Casemanager Meldpunt Sociale Veiligheid

Casemanager Meldpunt Sociale Veiligheid

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 11 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij affiniteit met sociale veiligheid, heb je een sterk empathisch vermogen en wil je hiermee aan de slag in een complexe, internationaal georiënteerde organisatie? Wij zoeken een Casemanager Meldpunt Sociale Veiligheid bij Erasmus Universiteit Rot...

Functieomschrijving

Sociale veiligheid is een voorwaarde om goed te kunnen studeren en werken. Erasmus Universiteit Rotterdam tolereert dan ook geen discriminatie, intimidatie, pesterijen, seksuele intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag. Medio mei 2023 starten wij daarom met een centraal meldpunt voor ongewenst en zorgwekkend gedrag: Safe@EUR. Safe@EUR zet zich in voor een veilige en gastvrije universiteit door het bieden van een laagdrempelig informatie- en doorverwijspunt met een focus op preventie en bewustwording. Als casemanager weet jij samen met je collega op eigen wijze invulling te geven aan deze nieuwe functie en de doorontwikkeling van het meldpunt.

Functie-omschrijving
Als Casemanager Meldpunt Sociale Veiligheid sta je voor een integrale, EUR-brede aanpak op het thema sociale veiligheid, gericht op ongewenst en zorgwekkend gedrag. Wanneer een (internationale) student, medewerker of bezoeker niet weet bij wie men terecht kan, ben jij voor hen een laagdrempelige vraagbaak en gesprekspartner. Je bent verantwoordelijk voor een professionele beoordeling van de melding, maakt een risico-inschatting van de situatie en geeft advies over passende opvolging binnen of buiten de EUR. Dit doe je zo nodig in overleg met je collega's van het Expertise Team Zorgwekkend Gedrag, waarbij je een verbindende rol vervult in het netwerk van sociale actoren van de organisatie. Je bent in staat om met zorg en sensitiviteit voor de betrokkenen te zoeken naar mogelijkheden om een risicovolle en complexe situatie in goede banen te leiden. In jouw rol zal je veelvuldig te maken krijgen met veeleisende situaties en gesprekken. Je bent in staat hier inlevend en zonder waardeoordeel mee om te gaan en weet ook zelf om ondersteuning te vragen wanneer nodig.

Concreet bestaat het takenpakket van jou en je collega uit de volgende werkzaamheden:
  • Je informeert studenten, medewerkers en bezoekers over sociale veiligheid en de meldprocedure door middel van de (online) informatiekanalen en door het telefonisch, per e-mail en chat beantwoorden van vragen.

  • Je biedt de eerste ondersteuning bij een melding of informatievraag en je geeft advies over de meest passende routes voor interne of externe opvolging van meldingen.

  • Je zorgt voor centrale monitoring van de opvolging van meldingen en signaleert trends door middel van het registreren, inventariseren en analyseren van meldingen.

Hiernaast hebben jij en je collega een aantal algemene verantwoordelijkheden:
  • Je fungeert als adviseur op het gebied van preventiebeleid en agendeert en ontwikkelt bewustwordingscampagnes. Je werkt hiervoor intensief samen met andere functionarissen binnen de organisatie.

  • Je stelt periodieke voortgangsrapportages op.

  • Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van Safe@EUR. Denk hierbij aan het - op termijn - optimaliseren van de informatievoorziening en de meldfaciliteiten, en het verder bestendigen van intern draagvlak en bekendheid van het meldpunt.

  • Je onderhoudt een intern en extern netwerk aan zorgprofessionals en ketenpartners.

  • Je hebt een aanvullende rol als Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld.

Met wie ga je samenwerken?

Als casemanager werk je nauw samen met de Ombudsfunctionaris, de Beleidsadviseur Sociale Veiligheid en het Netwerk Vertrouwenspersonen. Jij en je collega nemen deel aan het Expertise Team Zorgwekkend Gedrag en maken onderdeel uit van het Sociale Actoren Netwerk, beide centrale overlegorganen met vertegenwoordigers uit de zorgstructuur van de EUR. Daarnaast werk je - afhankelijk van de casuïstiek - samen met verantwoordelijken binnen betrokken organisatieonderdelen zoals faculteiten en diensten, en ga je samenwerkingsverbanden opzetten met lokale en nationale expertisecentra.

Safe@EUR valt binnen de organisatie hiërarchisch onder de dienst HR maar opereert in hoge mate zelfstandig en onafhankelijk.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We vinden het voor deze functie belangrijk dat je enige jaren werkervaring hebt binnen de psychologische hulpverlening en/of het sociaal-maatschappelijk werk. Je werkt in hoge mate zelfstandig en onafhankelijk, hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bent in staat om te werken binnen een complexe organisatie. Daarnaast breng je het volgende mee:
  • Aantoonbare kennis en ervaring met het thema sociale veiligheid, bijvoorbeeld door werkervaring als vertrouwenspersoon, mediator, psycholoog, (bedrijfs-)maatschappelijk werker of soortgelijk.

  • Aantoonbare kennis en ervaring met specifiek traumasensitief werken, conflictbemiddeling, interculturele communicatie en/of casemanagement binnen de sociaal-maatschappelijke sector is een pré.

  • Je bent organisatiesensitief, waarmee je op het juiste moment gevraagd en ongevraagd advies geeft.

  • Je bent in staat om digitaal te werken en hebt ervaring met het opstellen van rapportages, of bent bereid en enthousiast om dit te leren.

  • Je beheerst Nederlands en Engels op C-1 niveau of bent in staat dit niveau in kort termijn te bereiken.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen maar ben je wel bereid en enthousiast om je verder te ontwikkelen op het thema sociale veiligheid, aarzel dan niet om te solliciteren. Een e-learning en tweedaagse training vormen een verplicht onderdeel van de inwerkprocedure, daarnaast bieden wij diverse aanvullende bijscholingsmogelijkheden afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 01-MAY-2023, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Human Resources (HR). De functie heeft een omvang van 0,6 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 5.439 bruto per maand (Schaal 10 of 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam dragen zeven centrale diensten, de faculteiten, de UB en de ABD gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering en ondersteuning. Ze bundelen hun krachten en gaan aan de slag met de opgaven die voortvloeien uit de strategie 2020-2024 van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 24—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • HBO+
  • 3463

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwemarkt 1A, 3011HP, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you