Senior Kwantitatief Onderzoeker -Rathenau Instituut

Senior Kwantitatief Onderzoeker -Rathenau Instituut

Geplaatst Deadline Locatie
3 feb 12 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wat betekent de groei van de Chinese wetenschap voor Nederlandse universiteiten? Welke belemmeringen ondervinden onderzoekers en docenten van hogescholen en kennisinstituten bij het realiseren van hun ambities? Hebben Nederlanders nog wel vertrouwen in...

Functieomschrijving

Dit ga je doen

Als senior kwantitatief onderzoeker doe je onderzoek naar de werking van het Nederlandse wetenschapssysteem. Je bent niet alleen uitvoerend bezig, maar legt ook strategische verbanden. Je levert inzichten voor de voorbereiding, uitvoering en beoordeling van wetenschapsbeleid en hoe dat vorm krijgt in de praktijk. Ook lever je een bijdrage aan het politieke en publieke debat over de toekomst en het belang van de Nederlandse wetenschap. Je zet gerichte, kwantitatieve en systematische dataverzameling uit over wetenschap, technologie en innovatie. Dit doe je in samenwerking met partijen in het wetenschappelijke veld en stem je af met onder andere de OESO en Eurostat, om de internationale vergelijkbaarheid te bevorderen. Je betrekt en analyseert cijfers uit statistische bronnen, jaarverslagen en jaarrekeningen van instituten, en draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksvormen en nieuwe indicatoren. Je onderhoudt hiervoor een netwerk van in- en externe experts.

In de rol van 'kwantitatief onderzoeker'werk je mee aan het opstellen van factsheets, datapublivaties en toegelijke rapporten, die worden gepubliveerd op de Rathenau website en via Wetenschap in Cijfers.

Je werkt zelfstandig en in teamverband, bent verantwoordelijk voor projecten en begeleidt collega's bij het uitvoeren van hun taken. Als senior onderzoeker werk je samen met experts van andere teams binnen het Rathenau Instituut, onder meer om inhoudelijk te sparren.

Je kunt je resultaten op een toegankelijke manier onder woorden brengen en grafisch weergeven. Om je resultaten te delen, ga je in gesprek met onze stakeholders bij ministeries, universiteiten, onderzoekinstellingen en financiers, bedrijfsleven en hun koepelorganisaties.

Met de publicaties en presentaties van de resultaten geef je inzicht in, bijvoorbeeld, investeringen in de wetenschap, diversiteit van het personeel van

hogeronderwijsinstellingen of de ontwikkelingen rondom open science. De inzichten die jij verzamelt en presenteert worden zeer gewaardeerd en veel gebruikt door beleidsmakers, politici en journalisten. Je bent een gesprekspartner voor beleidsmakers.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee

Je hebt een universitaire opleiding afgerond (Master / PhD) bij voorkeur in de Sociale Wetenschappen. Je bent nauwkeurig en cijfermatig ingesteld en resultaatgericht. Je hebt aantoonbare ervaring in het genereren en presenteren van (beleidsmatige) informatie, bij voorkeur in het domein van wetenschap en innovatie. Je ziet en creëert nieuwe kansen voor het team en de organisatie. Je reageert ondernemend en je legt intern en extern verbindingen om deze kansen te realiseren. Tegelijkertijd heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke gevoeligheden en risico's en weet daar in het werk rekening mee te houden.Je hebt ervaring met het begeleiden van onderzoekers en het realiseren van teamprestaties. Je bent bedreven met programma's om (micro)data te analyseren (Excel, SPSS, R, Python, Access).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Wat bieden wij?
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, bij een fulltime aanstelling minimaal € 4.814 bruto per maand en maximaal € 6.181,-- bruto per maand (schaal 12 CAO-Nederlandse Universiteiten). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.
  • Een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging voor onbepaalde tijd.
  • Een werkplek in Den Haag met de mogelijkheid om deels thuis te werken.
  • Thuiswerkfaciliteiten.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om nieuwe onderzoeksmethodieken en uitingsvormen te leren kennen.
  • Ruime ontwikkelmogelijkheden met bijpassende opleidingen of korte cursussen.
  • Deelname aan nationale en internationale conferenties
  • Onderdeel zijn van een kleinschalig team dat intensief samenwerkt om tot mooie resultaten te komen.
  • De mogelijkheid om als onderzoeker te experimenteren met nieuwe creatieve vormen van onderzoek en dialoog.

Werkgever

Rathenau instituut

Over het Rathenau Instituut
Het Rathenau Instituut houdt zich bezig met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving.

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over wetenschap en technologie in de samenleving. Het Rathenau Instituut is inhoudelijk onafhankelijk en beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie
  • 30.4—38 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 1170

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you