HR-adviseur (0,8 fte)

HR-adviseur (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jun 15 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als HR-adviseur heb je een belangrijke rol in het contact met medewerkers en leidinggevenden. Tevens ben je sparringpartner voor de HR business partner bij strategische thema’s, grote projecten en het jaarlijkse HR plan.

Functieomschrijving

De werkzaamheden liggen voornamelijk op tactisch en operationeel vlak. Administratieve vragen, de personeelsadministratie en verwerking van mutaties worden afgehandeld door HR Services.

De werkzaamheden:

  • Je vormt een belangrijke schakel tussen de HR business partner en HR Services;
  • Je draagt inhoudelijk bij aan HR beleid dat door het HR policy team wordt ontwikkeld;
  • Je maakt de vertaalslag van tactische HR beleidsregelingen naar de operationele uitvoering binnen de faculteit en dienst;
  • Je werkt samen met de arbeidsjurist om leidinggevenden op juridisch vlak goed te kunnen adviseren.

Daarnaast adviseer/ondersteun je bij:

  • Het werving en selectieproces;
  • Aanstellingsprocedures;
  • De Resultaat & Ontwikkeling (R&O) cyclus;
  • Het opstellen van detacherings- en beëindigingsovereenkomsten;
  • Loopbaan en ontwikkelplannen;
  • Verzuimcasuïstiek in samenwerking met de verzuimmanager;
  • De opvolging van het medewerkers onderzoek;
  • De uitvoering van HR beleidsregelingen, zoals verlof, nevenwerk en tweetaligheid;
  • Individuele vragen van medewerkers en leidinggevenden m.b.t. de CAO NU, een aanstelling, beloningsvoorstellen, loopbaanmogelijkheden etc.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Universitaire of HBO opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfsvoering en/of organisatie psychologie/sociologie;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als HR adviseur;
  • Bij voorkeur ervaring met het werken in een omvangrijke organisatie met een internationaal medewerkersbestand;
  • Communicatief vaardig en in staat om met overtuiging te adviseren;
  • Proactief en initiatief nemend, je maakt zaken bespreekbaar en deelt je eigen mening/visie;
  • Je kunt je uitstekend verplaatsen in de positie van de klant/ leidinggevenden;
  • Je kan zowel zelfstandig werken bij de faculteit/dienst als in teamverband met HR-collega’s aan gezamenlijke HR-thema’s;
  • Je stelt prioriteiten en stemt verwachtingen tijdig af;

Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Engels: B2 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Na afloop van deze periode zal, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2960, - en € 4.670, - bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

De dienst Human Resources (HR)

Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo’n 55 collega’s werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center, HR Health Safety & Wellbeing en een kleine staf (secretariaat, HR Strategy en HR Legal).

De afdeling HR Advice bestaat uit circa 14 fte zelfstandig opererende professionals (HR Business Partners, HR-adviseurs en medewerkers HR International) die de diensten en faculteiten binnen de EUR tactisch en strategisch ondersteunen bij de optimale inzet en ontwikkeling van medewerkers, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Binnen het HR Advice team zijn de HR-business partners en HR-adviseurs gekoppeld aan een eigen faculteit en/of dienst. De nieuwe HR adviseur zal samen met de HR business partner verantwoordelijk zijn voor HR advisering aan een faculteit of dienst.

Specificaties

  • HRM
  • max. 32 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO
  • PRO/HR/21062022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you