Docent Engineering

Docent Engineering

Geplaatst Deadline Locatie
24 jun 7 jul Vlissingen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zit het in je om docent te worden en ben jij de teamplayer die met ons wil bouwen aan de beste opleiding Engineering van Nederland? Solliciteer dan op de vacature van docent Engineering in Vlissingen en wordt samen met ons en de studenten die top!

Functieomschrijving

Trots! Zo voel jij je als je de ontwikkeling van jouw studenten ziet. Als ze binnenkomen als eerstejaars en aan het eind van hun studie wanneer ze met hun diploma op zak de arbeidsmarkt op gaan als professionele en competente ingenieurs. Als docent Engineering wil je dat ze de beste worden in dit vakgebied. Daarom krijg je van ons volop vertrouwen en ruimte om jouw praktijkervaring over te brengen en ook om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Je krijgt toegankelijke collega’s die elkaar steunen en van elkaar leren. Zit het in je om docent te worden en ben jij de teamplayer die met ons wil bouwen aan de beste opleiding Engineering van Nederland? Solliciteer dan op de vacature van docent Engineering in Vlissingen en wordt samen met ons en de studenten die top!

Jouw werk als docent engineering
Bij HZ draait alles om persoonlijk en praktijkgericht onderwijs dat zich kenmerkt door het leren van het doen van toegepast onderzoek. Breng je jouw kennis en ervaring op het gebied van onderzoeksmethoden en technieken in en werk je samen met de studenten aan real –life onderzoeksopdrachten? Dan breng je belangrijke expertise in ons team (ongeveer 12 fte). En om ervoor te zorgen dat het onderwijs aangesloten blijft bij de hedendaagse praktijk, ben je zelf constant bezig met maatschappelijke trends, nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Want jij bedenkt de praktische oplossingen voor morgen vanuit je expertise. Daarnaast benut je deze kennis ook volop bij de lessen die jij gaat verzorgen. Wellicht doe je dat in combinatie met een deeltijd baan elders of een eigen bedrijf. De opleiding Engineering is momenteel een internationale track aan het ontwikkelen. Als je internationale ervaring hebt, kun je mee ontwikkelen aan deze nieuwe opleiding. Je werkt veel samen met jouw collega’s en jullie dagen elkaar uit om de opleiding te innoveren. Jij bent de energieke docent engineering die vol enthousiasme:

  • lesgeeft. Dit doe je op een coachende manier, zodat jouw studenten praktijkgerichte opdrachten met succes afronden.
  • ontwikkelingen nauw in de gaten houdt en dit toepast in het onderwijs. Je bezoekt bijvoorbeeld seminars en je doet onderzoek in een onderzoeksproject.
  • zich bezighoudt met de onderwijsontwikkeling om de opleiding aangesloten te houden bij de hedendaagse praktijk.
  • als studieloopbaanbegeleider ingezet wordt.

Specificaties

HZ University of Applied Sciences

Functie-eisen

Met plezier deel jij jouw kennis. Of dit nou aan studenten is of aan docenten: jij krijgt er energie van. Maar de ontwikkelingen in de techniek gaan snel. Daarom heb je zelf ook een lerende en nieuwsgierige houding. Je bent dus in staat om zelfstandig je eigen ontwikkeling bij te houden en vorm te geven. Dat is mogelijk door het opzetten van projecten en/of het meewerken aan onderzoeken bij de lectoraten. Ook ben je een teamspeler, sociaal, een hoog kwaliteitsbesef en pro-actief. Daarnaast heb je als docent:

  • een afgeronde WO- of masteropleiding in de richting van Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en/of Mechatronica.
  • ruime ervaring op het gebied van sterkteleer, mechanica, drive technology, mechatronica projecten en een breed netwerk hierin.
  • Interesse in onze International track project van de internationale Engineering opleiding.
  • goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte.

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je – naast een levendige werkomgeving - ook

  • een tijdelijke aanstelling als docent voor een jaar. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte.
  • een bruto maandsalaris tussen de € 3881,09 en € 5332,48 (schaal 11) op fulltime basis.
  • een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten.
  • mogelijkheden om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken.
  • ondersteuning bij het behalen van een didactische aantekening als je die nog niet hebt. Je hebt geen onderwijsbevoegdheid nodig om als hbo-docent aan de slag te gaan, maar moet wel bereid zijn om deze bevoegdheid te halen en in je vakmanschap als docent te investeren.

Werkgever

HZ University of Applied Sciences

Met 4.800 studenten, 600 medewerkers en 25 hbo-opleidingen is HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een kleine, persoonlijke hogeschool te noemen. We bieden bacheloropleidingen, (schakel)cursussen, een masteropleiding, post-hbo-opleidingen en associate degrees. Daarnaast verrichten onze lectoraten en kenniscentra praktijkgericht onderzoek op de thema’s vitaliteit, voeding, energie, water en biobased oplossingen. Werken bij de HZ betekent werken in een levendige omgeving waar geen dag hetzelfde is. Waar de docenten de namen van hun studenten kennen. En waar de lijnen kort zijn. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen vorm je met jouw collega’s een team van professionals die onze studenten klaarstoomt voor de (internationale) arbeidsmarkt. En wist je dat we al jarenlang in de top-3 van beste hogescholen van Nederland staan?

Afdeling

Joint Research Center Zeeland

In februari 2023 is het zover! Het Joint Research Center Zeeland zal haar deuren openen. Het JRCZ is een gezamenlijk onderzoekslaboratorium voor studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid. Het nieuwe instituut wordt gehuisvest naast de huidige HZ-locatie aan Het Groene Woud in Middelburg. Onze opleiding Engineering zal daarom naar Middelburg verhuizen zodat wij ook gebruik kunnen maken van deze faciliteiten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Techniek
  • 20—40 uur per week
  • €3881—€5332 per maand
  • Universitair
  • SP Docent Engineering

Werkgever

HZ University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Edisonweg 4, 4382 NW, Vlissingen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you