Tutoren Psychologie (0,3 – 0,7 FTE)

Tutoren Psychologie (0,3 – 0,7 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
30 mei 18 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij (bijna) afgestudeerd in Psychologie en heb je een brede passie voor psychologische vraagstukken? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling van bachelorstudenten Psychologie? Word dan tutor Psychologie bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences!

Functieomschrijving

Als tutor begeleid je werkgroepen voor eerstejaars en/of tweedejaars studenten. In probleemgestuurd onderwijs (PGO) stel je je als tutor niet op als een traditionele docent, maar als een begeleider. Je observeert en analyseert het groepsproces op de achtergrond en stuurt waar nodig bij, door middel van vragen en voorbeelden, niet door het direct verstrekken van informatie. Je ziet het als een uitdaging om studenten tot een dieper begrip van de stof te brengen en hun academisch denkniveau te stimuleren. Het kunnen enthousiasmeren, motiveren en inspireren zijn belangrijke elementen van de functie.

Je begeleidt één of twee groepen per dag, die tweemaal per week op vaste tijdstippen bij elkaar komen. Na ieder blok van vijf weken wisselt de samenstelling van de groepen. De eerstejaars onderwijsbijeenkomsten vinden plaats op maandag en donderdag, de tweedejaars onderwijsbijeenkomsten op dinsdag en vrijdag. Je zult eveneens als vaardigheidstrainer optreden tijdens practica. De practica waarin vaardigheidstraining (bijvoorbeeld ‘gespreksvaardigheden’, ‘presenteren’ of ‘training voor trainers’) wordt gegeven, vinden plaats op woensdag en/of donderdag. Dit is een onderwijsfunctie met vaste werk- en vakantiedagen. Het doen van onderzoek behoort niet tot het takenpakket.

Tutortraining
Ter voorbereiding op jouw taken neem je deel aan een tutortraining van 3 dagen in augustus in week 34 of 35. Als je ervaring hebt met PGO (als student of docent) of deelneemt aan het ARP programma, nodigen we je nadrukkelijk uit dat in jouw sollicitatiebrief te vermelden. De voorbereidende tutortraining is dan slechts 2 dagen.

Ook gedurende je dienstverband volg je diverse trainingen op het gebied van didactische en onderwijskundige vaardigheden. Daarnaast behoort het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) tot de mogelijkheden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Een (nagenoeg) afgeronde WO master Psychologie;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Enige ervaring met het begeleiden van groepen is een pré;
  • Affiniteit met statistiek en methoden & technieken is een pré (graag vermelden in je brief);
  • Beschikbaarheid op bovengenoemde onderwijsdagen.

Je vindt het plezierig en beschouwt het als een uitdaging om groepen eerste- of tweedejaars studenten te begeleiden. Het succes van het programma is mede afhankelijk van jouw inzet!

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960, - en € 4.670, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)

Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschap. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door een innovatieve didactische benadering, het zogeheten probleemgestuurd onderwijs (PGO). De staf van de opleiding Psychologie bestaat uit een team van veelal jonge psychologen die sinds 2001 het onderzoek en onderwijs op het gebied van psychologie aan de Erasmus Universiteit vormgeven.

 

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 12—28 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • ESSB/DPECS/30052023

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you