Docent Genetica, Genomics en Biotechnologie (0,7 - 0,8 fte)

Docent Genetica, Genomics en Biotechnologie (0,7 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 12 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom ons team versterken en inspireer en motiveer onze studenten!

Functieomschrijving

Ben jij enthousiast om je kennis over te dragen en onze studenten te motiveren en inspireren? Kom dan onze onderzoeksgroep Translational Plant Biology versterken als Docent Genetica, Genomics en Biotechnologie.

Jij, als universitair opgeleide kandidaat met een sterke achtergrond in de (moleculaire) genetica, genomics en biotechnologie, hebt  ervaring en affiniteit met academisch onderwijs. Binnen de bachelor Biologie geef je onderwijs in bestaande curssussen, ontwikkel je nieuw onderwijs en coördineer je cursussen. Je focus ligt met name op de hierboven genoemde gebieden, hierbij is kennis van de plantenbiologie een pre. Je draagt daarnaast bij aan het onderwijs van de leerstoelgroep in één of eventueel meerdere aangrenzende vakgebieden, bijvoorbeeld plantenbiologie en -fysiologie, evolutie, of systeembiologie. Je begeleidt afstudeerscripties en onderzoeksprojecten en helpt studenten zich persoonlijk te ontwikkelen. Het behalen van een basis- of seniorkwalificatie onderwijs behoort tot de mogelijkheden, als je deze nog niet bezit.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voorop staat dat je plezier haalt uit het motiveren en inspireren van onze studenten. Jij hebt ervaring in onderzoek en onderwijs op academisch niveau. Je bent in staat om het gehele takenpakket te overzien en prioriteiten te stellen en hebt een duidelijke eigen visie op het geven en ontwikkelen van onderwijs. Verder zien we graag dat je het volgende meebrengt:

  • Je hebt een academische achtergrond in de (moleculaire) genetica, genomics en biotechnologie.
  • Je bent in staat om in een aangrenzend gebied te doceren, zoals bijvoorbeeld plantenbiologie en -fysiologie, evolutie, of systeembiologie.
  • Je kunt zowel in het Nederlands als in het Engels lesgeven.
  • Je kunt proactief meedenken en ondersteuning bieden bij onderzoeks- en managementtaken binnen de leerstoelgroep.
  • Je hebt een open en sociale omgang met collega’s en studenten.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een uitdagende functie binnen de onderzoeksgroep Translational Plant Biology. In de functie is 60-80% gereserveerd voor onderwijstaken en 20-40% voor ondersteuning van het onderzoek van de afdeling en eigen ontwikkeling (bijvoorbeeld ontwikkeling op het gebied van didactiek);
  • een dienstverband (minimaal 0,7 fte) voor maximaal vijf jaar;
  • een voltijdsbrutosalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.846,- tot € 5.230,- (schaal 10-11 volgens de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

 Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Sharing science, shaping tomorrow. Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Om een indruk te krijgen van onze universiteit kun je de Utrecht University Campus Tour bekijken.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. Meer weten over ons?

Het departement Biologie coördineert het onderwijs van de bachelor-opleiding Biologie plus diverse masterprogramma’s die door de Graduate School for Life Sciences en de Graduate School for Natural Sciences worden verzorgd. Het departement bestaat uit een groot aantal leerstoelgroepen. Het onderzoek is georganiseerd in het Institute of Environmental Biology (IEB) en het Institute for Biodynamics and Biocomplexity (IBB).

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Natuurwetenschappen
  • 27—32 uur per week
  • €2846—€5230 per maand
  • Universitair
  • 1210260

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 8, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you