Toezichthouder Unit Dierproeven – Bureau KNAW - Amsterdam

Toezichthouder Unit Dierproeven – Bureau KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 31 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een proefdierdeskundige met affiniteit voor kwaliteitszorg en toezicht? Solliciteer dan bij de KNAW naar de functie van Toezichthouder Unit Dierproeven.

Functieomschrijving

Binnen drie toonaangevende onderzoeksinstituten van de KNAW, het Nederlands Herseninstituut, het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en het Nederlands Instituut voor Ecologie, vindt onderzoek met dierproeven plaats. Ter versterking van de organisatie rondom dierproeven binnen de KNAW, is er een vacature voor de functie van Toezichthouder Unit Dierproeven. In deze functie vervul je een belangrijke rol als intern toezichthouder op de proefdierfaciliteiten en het dierexperimenteel onderzoek bij de KNAW. 

Gezamenlijk met de aangewezen dierenarts zorg je voor een verdere professionalisering en structurering van het interne toezicht, ontwikkel je beleid en geef je daar uitvoering aan. Je bent minimaal drie dagen per week aanwezig op de instituten. Daarnaast ben je lid van de Instanties voor Dierenwelzijn (IvD’s) van de KNAW waar je met je kennis over dierenwelzijn en observaties vanuit je toezichthoudende rol een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van onderzoek en de omgang met proefdieren binnen de KNAW.

Jouw nieuwe werkplek
Je gaat deel uit maken van een team van dierproefexperts (de Unit Dierproeven). Als lid van dit team werk je aan de zorgvuldige implementatie van de wet- en regelgeving omtrent dierproeven bij de KNAW en draag je bij aan het verankeren van de Culture of Care in de organisatie. Je werkt in het team samen met de voorzitter van de IvD’s, de aangewezen dierenarts, de secretarissen van de IvD’s en DEC en de coördinerende beleidsmedewerker. Vanuit je toezichthoudende rol heb je intensief contact met de hoofden van de drie proefdierfaciliteiten, de dierverzorgers, onderzoekers en de wetenschappelijke leden van de IvD’s.

Als toezichthouder is je hoofdtaak toezicht te houden op de uitvoering van de dierproeven in de drie instituten. Werkzaamheden zijn:

  • Het verder ontwikkelen van de systematiek van het interne toezicht
  • Fysiek aanwezig zijn en toezien op uitvoering van dierproeven en verzorging in de stallen
  • Op systematische wijze rapporteren over bevindingen en aanbevelingen binnen de IvD’s
  • Bevindingen en aanbevelingen bespreken met betrokkenen zoals onderzoekers, hoofden proefdierfaciliteiten en instituutsdirecteuren en daarover rapporteren in het KNAW-brede Platform Culture of Care
  • Contact onderhouden met de inspecteur(s) van de NVWA en aanwezig zijn bij inspecties
  • Ontwikkeling beleid en werkwijzen met de Unit Dierproeven en de IvD’s
  • Verstrekken van advies over zaken op het gebied van dierenwelzijn, de 3Vs, bedrijfsinterne procedures en lopende projecten, waaronder het beoordelen en verbeteren van operationele technieken en procedures
     

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit neem je mee:

  • Je hebt overtuigingskracht en combineert samenwerken met onafhankelijkheid en integriteit. Je bent oplossingsgericht, daadkrachtig en overziet het dierexperimenteel onderzoek met een helikopterblik. Overige functie-eisen:
  • Afgeronde biomedische masteropleiding, bij voorkeur gepromoveerd. 
  • Ervaring in of sterke affiniteit met een toezichthoudende rol en/of in kwaliteitszorg.
  • Ervaring met regelgeving rondom dierexperimenten en dierenwelzijn.
  • Accuraat en affiniteit met het bewaken van procedures en naleving van wet- en regelgeving.
  • Brede interesse voor de onderzoeksthema’s van de drie KNAW-instituten.
  • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
     

Arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je van ons
Een aantrekkelijke functie voor 4 of 5 dagen per week in een gedreven team met in eerste instantie een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris bij een fulltime dienstverband tenminste € 4.612 en maximaal € 5.922  (UFO-profiel Arbo- en Milieudeskundige 1, schaal 12 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW) exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijke verlofregeling (232 verlofuren bij een fulltime dienstverband).
De standplaats is Amsterdam maar je zult ook wekelijks bij de instituten in Utrecht en/of Wageningen zijn.
 

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Landbouw; Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Voeding
  • 30.4—38 uur per week
  • €4612—€5922 per maand
  • Universitair
  • AT2022-003

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you