Promovendus HTA/Gezondheidseconomie bij eetstoornissen, vakgroep Clinical Psychological Science, Faculty of Psychology and Neuroscience

Promovendus HTA/Gezondheidseconomie bij eetstoornissen, vakgroep Clinical Psychological Science, Faculty of Psychology and Neuroscience

Geplaatst Deadline Locatie
7 sep 28 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteit Maastricht en de eetstoorniskliniek Amarum werken samen en zijn op zoek naar een promovendus voor een door ZonMw gehonoreerde behandelstudie naar de kosten-effectiviteit van groepsschematherapie voor eetstoornissen. Wij zoeken een promovendus uit het vakgebied van de gezondheidseconomie en HTA, die stressbestendig is, goed kan coördineren, positief ingesteld is en in staat is om een brug te slaan tussen de werelden van praktijk en wetenschap. De promovendus zal binnen dit ZonMw project verantwoordelijk zijn voor de economische evaluatie en onderzoek naar kwaliteit van leven en zal samen met een tweede promovendus (gezondheids- of klinische psychologie) verantwoordelijk zijn voor de succesvolle (praktische) opzet en uitvoering van het project.

Functieomschrijving

Het ZonMw project richt zich op schematherapie. Schematherapie is een innovatieve therapie op het gebied van eetstoornissen. Schematherapie is erop gericht om onderliggende problemen die de eetstoornis in stand houden, zoals ingesleten patronen, te doorbreken. Bij het uitblijven van een gunstige behandeluitkomst na een richtlijnbehandeling voor eetstoornissen wordt groepsschematherapie (GST) reeds op kleine schaal in de praktijk toegepast. Er zijn aanwijzingen dat GST onderliggende problemen bij mensen met een eetstoornis gunstig kan beïnvloeden. Deze eerste positieve resultaten zijn aanleiding om GST nader te onderzoeken op (kosten)effectiviteit.

Wat gaat u doen
Samen met de andere promovendus gaat u zich bezighouden met de opzet en uitvoering van het onderzoek (dataverzameling en analyse, bevindingen rapporteren in wetenschappelijke tijdschriften en congressen, de voortang rapporteren aan ZonMw en vertalen van de resultaten naar praktijkgericht advies). Het betreft een multicenter-RCT. Als promovendus onderzoek je de kosten-effectiviteit van schematherapie bij eetstoornissen. U komt in dienst van de Universiteit Maastricht. Aan het project zijn een aantal experts uit binnen- en buitenland verbonden die tevens onderdeel uit zullen maken van de sollicitatieprocedure en de begeleiding van beide promovendi.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wat we van u vragen
De ideale kandidaat heeft een (bijna) afgeronde masteropleiding in het vakgebied van de gezondheidseconomie of HTA of een verglijkbare opleiding (bijv. master Healthcare Policy, Innovation and Management of Health Economics, Policy & Law) met aantoonbare affiniteit voor (interventie) onderzoek (bijv. afgeronde research master). Verder is het van belang dat de kandidaat ervaring heeft met dataverzameling en -analyse en daarnaast uitstekende projectcoördinatie vaardigheden bezit. Actieve beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal is noodzakelijk. We zoeken een teamspeler die sociaal vaardig is, flexibel, en ontwikkelingsgericht is.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar (0,8 fte).

Wat we u bieden
Het betreft een tijdelijk dienstverband van 32 uur per week voor de duur van maximaal vijf jaar bij de Universiteit Maastricht.

Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar en na positieve evaluatie en ongewijzigde omstandigheden tot en met de einddatum. Het project dient uit te monden in twee dissertaties.

Het salaris bedraagt € 2.541,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot
€ 3.247,- in het laatste jaar op basis van een fulltime werktijdsfactor, conform de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast wordt een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. 
Meer informatie vindt u op www.maastrichtuniversity.nl
 

Afdeling

Eetstoorniskliniek Amarum

Over ons
Amarum is het expertisecentrum voor eetstoornissen met vestigingen in Zutphen en Nijmegen. Patiënten uit heel Nederland kunnen zich bij ons aanmelden. We behandelen (intensief) ambulant en klinisch, individueel en groepsgericht en onderzoeken vrijwel alle vormen van eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, eetbuistoornis) vanaf 12 jaar, met het zwaartepunt bij volwassenen. Het doen van wetenschappelijk onderzoek neemt een centrale positie in binnen Amarum. Het team bestaat uit een hoogleraar, senior onderzoekers, onderzoeksmedewerkers en promovendi. Het team vindt professionaliteit en samenwerkingsbereidheid belangrijk.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • AT2022.383

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 GR, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you