Projectcontroller (0.8 – 1 FTE)

Projectcontroller (0.8 – 1 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
2 feb 19 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Projectcontroller ben jij verantwoordelijk voor een deel van de portefeuille van de faculteit. Je baan bestaat voor een groot deel uit financiële aspecten met een heel divers scala aan contacten en vraagstukken. Zo ben je bijvoorbeeld het ene moment bezig met verschillende vragen van je collega’s over budgetmogelijkheden en het andere moment juist met een vraag over externe subsidies voor een onderzoek.

Je houdt van analyseren, kan prognoses stellen en je weet hoe je een weloverwogen en kritisch advies kan geven. Voor jou is het namelijk geen probleem om het totale financieel plaatje te zien.

Functieomschrijving

Om anderen goed te kunnen adviseren voer je analyses uit, stel je prognoses op en ben jij degene die projectdossiers inricht ten behoeve van mogelijke accountantscontroles. Je gaat graag in gesprek met onze wetenschappers en andere stakeholders over de projecten, de realisatie, de bijzonderheden en adviseert hen zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken.

In een financiële setting gedij je goed en kun jij jouw proactieve werkhouding en oplossingsgerichte mindset goed kwijt. Je ziet het als een uitdaging om samen met jouw collega's te werken aan de verdere uitbouw en professionalisering van de dienstverlening.

Meest voorkomende werkzaamheden:

  • Uitvoeren van projectcontrol werkzaamheden van 1ste, 2de en 3de geldstroomprojecten;
  • Vertalen van geldende subsidievoorwaarden naar eisen t.b.v. de uitvoering van projecten;
  • Opstellen van financiële rapportages voor projectleiders en de Financial- en Business Controller;
  • Monitoren van de projectportefeuille en het tijdschrijven en signaleren van de financiële risico's hierbinnen;
  • Zorgdragen voor een goede afstemming tussen de diverse interne stakeholders;
  • Opstellen van eindafrekeningen richting de subsidieverstrekkers en indien nodig afstemming met de interne accountant;
  • Bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van projectcontrol binnen de universiteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau op het gebied (bedrijfs-)economie, bedrijfskunde of accountancy;
  • Je hebt uitstekende vakkennis van financiële processen en je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in een (wetenschappelijke) onderwijsinstelling;
  • Je hebt minimaal 1 jaar kennis en ervaring met de methodiek voor interne controle en administratieve organisatie;
  • Je vindt het leuk om je vast te bijten in financiële vraagstukken en Excel kent voor jou weinig geheimen;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en een klantgericht werkhouding;
  • Je bent analytisch sterk en bent vooral een teamplayer;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (aantoonbaar B2-niveau conform CEF)
  • Zelfsturend en stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vast dienstverband. De functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de afdeling Control van Erasmus School of Economics en heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 2.960,- en € 4.670,- bruto per maand (Schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum. Meer informatie zie: https://www.eur.nl/werken-bij/onze-werkgeversvisie/arbeidsvoorwaarden

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Economics (ESE)

Erasmus School of Economics (ESE) behoort tot een van de grootste faculteiten van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) met meer dan 7000 studenten en 340 fte personeel. De geschiedenis grijpt terug tot 1913, het jaar waarin het particulier initiatief tot oprichting van de Nederlandsche Handels-Hoogeschool op brede steun mocht rekenen van het Rotterdamse bedrijfsleven. Een voortdurende focus op kwaliteit van onderzoek en opleidingen heeft geleid tot een toonaangevende faculteit die meedraait in het mondiale academische speelveld. De faculteit bestaat uit vier verschillende capaciteitsgroepen: bedrijfseconomie, algemene economie, toegepaste economie en econometrie. Hierin zijn de wetenschappers werkzaam die dagelijks topprestaties leveren op het gebied van onderwijs, onderzoek en impact. De capaciteitsgroepen en de decaan van de faculteit worden ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering onder leiding van de directeur bedrijfsvoering, bestaande uit het bestuurssecretariaat, business control, Human Resources Management, IT/IV, support, privacy office en andere facilitaire onderdelen. Meer informatie over de faculteit kun je vinden op: www.eur.nl/ese

Specificaties

  • Financiën
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO
  • ESE/02022023-2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you