Informatiemanager (0.8-1,0 FTE)

Informatiemanager (0.8-1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
16 aug 15 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Krijg jij energie van digitalisering en wil je graag in het centrum van deze ontwikkeling staan? En werk je graag in een omgeving met een prettige werksfeer en afwisselende taken waar je echt impact kan hebben? Word dan informatiemanager bij Erasmus Universiteit Rotterdam!

Functieomschrijving

Als informatiemanager heb je een afwisselende functie: je bent met informatiemanagement en digitalisering bezig, gericht op de hele universiteit. Je werkt samen met de informatiemanagers van de faculteiten en diensten aan nieuwe projectvoorstellen en zorgt dat deze goed aansluiten. Lopende projecten houd je in het oog, en waar we kunnen samenwerken, zorg je voor verbinding. Je biedt gevraagd en ongevraagd advies, op basis van interne en externe ontwikkelingen en kansen. En om ook de juiste keuzes op de lange termijn te garanderen, zorg je voor beleid- en visievorming op gebied van digitalisering, zodat EUR klaar is voor de toekomst.

Binnen de functie schakel je met allerlei stakeholders, van decanen tot programmamanagers en architecten. Je bent aangehaakt bij verschillende overleggen om goed op de hoogte te blijven van wat er speelt, en regelt sprekers over mogelijke veranderingen om goed up to date te blijven – bijvoorbeeld over de transformatie naar agile werken. Benieuwd hoe wij als EUR onze toekomst zien op gebied van informatie en digitalisering? Lees dan de Staat der Digitalisering, het inspiratiedocument waar we toelichten welke kansen en mogelijkheden er ontstaan – of neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Zie je jezelf al lopen over het campusterrein op weg naar een workshop? Heb je zin in een meeting met docenten en wetenschappers over nieuwe mogelijkheden? Dan nodigen we je uit om kennis te maken, en samen met ons de EUR verder te helpen in de digitale transformatie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zijn voor deze functie op zoek naar een ervaren informatie-adviseur die er energie van krijgt om met onze informatie-vraagstukken en -ontwikkeling aan de slag te gaan. Concreet zien we graag dat je het volgende meebrengt:

  • WO- denk- en werkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring, met aantoonbare kennis van en ervaring met informatievoorziening
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, waarmee je overtuigende presentaties geeft en helder advies opstelt op strategisch niveau. Schakelen tussen de verschillende niveaus gaat je goed af
  • Collega’s en managementteams weet je mee te nemen in veranderingsprocessen. Hierbij kun je je inleven in de verschillende zienswijzen en zorg je dat advies niet alleen de juiste toon heeft, maar ook de juiste timing;
  • Proactieve en gestructureerde werkwijze: je neemt waar nodig het voortouw, maar zorgt ook voor overzicht en rust

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je leergierig en wil jij je verder ontwikkelen in de functie? Ook dan vragen we je om te solliciteren. De inschaling zal dan aangepast worden op basis van jouw ervaring en competenties.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een centraal team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een jaar en zal bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden worden omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling, 38 uur per week, € 4.814,- en €6.702,- bruto per maand (schaal 12/13). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS)

De dienst EDIS is een ondernemende dienstverlener voor de Erasmus Universiteit die betrouwbare informatiediensten en communicatietechnologie levert en samen met interne en externe partners zorgt voor constante vernieuwing met een zo kort mogelijke ‘time-to-market’. Om dit doel te realiseren heeft EDIS zich georganiseerd naar de doelgroepen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering.

De CIO Office: strategische partner bij digitale ontwikkeling

De CIO Office helpt bij het bepalen van de impact van veranderingen voor de EUR én bij het effectief organiseren van de veranderagenda.

Dit alles doen we samen met de faculteiten en diensten. We hebben een breed team van professionals uit diverse expertisegebieden die, met hun competenties, training en ervaring de verandering in goede banen leiden.

In het CIO Office is de expertise gebundeld zoals informatiemanagement, privacy, security, portfolio sturing en architectuur.

Specificaties

  • IT
  • max. 40 uur per week
  • €4814—€6702 per maand
  • Universitair
  • PRO/EDIS/16082022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you