Onderzoeker / Projectmedewerker Maatschappelijk Controversiële Technologie - Rathenau Instituut

Onderzoeker / Projectmedewerker Maatschappelijk Controversiële Technologie - Rathenau Instituut

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 12 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het thema 'Democratische informatiesamenleving' zoeken we een nieuwe enthousiaste collega.

Functieomschrijving

Dit thema maakt onderdeel uit van het werkprogramma en gaat om vragen als: Hoe kan iedereen meepraten en meedoen in de technologische samenleving? Hoe kan maatschappelijk robuuste kennis worden geproduceerd over de wenselijkheid en haalbaarheid van technologische opties en hoe kan die kennis leiden tot vertrouwenwekkende en geïnformeerde politieke besluitvorming?

Wil je meer weten:

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met prof.dr.ir. Rinie van Est, themacoördinator, via q.vanest@rathenau.nl. Voor meer informatie over het Rathenau Instituut en het werkprogramma kun je kijken op www.rathenau.nl.

Sollicitatieprocedure:

Je kunt solliciteren tot en met 12 juni 2022.

Het opvragen van referenties en het uitvoeren van een korte werkopdracht kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee:

Je bent afgestudeerd en hebt enkele jaren werk-/onderzoekservaring in wetenschap, beleid of consultancy. Relevante studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Science and Technology Studies, European Studies on Society, Science and Technology of Bestuurskunde. Je hebt enkele jaren werkervaring met onderzoek (bijvoorbeeld via promotiestudie), beleid en/of consultancy op het gebied van politieke besluitvorming rondom maatschappelijk controversiële technologie.

Je hebt competenties in kwalitatieve onderzoeksmethoden en kunt helder schrijven voor zowel een professioneel of wetenschappelijk, als ook breder publiek. Ervaring met het organiseren van dialoog is een pré. Je bent op de hoogte van het politieke en maatschappelijke debat over maatschappelijk controversiële technologieën, zoals kernenergie. Je hebt aantoonbaar ervaring met het ondersteunen en meedoen in dit debat. Goede sociale en communicatieve vaardigheden en een netwerk van relevante actoren is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Over het Rathenau Instituut
Het Rathenau Instituut houdt zich bezig met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving.

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over wetenschap en technologie in de samenleving. Het Rathenau Instituut is inhoudelijk onafhankelijk en beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.846 en maximaal €4.490 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW).

Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—38 uur per week
  • €2846—€4490 per maand
  • Universitair
  • 896

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you