PhD-studenten naar welbevinden adolescenten voor ERC project PARADOx (2 x 0,9-1FTE)

PhD-studenten naar welbevinden adolescenten voor ERC project PARADOx (2 x 0,9-1FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
20 dec 1 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in het welbevinden van jongeren? Wil jij weten hoe opvoeding hieraan bijdraagt? Lees dan snel onze vacature, want dan ben jij de PhD-student die we zoeken!

Functieomschrijving

Veel jongeren hebben wel eens last van depressie gevoelens of angst. Over het algemeen geldt: hoe meer steun ouders geven tijdens de opvoeding, hoe beter het gaat met het mentale welbevinden. In het PARADOx project onderzoeken we hoe het kan dat ouders tegenwoordig meer steun bieden dan, maar dat toch depressie en angst toenemen bij jongeren. Zou het bijvoorbeeld kunnen dat ouders soms te veel steun geven?

In dit project werk je samen in een team van vier jonge onderzoekers (twee PhD-studenten en twee postdocs) om beter te begrijpen hoe steun van ouders kan bijdragen aan de ontwikkeling van welbevinden bij een adolescent. Jullie doen wetenschappelijk onderzoek met dagboek studies en longitudinale vervolgmetingen. Met hulp van twee senior begeleiders schrijf je artikelen die samen een proefschrift vormen.

Iedere PhD-student heeft een eigen opdracht en vraagstuk om op te lossen.

Project 1. De eerste Phd-student zal (in samenwerking met een postdoc) bij 300 gezinnen micro-vragenlijsten afnemen via smartphone apps. Je krijgt met deze nieuwe techniek uniek inzicht in het dagelijkse leven van gezinnen. Het is een project waarbij je veel kan leren over dataverzameling en complexe statistische analyses, en waarbij je een nieuwe theorie gaat bouwen over opvoeding van pubers en depressieve gevoelens.

Project 2. De tweede PhD-student zal onderzoeken hoe ouders het beste steun kunnen geven aan jongeren. Dat alles doe je door jongeren, gezinnen en professionals te betrekken in het onderzoek. Je ontwerpt samen met hen nieuwe oplossingen die opvoeding kunnen verbeteren (bijv. een app of een bordspel). Je gaat vervolgens onderzoeken of jouw nieuwe interventie werkt in ongeveer 200 gezinnen. In dit project, ga je dus creatief aan de slag om impact te maken met wetenschappelijk onderzoek.


Hoe zou je werkweek eruit kunnen zien?

Op maandag heb je een meeting met je collega-onderzoekers uit het project. Jullie verdelen de taken van de week: Jij gaat die middag aan de slag met het bellen van scholen. Je collega gaat op zoek naar goede apps voor dataverzameling. Op dinsdag heb je een meeting met je begeleider(s). Samen kijken we naar je doelen en wat je wil leren. Ook heb je die ochtend een cursus academisch schrijven. In de middag komen alle onderzoekers van de afdeling bijeen voor hun onderzoekscolloqium. Na afloop praat je na. Op woensdag ga je aan de slag met je eerste paper: een gestructureerde review. Je gaat op zoek naar relevante literatuur en organiseert dit nauwkeurig. Je overlegt nog even met je team-leden, en samen vinden jullie een goede oplossing. Ook schrijf je alvast wat voor je inleiding. Donderdags werk je vanuit thuis aan een presentatie die je binnenkort geeft. Vrijdag ben je weer gezellig op de campus aan het werk en heb je een interview met een ouder en een jongere over hun opvoeding. Je luncht met je collega’s op de EUR en vertelt enthousiast wat je die ochtend hebt gehoord. Aan het einde van de dag leef je je uit in ons universiteitssportcentrum en kijk je tevreden terug: Je hebt weer veel geleerd en gedaan deze week.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Herken jij jezelf hierin?

Je wil de komende vier jaar aan de slag met een uitdagend project waarin je veel gaat leren en met fijne collega’s samenwerkt.  Je hebt veel affiniteit met dataverzameling en je hebt interesse in het welzijn van jongeren en hun opvoeding. Een nieuwe theoretische uitdaging? Daar houd je wel van. En de mouwen opstropen om data te verzamelen? Dat kan jij. Je werkt graag samen met collega’s, bijvoorbeeld als je papers schrijft. Maar je kan er ook stilletjes van genieten om een paar dagen de literatuur in te duiken.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde masteropleiding in een relevante discipline (bijv. pedagogiek/psychologie) met een aantoonbare extra focus op onderzoek (bijv een onderzoeksmaster)
  • Ervaring met de organisatie van data-verzameling;
  • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal (C1) in mondelinge communicatie en geschreven taal.
  • Vooral voor Project 1. Aantoonbare ervaring in complexe statistiek (bijv. multilevel modellen in R, Structural Equation modeling in R of Mplus) en/of longitudinale data-analyse en je wil graag veel bijleren
  • Vooral voor Project 2. Uitstekende communicatievaardigheden, zodat jij met ouders en jongere het gesprek aan kan gaan.

Het is een pre als je ervaring hebt met:

  • Voor Project 1. Het verzamelen en analyseren van intensieve longitudinale data, zoals Experience Sampling data of dagboek data
  • Voor Project 2. Creatieve werkvormen om samen te werken met jongeren bijv. design-labs, co-creatie sessies, focusgroepen

Als deze vacature je aanspreekt, maar je twijfelt of je DE persoon bent, voel je vooral uitgenodigd te solliciteren. We bouwen een team dat bestaat uit diverse mensen die ieder op hun eigen unieke manier een bijdrage leveren. Complementariteit is wat we zoeken, geen homogeniteit, omdat we geloven dat ons onderzoek en onze samenwerking daar beter van wordt. Wil je eerst meer weten of het project? We verstrekken je graag meer informatie.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

  • Een leuk team waarin je samen top-onderzoek doet op een groot project
  • Veel kansen op opleidingen en cursussen, en aanmoediging om nieuwe dingen te leren
  • Mogelijkheid om een periode aan een buitenlandse universiteit door te brengen, en om jaarlijks een internationaal congres te bezoeken
  • Autonomie om naar eigen inzicht je werkzaamheden vorm te geven en je week in te delen
  • Een interdisciplinaire werkomgeving, met jonge en meer ervaren onderzoekers waarbij innovatieve ideeën ontwikkeld worden
  • Een kans om een bijdrage te leveren aan mentaal welbevinden van jongeren
  • Werkplek: Onze gezellige Campus Woudestein en een fantastisch uitzicht over Rotterdam

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 1 mei 2023 en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij ESSB. De functie bedraagt 0.9-1.0 FTE. Het salaris bedraagt bij een fulltime aanstelling € 2541,- bruto per maand (schaal P), conform de CAO-NU.. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De PhD-studenten worden aangesteld bij de Erasmus School of Social en Behavioural Sciences. Deze faculteit kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen- en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. De ESSB telt meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • ESSB/DPECS/20122022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you