Programmamanager Digital Skills

Programmamanager Digital Skills

Geplaatst Deadline Locatie
1 feb 18 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Digital skills

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wil de "digital skills" van medewerkers versterken, zodat zij in staat zijn om effectief (samen) te werken in een diverse, veeleisende en steeds veranderende internationale omgeving. Aandacht besteden aan "digital skills" van medewerkers is noodzakelijk omdat de EUR tijdig wil anticiperen op de impact van een toenemende digitaliserende werkomgeving.

Dit vergt competenties bij alle medewerkers, van bestuurder tot uitvoerende medewerker, van docent en onderzoeker tot beleidsmedewerker of vakmatig professional. "Digital Skills" gaat daarbij niet alleen om IT-basisvaardigheden om te kunnen werken met digitale tools en systemen via portals of smartphone, maar ook over mediawijsheid, ethisch omgaan met informatie of de impact van relevante veranderingen in je eigen werk leren begrijpen en toepassen (bijv. AI). Daarnaast zullen samenwerkingsvormen en de wijze van communicatie in de digitaliserende wereld blijven veranderen, wat aanpassing van sociale en culturele vaardigheden vraagt.

Functie-omschrijving
Als programmamanager neem je initiatieven en inventariseer je behoeften op het gebied van de ontwikkeling van digital skills. Dit doe je bij uiteenlopende stakeholders binnen alle domeinen (onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering) in de gehele organisatie. Tevens hou je de trends op het gebied van leren en ontwikkelen bij en verken je de initiatieven die binnen de andere Universiteiten in Nederland worden ondernomen.

Je doet voorstellen op welke wijze deze initiatieven en behoeften effectief en efficiënt geïntegreerd kunnen worden in een EUR-brede aanpak voor de ontwikkeling van benodigde digital skills voor EUR-medewerkers. Onderdeel van deze aanpak is het organiseren en opzetten van een leerlijn digital skills waarin aanbod voor medewerkers wordt opgenomen, zoals bijv. opleidingen, trainingen, coaching of andere vormen van ondersteuning.

Je organiseert het hele programma om de ontwikkeling van digital skills de vereiste invulling te geven. Je initieert en coördineert activiteiten en (deel)projecten en bevordert de samenhang tussen deze projecten. Daarnaast definieer je heldere ambities en doelstellingen en zet deze uit in de tijd. Je ontwikkelt een passend communicatieplan om betrokkenen gericht te informeren en te betrekken. Verder zorg je voor het contracteren van (marktpartijen) die het aanbod voor medewerkers gaan leveren. Je rapporteert over de realisatie hiervan (inhoudelijk, procesmatig en financieel) en doet voorstellen voor bijsturing indien daar aanleiding voor is.

Je werkt in deze functie vooral nauw samen met de HR Directeur (als opdrachtgever) en het Learning & Career Centre (LCC) van de dienst HR, waarin de leerlijn digital skills structureel ingebed gaat worden. Daarnaast met de dienst EDIS (Erasmus Digitalisation and Information Services), met de informatiemanagers in faculteiten en diensten voor de ontwikkelingen rond digitalisering en met de dienst RE&F (Real Estate & Facilities) voor contractering en inkoop. En verder met het Strategy Office (Algemene Bestuurdienst) en in-/externe experts op dit vakgebied.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Om onze doelstellingen te behalen zijn we op zoek naar een zelfstandige, daadkrachtige en ondernemende programmamanager. Met jouw proactieve houding en sterke communicatieve vaardigheden krijg je mensen op een natuurlijke manier mee. Je stelt kritische vragen, maar weet ook snel de vertaling te maken naar de praktijk. Je bent een integere gesprekspartner die beschikt over organisatiesensitiviteit en verbindende kwaliteiten.

Je beschikt verder over:
  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring als programmamanager of projectleider in een complexe (politiek bestuurlijke) organisatie;
  • Ervaring met de ontwikkeling van digital skills;
  • Ervaring met het werken met programma- en projectbudgetten en het onderbouwen van ontwikkelplannen met heldere business cases;
  • Ervaring met aanbestedings- en inkooptrajecten;
  • Kennis van of ervaring met sociale en onderwijskundige aspecten van leer- en opleidingstrajecten is een grote pre.
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands (C1) en Engels (B2).
Competenties:
  • Overtuigingskracht
  • Plannen en organiseren
  • Verbindend
  • Communicatief (mondeling & schriftelijk)
  • Besluitvaardig & daadkrachtig
  • Moedig
  • Agile (balans standvastig/wendbaar)
  • Professioneel/kwaliteitsgericht
  • Programmamanagement en projectmatig werken
  • Ondernemend

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het betreft een tijdelijke functie voor 1 jaar, op basis van tijdelijke projectfinanciering. Het is tevens mogelijk om de functie op zzp-basis te vervullen. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.814 en € 6.181 bruto per maand (Schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo'n 90 collega's werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center, Health, Safety & Wellbeing (HSW) en een kleine staf (secretariaat, HR Strategy en HR Legal).

De programmamanager voert werkzaamheden uit vanuit de dienst HR (EUR-breed). De programmamanager start binnen het Learning & Career Centre (LCC) en rapporteert aan de Directeur HR en aan de Manager LCC.

Specificaties

  • HRM
  • 32—40 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • HBO+
  • 3481

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwemarkt 1A, 3011HP, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you