HR adviseur - Rathenau/DANS

HR adviseur - Rathenau/DANS

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 13 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een hands-on en proactieve P&O-adviseur? Ben jij die P&O professional die toe is aan een nieuwe uitdaging en die in de volle breedte van het P&O vak wil werken binnen een academische omgeving? Solliciteer dan bij ons.

Functieomschrijving

Dit ga je doen:
Je adviseert en ondersteunt de leidinggevenden bij de P&O vraagstukken. Je verzorgt de recruitment ook in een internationale context. Je adviseert het managementteam op het gebied van thema's als strategische personeelsplanning, verzuimbegeleiding, bevorderen van vitaliteit, opleiding & ontwikkeling. Uiteraard borg jij vanuit jouw rol de toepassing van de primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, de cao en wet- en regelgeving. Je bent klankbord en vraagbaak voor de leidinggevenden en voor de medewerkers. Je informeert medewerkers van de instituten over regelingen inzake functioneren, duurzame loopbaanontwikkeling, rechtspositie en/of arbeidsvoorwaarden. Je coördineert de personeelsadministratie van het Rathenau Instituut en DANS en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers P&O. Je werkt samen met andere P&O adviseurs en beleidsmedewerkers van de KNAW, aan de ontwikkeling, digitalisering en implementatie van het P&O beleid binnen de KNAW. Je rapporteert direct aan het Rathenau Instituut en DANS.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee.
  • Een proactieve P&O generalist met overtuigingskracht, een helicopterview en denkend in mogelijkheden
  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Kennis van de CAO Nederlandse Universiteiten en arbeidsrecht is een pre
  • Minimaal 5 jaar ervaring als P&O adviseur bij voorkeur in een wetenschappelijke omgeving
  • Gelijkwaardige en resultaatgerichte gesprekspartner voor leidinggevenden
  • Analytisch inzicht en snel kunnen schakelen op meerdere niveaus
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift
  • Ervaring met het (mee) ontwikkelen en moderniseren van P&O beleid
  • Je voelt je thuis in een organisatie met hoogopgeleide professionals
  • Gevoel voor de positie van P&O in de organisatie en flexibiliteit en bereidheid om een grote diversiteit aan taken op te pakken

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Daarnaast ontvang je een arbeidsmarkttoelage (afhankelijk van opleiding en ervaring). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Werkgever

Rathenau instituut

Over het Rathenau Instituut
Het Rathenau Instituut houdt zich bezig met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving.

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over wetenschap en technologie in de samenleving. Het Rathenau Instituut is inhoudelijk onafhankelijk en beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Afdeling

P&O

Voor het Rathenau Instituut en DANS (samen ca. 120 medewerkers) ben je als P&O-adviseur de gesprekspartner voor leidinggevenden op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Beide instituten hebben hun eigen uitdagingen. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is de werkgever. Het Rathenau Instituut en DANS zijn ieder op een eigen manier ondergebracht bij de KNAW.
De P&O adviseur maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering en Ondersteuning van het Rathenau Instituut (11 medewerkers). Je werkt ook samen met de coördinator bedrijfsvoering van DANS.

Specificaties

  • HRM
  • 30.4—38 uur per week
  • €3821—€4490 per maand
  • HBO
  • 943

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you