Beleidsmedewerker Onderwijs & Kwaliteit (1,0 fte)

Beleidsmedewerker Onderwijs & Kwaliteit (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 13 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een actieve, collegiale en ervaren beleidsadviseur onderwijs? Heb je een hart voor de kwaliteit van onderwijs en heb je inzicht in belangrijke ontwikkelingen op dit gebied? Dan zijn wij bijzonder geïnteresseerd in jou als nieuwe collega beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit (1 fte).

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteit heb je een veelzijdig takenpakket en ben je werkzaam op een unieke plek, waarin je je beweegt op zowel facultair als centraal niveau.  Binnen de Erasmus School of Philosophy (ESPhil) ondersteun je het onderwijsteam en met name de directeur onderwijs bij de voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van facultair onderwijsbeleid. Vanuit deze rol vervul je een brugpositie naar de centrale beleidsafdeling Academische Zaken van de Erasmus universiteit. In deze rol draag je bij aan faculteit overstijgende onderwijsvraagstukken. Denk hierbij aan toetsbeleid of de ontwikkeling van faculteit overstijgende samenwerkingen. Je werkt daarbij direct en indirect met veel verschillende collega’s samen.

Wat neem je mee?

Je hebt een goede kennis van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs en je hebt ervaring in onderwijsbeleid en kwaliteitszorg. Je vindt het uitdagend om in co creatie met collega’s invulling te geven aan beleidsambities.

Je voornaamste taken zijn:

  • Het beleidsmatig ondersteunen van het facultaire onderwijsteam en met name de onderwijsdirecteur op het gebied van onderwijs, onderwijsvernieuwing en visitatie trajecten.
  • Secretaris van het Programma management Team (onderwijsteam) en de Opleidingscommissie ESPhil.
  • Coördineren en begeleiden van het ESPhil Studieloopbaantraject
  • Het beleidsmatig bijdragen aan universiteit brede projecten in lijn met de doelstellingen van de strategie van de universiteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

De geschikte kandidaat heeft:

  • een afgeronde academische opleiding, onderwijskunde/bestuurskunde en een sterke affiniteit met de geesteswetenschappen;
  • minimaal 3  jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • het vermogen om beleidsvragen zelfstandig te analyseren en te vertalen in concrete adviesnota’s;
  • in staat om het besluitvormingsproces te begeleiden en beleidsvoornemens te vertalen naar de uitvoeringspraktijk;
  • uitstekende redactionele en communicatieve vaardigheden, ook in het Engels (C1);
  • als persoonskenmerken: analytisch, zelfstandig, accuraat, flexibel, stressbestendig en vooral een teamspeler.
  • Je beschikt over een stevig relativeringsvermogen, kunt goed met ad hoc werkzaamheden en werken onder druk omgaan en bezit een flinke dosis humor.
  • Je vindt het geen probleem dat niet ieder taakgebied altijd even duidelijk afgebakend is, een flexibele werkhouding is een must.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De EUR biedt een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.821,- en € 5.230, - bruto per maand ( schaal 11, cao Nederlandse Universiteiten). Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De EUR heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruime verloffaciliteit (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede work life balance. De EUR is aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de diverse faciliteiten van de EUR zoals de uitgebreide sportaccommodaties en de universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Philosophy (ESPhil) / Academische Zaken (AZ)

De Erasmus School of Philosophy (ESPhil) is een vooraanstaande onderzoeks- en onderwijsinstelling van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De kleinschalige faculteit is een van de twee onafhankelijke filosofiefaculteiten in Nederland. ESPhil is een toonaangevende filosofie-faculteit. Op onze kernthema’s willen we de grenzen van onderwijs en onderzoek verleggen. De faculteit is breed internationaal georiënteerd, met sterke banden met buitenlandse universiteiten. Onze onderzoeksprogramma’s zijn leidend in ons domein en studenten zijn zeer tevreden over onze opleidingen. Onder begeleiding van toegewijde docenten verdiepen studenten zich in verschillende filosofische onderwerpen, variërend van de geschiedenis van de Verlichting en de filosofie van de economie tot en met kritische reflectie op actuele ontwikkelingen in wetenschap, technologie en samenleving. Het curriculum is nadrukkelijk betrokken bij het actuele filosofische debat en onze studenten ontwikkelen zich tot kritische denkers met een breed palet aan kennis en vaardigheden.

De afdeling Academische Zaken (AZ)

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en impact-creatie op de Erasmus universiteit.

Het team AZ bestaat uit een energiek team van experts die continu op een innovatieve wijze bijdragen aan de beleidscyclus van de universiteit op de terreinen onderzoek, onderwijs en impact creatie. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de faculteiten. De afdeling draagt bij aan belangrijke beleidsprocessen en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsmedewerkers is de afdeling ook de thuisbasis voor strategische programma’s op het terrein van onderzoek, onderwijs en impact-creatie.  Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties.

AZ vormt onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD), de centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau.

Specificaties

  • Onderwijs; Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €3821—€5230 per maand
  • Universitair
  • ABDESPHIL-20220121

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you