Programmamanager Regieorgaan SIA

Programmamanager Regieorgaan SIA

Geplaatst Deadline Locatie
22 dec 23 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij grote affiniteit met het praktijkgericht onderzoek van hogescholen en krijg je energie van het bouwen van netwerken? Of van het ontwikkelen van subsidieprogramma’s die inspelen op maatschappelijke en economische uitdagingen? Dan zijn we op zoek...

Functieomschrijving

Bij Regieorgaan SIA zetten we financiering in om het onderzoek aan hogescholen te stimuleren en te versterken. Als programmamanager werk je bijvoorbeeld aan het verbinden van praktijkgericht onderzoek met landelijk beleid. Je kunt je ook bezighouden met randvoorwaarden die het voor hogescholen gemakkelijker maken om onderzoek te doen. Of je focust je op de uitvoering van programma's waarmee praktijkgericht onderzoek wordt gefinancierd. Jouw werk zal altijd een mix van deze elementen zijn, maar waar precies het accent ligt, is ook afhankelijk van jouw specifieke competenties.

In de praktijk kan dit betekenen dat je:
  • verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling, coördinatie en afhandeling van een of meer subsidieregelingen;
  • initiatief neemt om relevante netwerken op te bouwen voor de programma's en/of regelingen die je ontwikkelt en beheert;
  • secretaris bent van de programma- en beoordelingscommissies van jouw programma's en regelingen;
  • een adviserende taak hebt in het procesmatig begeleiden van lopende onderzoeksprojecten en bijdraagt aan de monitoring en evaluatie van deze projecten.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een echte spin in het web met sterk ontwikkelde organisatorische en sociale vaardigheden.
  • Je hebt een afgeronde masteropleiding (hbo/wo) en bent mogelijk gepromoveerd.
  • Je hebt kennis van en ervaring met praktijkgericht onderzoek.
  • Je bent bekend met het onderzoeks-, (hoger) onderwijs- en innovatiesysteem in Nederland.
  • Je hebt zelf een actief netwerk binnen het kennissysteem in Nederland.
  • Je bent organisatorisch sterk, hebt ervaring met projectmatig werken en grote interesse in de uitvoering en het beheer van financieringsinstrumenten.
  • Je bent als professional sterk in communiceren, analyseren, organiseren en werken in teamverband.
  • Als je inzicht hebt in en ervaring hebt met bestuurlijke verhoudingen en processen is dat een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wij bieden je diverse opleidingsmogelijkheden en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We kijken goed naar jouw situatie en passen maatwerk toe in het bepalen van jouw carrière en de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Je werkt 32-40 uur per week. Het salaris is afhankelijk van je (relevante) werkervaring en opleidingsachtergrond en loopt van € 3.019 tot maximaal € 6.890 bruto per maand (schaal 10 t/m 13, (salarispeil 1-1-2023) van bijlage 1 bij de CAO-Onderzoekinstellingen bij een 38-urige werkweek. Daarnaast krijg je 8% vakantie- uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

NWO

Als programmamanager bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO. NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO-Domeinenorganisatie investeert jaarlijks bijna een miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. De kernwaarden van NWO zijn betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Afdeling

Regieorgaan SIA is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We bevorderen de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Dit doen we door onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren. Bij onze taak hoort ook dat we het onderzoek bekendheid geven in de wereld van onderzoek en innovatie én bij een breder publiek.

Wij zijn een netwerkorganisatie die samenwerkt met onder andere de Vereniging Hogescholen, ondernemersorganisaties, onderzoeksorganisaties en overheden. Wij sluiten met ons beleid en onze programma's aan bij de Nationale Wetenschapsagenda en het Missiegedreven Kennis- en Innovatiebeleid.

Bij Regieorgaan SIA werken ongeveer 60 collega's die zich inzetten voor meer en beter praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Ieder vanuit zijn of haar eigen expertise. Medewerkers van Regieorgaan SIA worden gedreven door kwaliteit, zoeken de samenwerking op en zijn heel betrokken bij elkaar en het werkveld. De organisatie bestaat uit een directie, programmamanagers, programmamedewerkers, programma-assistenten, adviseurs en een secretariaat. We werken grotendeels projectmatig.

Bij Regieorgaan SIA werken we hybride: deels op kantoor en deels vanuit huis. Het uitgangspunt is dat je 40 tot 60% van je werktijd op kantoor bent. Je krijgt van ons de faciliteiten die je nodig hebt voor een ergonomische thuiswerkplek.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—38 uur per week
  • €3019—€6890 per maand
  • HBO
  • 4151

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you