Learning & Innovation Consultant

Learning & Innovation Consultant

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 14 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen het Learning and Innovation Team (een klein team met een groot hart voor onderwijs dat onderdeel uitmaakt van de onderwijsdirectie) werken we constant aan innovatie en verbetering van het onderwijs. Kom jij ons team versterken?

Functie-omschrijving
Als Learning and Innovation Consultant ondersteun je de docenten bij het verbeteren en aantrekkelijker maken van hun vakken. Je helpt docenten met het bereiken van hun doelen door het inzetten van je onderwijskundige expertise, door inzet van innovatieve onderwijstools of door inzet van nieuwe didactische aanpakken. Je weet de docenten warm te maken voor het verlaten van de gebaande paden door het presenteren van nieuwe mogelijkheden, methoden en technieken.

Daarnaast ondersteun je docenten bij de realisatie van hun doelen door te zorgen voor de juiste tools en geef je uitleg over de systemen. Je zorgt voor duidelijke en toegankelijke manuals, inspirerende voorbeelden en vervult een actieve rol bij het beheer van de tools. Sommige digitale onderwijstools worden door het team beheerd, wat ook allerlei werkzaamheden met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van docenten aan applicaties, het aanvragen van licenties en afstemming met technische afdelingen.

Dit alles met het oog op ons team doel: het realiseren van vooruitstrevend economie- en econometrie onderwijs. Als Learning and Innovation Consultant ben je daarom adviseur, vraagbaak en aanspreekpunt voor de docenten. Jij weet namelijk als geen ander wat de docent zou kunnen inzetten om nog beter onderwijs te kunnen geven aan onze studenten.

Waar dit nodig is neem je deel aan projecten of start je zelf een nieuw project op waarbij jij de rol van projectleider vervult. Voor het organiseren van workshops of inspiratiesessies draai jij je hand niet om. Je zorgt samen met je collega's voor toegankelijke, leerzame en goed gewaardeerde bijeenkomsten.

Belangrijkste werkzaamheden
  • Adviseren en ondersteunen van individuele docenten en programmamanagers bij het realiseren van vernieuwing in hun onderwijs;
  • Aansturen van en/of deelnemen aan vernieuwingsprojecten op het gebied van onderwijs;
  • Zorgen voor de beschikbaarheid van digitale onderwijstools;
  • Zorgen voor up-to-date instructiemateriaal, handleidingen over digitale onderwijstools en succesvolle onderwijsaanpakken;
  • Adviseren van het management over ontwikkelingen op het gebied van (digitale) onderwijsinnovatie en de mogelijkheden die dit geeft voor verdere kwaliteitsverhoging van het onderwijs;
  • Communicatie over onderwijsinnovatie (o.a. door het verzorgen van nieuwsbrieven, websites, workshops, bijeenkomsten en het geven van algemene voorlichting binnen de organisatie);
  • Onderhouden van contacten met andere faculteiten en universiteiten over innovatie van het onderwijs;
  • Deelnemen namens de faculteit aan externe overleggen en projecten op het gebied van onderwijsinnovatie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een (bijna) afgeronde opleiding Onderwijskunde/Onderwijswetenschappen of een andere relevante academische opleiding.
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je vlekkeloos (CERF C1).
  • Je hebt werkervaring (Jr./ Sr.) binnen een onderwijssetting, het allerliefste binnen een universitaire omgeving of hogeschool.
  • Affiniteit met de economische wetenschappen of met wiskundige opleidingen is een pre.
  • Je hebt recente kennis van en werkervaring op het gebied van blended learning en het gebruik van digitale onderwijstools.
  • Je bent sterk in het helder krijgen van vraagstukken en creatief in het vinden van oplossingen.
  • Je bent proactief, hands-on en oplossingsgericht.
  • Je hebt een aanstekelijk enthousiasme en je vindt het leuk om nieuwe ideeën uit te werken of te bedenken vanuit je expertise.
  • Je bent organisatiesensitief, communicatief zeer vaardig en goed in netwerken.
  • Je laat je niet snel uit het veld slaan (en als dat een keer gebeurt kan je natuurlijk bij je collega's terecht).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 01-JUN-2023, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Erasmus School of Economics (ESE). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 en € 5.439 bruto per maand (Schaal 10 -11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Erasmus School of Economics (ESE) behoort tot een van de grootste faculteiten van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) met meer dan 7000 studenten en 340 fte personeel. De geschiedenis grijpt terug tot 1913, het jaar waarin het particulier initiatief tot oprichting van de Nederlandsche Handels-Hoogeschool op brede steun mocht rekenen van het Rotterdamse bedrijfsleven. Een voortdurende focus op kwaliteit van onderzoek en opleidingen heeft geleid tot een toonaangevende faculteit die meedraait in het mondiale academische speelveld. De faculteit bestaat uit vier verschillende capaciteitsgroepen: bedrijfseconomie, algemene economie, toegepaste economie en econometrie. Hierin zijn de wetenschappers werkzaam die dagelijks topprestaties leveren op het gebied van onderwijs, onderzoek en impact. De capaciteitsgroepen en de decaan van de faculteit worden ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering onder leiding van de directeur bedrijfsvoering, bestaande uit het bestuurssecretariaat, business control, Human Resources Management, IT/IV, support, privacy office en andere facilitaire onderdelen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Universitair
  • 3538

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you