Projectleider ‘Scholen’ in het Academisch Outreach Programma (0.8-1.0 FTE)

Projectleider ‘Scholen’ in het Academisch Outreach Programma (0.8-1.0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 2 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je inzetten voor gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen? Ben jij maatschappelijk betrokken? En ben jij goed in het leiden van projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Jij gaat als projectleider aan de slag in het Academisch Outreach Programma van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Met het Academisch Outreach Programma wil de EUR bijdragen aan gelijke onderwijskansen voor alle jongeren en zo bijdragen aan het creëren van positieve maatschappelijke impact. Specifiek beoogt het programma om het aandeel jongeren uit ondervertegenwoordigde groepen (bijv. eerste generatie studenten, studenten met een migratieachtergrond en studenten uit een gezin met een laag inkomen) op de universiteit te vergroten en hun studiesucces en welzijn op de universiteit te verbeteren.

Het Academisch Outreach Programma maakt onderdeel uit van het Diversity & Inclusion Office van de EUR en bestaat uit drie programmalijnen. In de Early Outreach programmalijn werken wij samen met scholen en maatschappelijke organisaties in de stad aan gelijke onderwijskansen voor alle jongeren. Momenteel ontwikkelen wij onderwijsprogramma’s die op Rotterdamse basisscholen en middelbare scholen zullen worden geïmplementeerd. De onderwijsprogramma’s worden verzorgd door wetenschappers en studenten van de EUR. Uiteraard willen we ook de effectiviteit van die programma’s onderzoeken.

Als projectleider realiseer jij de onderwijsprogramma’s en andere (toekomstige) interventies die wij op de Rotterdamse scholen zullen implementeren. Jij hebt de leiding over het hele proces; van het (door)ontwikkelen en uitwerken van ideeën, tot planning, financieel beheer en implementatie van de interventies. Jij stuurt daarvoor een projectteam aan waarin een onderwijskundige (ontwikkelaar onderwijsprogramma’s), een event manager (logistieke ondersteuning), onderzoekers en een communicatieadviseur deelnemen. Je wordt aangestuurd door de programma managers van het Outreach Programma en de Diversity & Inclusion Office.

Taken en verantwoordelijkheden

Wij zoeken een gedreven en verbindende projectleider. Jouw taken en hoofdverantwoordelijkheden zullen zijn:

  • Het onderhouden van een prettige en doeltreffende samenwerkingsrelatie met de scholen;
  •  Het ontwikkelen van interventies, in co-creatie met de scholen en interne stakeholders (projectteam, programma management);
  • Planningen maken en voortgang monitoren;
  • Aansturen projectteam;
  • Begroting en kwaliteit van de interventies bewaken.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • Je vindt projectmatig werken leuk;
  • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring als projectleider;
  • Je hebt affiniteit met diversiteit en inclusie en/of outreach activiteiten.

 

Arbeidsvoorwaarden

Het werk is internationaal georiënteerd en afwisselend werk binnen een enthousiast team, met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO-NU). Wij bieden een contract aan van in eerste instantie voor een jaar op basis van 0.8-1.0 fte, met mogelijkheid tot verlenging. Jouw beloning is afhankelijk van jouw specifieke kennis en ervaring en wordt berekend op basis van een fulltime salaris variërend tussen €2.960,- en €5.439,- bruto per maand (schaal 10/11, CAO NU). Een fulltime aanstelling bij de EUR is 38 uur per week.

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 41 vakantiedagen per jaar op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast neemt de EUR deel aan de pensioenregeling van het ABP en bieden we ook volledig betaald extra geboorteverlof voor partners en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Bovendien mogen EUR medewerkers gebruik maken van de EUR-faciliteiten, waaronder het Erasmus Sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is de centrale staforganisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie en ondersteuning van het beleid en de administratie van de EUR op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur bij het vervullen van haar verantwoordelijkheden op het gebied van kwaliteit, toegankelijkheid en financiering van de onderwijs- en onderzoeksprogramma's van de EUR. De ABD draagt ​​zorg voor de gezamenlijke vormgeving van integraal beleid, draagt ​​zorg voor het tijdig indienen van beleid binnen besluitvormingsprocedures en de uitvoering van de vastgestelde beleidsmaatregelen en bewaakt en evalueert de ontwikkelingen voortdurend met het oog op verdere verbetering. De ABD omvat de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Het onafhankelijke universitaire tijdschrift Erasmus Magazine valt organisatorisch ook onder de ABD. De directie staat onder leiding van de directeur van de directie Algemene Directie, tevens secretaris van het College van Bestuur.

Diversiteit & Inclusie Office

De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt hard aan haar ambities op het gebied van diversiteit en inclusie. Daarom is er een centraal Diversity & Inclusion Office opgericht, met een D&I team dat zich inzet voor het bevorderen van diversiteit en inclusie op de universiteit. Daarnaast heeft elke faculteit een eigen Faculty Diversity Officer (FDO). Het D&I programma bestaat uit vijf pijlers: Onderwijs & Studenten, Academisch Outreach Programma, Monitoring en Onderzoek, HR en een Institutionele pijler. Het D&I team is een multidisciplinair team, bestaande uit 17 leden en wordt gekenmerkt door een warme en vriendelijke sfeer, verenigd in passie en ambitie voor het creëren van een inclusieve EUR. Je bent een zeer welkome aanvulling op het team.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€5439 per maand
  • HBO
  • ABD/220722

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you