Business Analist (2,0 fte)

Business Analist (2,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 31 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je sterke affiniteit met bedrijfsprocessen en IV? Lukt het jou om met stakeholders in gesprek te gaan om (toekomstige) processen te analyseren en hun behoefte te vertalen naar gewenste functionaliteiten? Ben jij op zoek naar een innovatieve en internationale werkomgeving? Lees dan snel verder, want dan is dit vast jouw droombaan!

Functieomschrijving

Als business analist ga je in gesprek met stakeholders binnen de Erasmus Universiteit en breng je hun specifieke IV-wensen in kaart. Hierbij zet je jouw kennis en ervaring in en ben je gewend rekening te houden met het bestaande applicatielandschap, de lopende veranderinitiatieven en de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben voor security, privacy en architectuur. Je weet ook je collega experts te vinden om je uitwerkingen te toetsen.

Je bent een belangrijke sparringpartner en adviseur, haalt requirements op, doet onderzoek naar mogelijke oplossingen en je werkt business cases en scenario’s uit. Problemen, vraagstukken en initiatieven analyseer je voordat het daadwerkelijk projecten worden. Jouw belangrijkste doel is om opdrachtgevers te helpen bewust te kiezen voor beoogde veranderingen en ze te begeleiden naar het realiseren van concrete, passende oplossingen. Hierbij analyseer je zowel de huidige situatie als de verandering, met oog voor de overstijgende processen en met veel gevoel voor de specifieke (bestuurlijke) omgeving waarin veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je CV is voor ons niet leidend, je persoonlijke eigenschappen, motivatie en overtuigingskracht zijn dat wel. Natuurlijk is bepaalde kennis en ervaring nodig om succesvol te starten in deze functie:

  • Je hebt HBO-/WO-niveau, bijvoorbeeld in bedrijfskunde, business information technology, informatica of bedrijfsinformatica;
  • Je hebt minstens drie jaar werkervaring in businessanalyse of businessconsulting.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in projectmatig werken. Het liefst ben je gecertificeerd in PRINCE2, MSP, Lean en/of Agile;
  • Je hebt inmiddels kennis gemaakt met ICT in bedrijfsprocessen en met IT-security, -privacy en -architectuur. Bij voorkeur heb je ook kennis van de AVG; CISM en/of TOGAF;
  • Je kunt goed omgaan met opdrachtgevers; je gaat voor concrete resultaten en je communiceert helder en op alle niveaus;
  • Je bent op alle niveaus een integere en prettige gesprekspartner, een relatiebouwer en een verbinder. Voor je team ben je een inspirerende collega;
  • Je denkt analytisch en vanuit een visie, zaken goed organiseren en structureren zit in je bloed en je gaat flexibel en inlevend om met verschillende situaties en omgevingen;
  • Je hebt ervaring in het werken in een grote, bestuurlijk complexe organisatie;
  • Je bent van nature gewend om te werken op tactisch niveau.

Als je kennis van de onderwijs- en onderzoeksprocessen hebt, is dat een voordeel.

De volgende competenties zijn van belang om de functie binnen onze organisatie succesvol te kunnen vervullen:

  • Organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen;
  • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk; Nederlands en Engels);
  • Initiatiefrijk;
  • Klantgerichte instelling;
  • Zelfstandig kunnen werken maar ook in multidisciplinaire teams (dus met collega’s die gespecialiseerd zijn in andere disciplines);
  • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
  • Plannen en organiseren;
  • Integriteit.

Ook starters worden aangemoedigd te solliciteren. Daarbij worden de mogelijkheden geboden tot het (verder) leren en ontwikkelen op bovengenoemde functie-eisen en competenties.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en afwisselende werkplek in een enthousiast team, de CIO-office, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal € 4.629,00 en maximaal € 5.943,00 bruto per maand (schaal 12). Bij starters wordt de aanloopschaal 11 aangehouden.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of een ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten. 

De Erasmus Universiteit Rotterdam stimuleert blended working: werken op verschillende locaties en tijden. Denk aan thuiswerken, buiten de files rijden en werken op momenten waarop dat voor jou (en je team) goed past. E.e.a. in overleg met de leidinggevende. 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS)

De professional services organisatie kent zeven centrale diensten: Erasmus Digitalisation and Information Services, HR, Finance, Real Estate & Facilities, Marketing & Communication, Education and Student Affairs en Erasmus Research Services.

De dienst EDIS binnen PRO is een ondernemende dienstverlener voor de Erasmus Universiteit die betrouwbare informatiediensten en communicatietechnologie levert en samen met interne en externe partners zorgt voor constante vernieuwing met een zo kort mogelijke ‘time-to-market’. Om dit doel te realiseren heeft EDIS zich georganiseerd naar de doelgroepen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering. De verantwoordelijkheid is belegd in resultaatverantwoordelijke teams. Deze teams hebben specifieke kennis van de doelgroep en hun processen, de bestaande en gewenste IV/IT-inrichting en de marktontwikkeling.

CIO-Office

De wereld verandert razendsnel. Veranderingen zijn steeds complexer, volgen elkaar snel op en digitalisering speelt altijd een belangrijke rol. De CIO-Office helpt bij het bepalen van de impact van deze veranderingen voor de EUR én bij het effectief organiseren van de veranderagenda.

Met de expertise die wij in huis hebben zijn we een strategische partner in het begrijpen van de veranderingen. We vertalen de verandering naar een plan rekening houdend met de aanwezige behoeftes en houden zicht op het gecontroleerd uitvoeren van dit plan in samenwerking met de faculteiten en diensten. Samen zorgen we voor de invulling van de strategische doelstellingen van onze universiteit en voor de veranderingen nodig om te bewegen met de digitale ontwikkelingen. Zo geven we de universiteit van morgen vorm.

In het CIO Office is de expertise gebundeld die voor het organiseren en richting geven van de digitalisering benodigd is: informatiemanagement, privacy, security, portfolio sturing, architectuur en document information management.

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €4629—€5943 per maand
  • HBO
  • PRO/IT/13052022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you