Head of Welfare Office

Head of Welfare Office

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 18 mei 's-Gravenhage

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Werk je graag in een multi-culturele omgeving met internationale studenten? Werk je graag aan uiteenlopende thema's rond studentenwelzijn? Dan is deze functie wellicht iets voor jou.

Wegens pensionering van de huidige teamleider, is het ISS op zoek naar een nieuwe teamleider van deze afdeling.

Functie-omschrijving
De teamleider houdt zich bezig met een breed scala aan activiteiten, waaronder:
  • Samen met het ISS-management werken aan (en communiceren van) welfare strategieën en beleid.
  • Fungeren als lijnmanager en leiding geven aan een klein team van drie personen.
  • Fungeren als de ISS student welfare officer: aanspreekpunt voor zorgen van studenten, uitleg geven over mogelijkheden en procedures en het geven van advies.
  • Hulp bieden bij crisissituaties in persoonlijke omstandigheden van studenten.
  • De examencommissie van het ISS adviseren over verlengingsverzoeken van studenten.
  • Samenwerken met externen die diensten leveren aan ISS-studenten en promovendi, zoals externe vertrouwenspersonen, studentenpastors, psychologen, ziekenhuizen en huisartsen.
  • Samenwerken met andere welfare officers binnen de Erasmus Universiteit om ervaringen te delen en een gezamenlijke modus operandi van de universiteit te definiëren.
  • Aansluiten bij netwerken van Haagse instellingen voor hoger onderwijs, cultuur en andere welzijnsgerelateerde netwerken.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Universitair of HBO-diploma.
  • Sterke communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling in zowel Nederlands als Engels op C1-niveau).
  • Zowel beleidsmatig als operationeel sterk.
  • In staat zijn om een band op te bouwen met een diversiteit aan studenten.
  • Werkervaring met mensen uit een veelheid aan verschillende culturen en achtergronden.
  • Inzicht in en begrip voor de uitdagingen van internationale MA-studenten en PhD-onderzoekers die langere tijd ver van huis zijn.
  • Ervaring hebben met het aansturen van een klein team.Ervaring met het handelen in crisissituaties.
  • Ervaring met handelen in crisissituaties.
  • Vaardigheden om te improviseren.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk, en de functie heeft als standplaats International Institute of Social Studies - Den Haag, bij de International Institute of Social Studies (ISS). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 en € 4.670 bruto per maand (Schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Het International Institute of Social Studies (ISS) is een toonaangevend academisch instituut voor internationale ontwikkelingsstudies in Den Haag en is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is een postdoctoraal instituut voor beleidsgerichte kritische sociale wetenschappen en werd opgericht in 1952. Het instituut biedt een PhD traject en een Master opleiding ontwikkelingsstudies naast verschillende postdoctorale diplomacursussen.

ISS is een zeer diverse internationale gemeenschap van wetenschappers en studenten uit meer dan 50 verschillende landen. Het brengt mensen, ideeën en inzichten samen in een multidisciplinaire omgeving die kritisch denken en innovatief onderzoek naar fundamentele maatschappelijke problemen koestert en bevordert. De sterke partnerships met organisaties wereldwijd vormen een netwerk waarin we samen kennis creëren zodat onderwijs en onderzoek maatschappelijk relevant blijven. Kern van de ISS-filosofie en -praktijk is de wens om bij te dragen aan het bereiken van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid op mondiaal niveau. Ons onderzoek richt zich op het begrijpen van ontwikkelingsproblemen die in verschillende delen van de wereld bestaan. Met ons onderwijs willen we onze studenten opleiden tot mondiaal kritische burgers, professionals en veranderaars die een verschil kunnen maken in de wereld. ISS verwerft en beheert tevens extern gefinancierde projecten voor onderwijs, onderzoek en capaciteitsopbouw van een breed scala aan donoren, waaronder NWO, Nuffic en de Europese Commissie.

Afdeling

Het Welfare Office van het ISS (instituut van Erasmus universiteit) werkt nauw samen met het management van het instituut aan welfare strategieën en beleid, passend bij de doelstellingen van het instituut. De afdeling is de eerste halte voor studenten en PhD onderzoekers voor alle niet-studiegerelateerde en niet-onderzoeksgerelateerde zaken. De collega's van de afdeling luisteren, informeren of verwijzen door naar collega's en meldingsmogelijkheden. Denk bijv. aan mentale en fysieke gezondheid, gedrag van andere studenten, huisvesting, financiën, verzekeringen, familieproblemen, verblijfsvergunningen, visa, heimwee, aanpassingsproblemen, etc.

Behalve dat de afdeling een eerste aanspreekpunt is voor dergelijke problemen, helpt het bureau ook studenten een band met elkaar en hun omgeving te smeden door een verscheidenheid aan sociale activiteiten te organiseren, zoals culturele evenementen, workshops, tentoonstellingen en sport.

Afdeling
De teamleider maakt deel uit van een klein team van drie waarvan een collega zich richt op culturele aspecten, reizen en evenementen en de andere op de welzijnsondersteuning van promovendi. De teamleider zelf richt zich, naast overkoepelend beleid, op welzijn van studenten. De teamleden fungeren als elkaars back-up.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO+
  • 3547

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kortenaerkade 12, 2518AX, 's-Gravenhage

Bekijk op Google Maps

Interesting for you