Universitair docent 'Data en populatiemanagement'

Universitair docent 'Data en populatiemanagement'

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 2 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent Data en Populatiemanagement heb je een onderwijs- en onderzoekstaak op het gebied van het vergaren van informatie op basis van bestaande data in al dan niet openbare gezondheids- en verrichtingen registers en onderzoekscohorten. Je ontwerpt scenario’s om deze data te ontsluiten, zorgt voor een beoordelingskader voor de validiteit, bundelt verschillende bronnen en analyseert de data met als doel meer kennis op te bouwen voor preventie in de volle breedte van haar betekenis: doelgroepspecificatie, personificering, predictie en gebruik in interventies.

Als universitair docent draag je bij aan de totstandkoming van het platform ‘Data voor gezondheid in de regio’, waarin data uit verschillende bronnen samenkomen: burgers, zorgdata, publieke sector, cohorten rond leefstijl & preventie, routine zorgdata, en regionale en nationale routinedata. Door de kennis over de mogelijkheden die voortkomen uit het combineren van gegevens te vergroten, kan er worden ingezet op het terugdringen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Dit kan worden bereikt door middel van gezondheidsinterventies die gericht zijn op gedragsverandering, evenals advies over andere aspecten van het sociaal domein en beleidsaanbevelingen op lokaal, regionaal of nationaal niveau
Als toekomstige collega moet je je kunnen bewegen in een multidisciplinair team (zie bovenstaande organisaties). Dit onderdeel van het Sectorplan is nauw verbonden aan het omvangrijke (miljoenen) data-initiatief van Radboudumc en Radboud Universiteit, hetgeen maakt dat deze functie goede profilerings- en doorgroeikansen geeft.

Deze positie zal worden beoordeeld volgens de criteria voor Assistant Professor in Talent Track naar associate professor zoals vastgelegd in het Radboudumc’s wetenschappelijk carrière pad. In dit kader zal gevraagd worden om een geschreven persoonlijk performance en ontwikkelingsplan, inclusief een reflectie op leiderschap ontwikkeling alsook een apart interview met de Talent track Commissie.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Inventariseert het datalandschap dat direct en indirect van belang kan zijn voor het onderwerp zorggerelateerde preventie.
  • Maakt de betreffende data toegankelijk, complementeert en harmoniseert.
  • Ontwikkelt – samen met anderen – manieren om op innovatieve wijze de gebruiksmogelijkheden van data te verdiepen (bijvoorbeeld geospatial mapping of machine learning).
  • Initieert onderzoek met de data en vertaalt de resultaten in informatie.
  • Vraagt subsidies aan voor onderzoek.
  • Draagt bij aan onderwijs van studenten van het Radboudumc door het begeleiden van onderzoeksstages en/of verbinden van studenten met andere stakeholders.
  • Geeft op basis van data of onderzoeksresultaten van de groep adviezen voor het verder ontwikkelen en implementeren van biopsychosociale preventie.

Graag ontvangen we een motivatiebrief, cv en het sectorplan-aanvraagformulier. Dit formulier bevat relevante vragen voor de selectieprocedure.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een onderzoeker met een achtergrond in de klinische epidemiologie, gedragswetenschappen, of statistiek en een sterke affiniteit met data sciences. We zoeken een persoon die zich op het grensvlak tussen verschillende disciplines en de eerste, tweede en derde lijn kan bewegen en die zich qua inhoud in de vorm van een talent track wil door ontwikkelen tot universitair hoofddocent. Je voldoet aan de criteria voor het wetenschappelijk carrièrepad, waaronder criteria rondom de kwaliteit, levensvatbaarheid en impact van onderzoek, alsmede criteria rondom onderwijs en leiderschap.
Daarnaast heb/ben je:
  • Minimaal 4 jaar onderzoekservaring na afronding van je PhD.
  • Aantoonbare ervaring in acquisitie van onderzoeksprojecten.
  • Kennis van en ervaring op het terrein van data sciences.
  • Bij voorkeur heb je al enige ervaring binnen de intramurale, transmurale en/of extramurale infrastructuur van gezondheidsbevordering.
  • Bij voorkeur heb je enige kennis van actuele methoden van onderzoek van gezondheidsbevordering op het gebied van individuele, populatie- en groepsgericht preventie.
  • Uitstekende wetenschappelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel het Nederlands als het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 5.249 en € 6.717 (schaal 12) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Binnen het Radboudumc starten we een onderzoeksgroep data en populatiemanagement waarin we op academisch niveau de mogelijkheden van gebruik en koppeling van data voor preventie willen verkennen en verdiepen. Aan de hand van case-studies wordt de data-infrastructuur met een regionale oriëntatie de komende jaren vormgegeven. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de Radboud Universiteit, de hogeschool Arnhem Nijmegen, de gemeente Nijmegen, de GGD Gelderland Zuid, de tegel Data-driven innovation van het Sectorplan en onderzoekscentrum One Planet. De onderzoeksgroep zal vooralsnog bestaan uit een UHD, alsmede (part-time) programmeurs, data-analisten en data stewards, maar zal middels subsidies uitgebreid moeten worden met promovendi / postdocs.
Je bent onderdeel van een enthousiaste, recent gevormde, werkgroep die zich inzet voor preventie. Iedereen is sterk gedreven door de overtuiging dat voorkomen beter is dan genezen, dat het verbeteren van gezondheid thuishoort binnen de behandeling van een aandoeningen, dat mensen hieraan het beste in hun eigen leefomgeving kunnen werken en dat hierbij moet worden aangesloten bij de behoeftes en mogelijkheden van bewoners / patiënten.

De functie is ondergebracht in de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde (department of Primary and Community care), waarbij onder andere wordt samengewerkt met het Radboudumc Technology Center Health data en academische werkplaats Public health AMPHI .

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €5249—€6717 per maand
  • Universitair
  • 185783-P1234687-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you