • Gepromoveerd
  • 21-7461

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you