Promovendus Lectoraat Chronische zieken

Promovendus Lectoraat Chronische zieken

Geplaatst Deadline Locatie
22 feb 23 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hogeschool Utrecht - Promovendus Lectoraat Chronische zieken; Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven

Functieomschrijving

Projectomschrijving en werkzaamheden

De afgelopen jaren heeft de overheid stevig ingezet op zorg dicht bij huis. Zelfredzaamheid en eigen regie staan centraal waardoor mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wijkverpleegkundigen spelen hierin een cruciale rol. Meer dan 500.000 mensen in Nederland maken gebruik van verpleging en of verzorging thuis. De vraag naar zorg en ondersteuning thuis en de daarmee gepaard gaande wijkverpleegkundige zorg zal de komende jaren vanwege de vergrijzing flink toenemen. De overheveling van de wijkverpleging naar de Zorgverzekeringswet (Zvw) in 2015 heeft grote impact op zowel de positionering als het dagelijks werk van wijkverpleegkundigen. De Zvw maakt de wijkverpleegkundige tot een zelfstandige professional in de eerstelijnszorg met een waardering voor het eigenstandig handelen. De wijkverpleegkundige is naast de huisarts dé generalist die achter de voordeur komt.  Daarom is het indiceren van zorg (indicatiestelling) weer belegd bij de wijkverpleegkundige. Deze nieuwe positionering doet een groot beroep op competenties als klinisch redeneren, onderbouwing van interventies, organiseren van zorg en invloed uit oefenen op de kwaliteit van wijkverpleegkundigezorg zowel binnen de eigen regio als daarbuiten.

Tijdens dit promotietraject worden verschillende onderzoeksprojecten uitgevoerd met betrekking tot de verdere professionalisering en positionering van de wijkverpleging. Enerzijds ligt de focus op het verder verkennen van vraagstukken aangaande de verdere beroepsontwikkeling zoals verpleegkundig leiderschap in de wijk, anderzijds wordt gekeken welke competenties nu en in de toekomst nodig zijn om hoogwaardige kwaliteit van wijkverpleegkundige zorg te leveren aan thuiswonende ouderen.

Een van de projecten is de evaluatie van het Expertisegebied Wijkverpleegkundige (de Bont et al, 2012, V&VN). Dit Expertisegebied beschrijft de voor de wijkverpleegkundige typische werkcontext, die haar een geheel eigen plaats geeft binnen de beroepsgroep van verpleegkundigen, en de specifieke competenties die deze werkcontext vraagt. Het is daarmee een aanvulling op het Beroepsprofiel van verpleegkundigen (BN2020). Doelstelling is op basis van een mixed methods studie inzicht verkrijgen in hoeverre het expertisegebied Wijkverpleegkundige (V&VN, 2012) nog aansluit bij de actuele werk context van de wijkverpleging, op welke onderwerpen actualisatie wenselijk is, hoe draagvlak en de bruikbaarheid van het Expertisegebied wordt ervaren en hoe dit verbeterd zou kunnen worden.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Je profiel

Een ambitieuze verpleegkundige met een afgeronde masteropleiding Verplegingswetenschap of andere gerelateerde master opleiding in de zorg (met aantoonbare werkervaring en of affiniteit in de wijk. Wij vinden in jou een zelfstandige, enthousiaste, gedreven collega, die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in de wijkverpleging. Jij hebt de ambitie de wijkverpleegkundige zorg wetenschappelijk te onderbouwen en heb jij affiniteit met het verrichten van onderzoek. Daarnaast heb je plezier in het overdragen van kennis.

Bij een geschikte kandidaat voor deze functie zien wij in het CV in ieder geval het volgende terug:

  • Je beschikt over een relevante afgeronde masteropleiding in de gezondheidszorg;
  • Je beschikt aantoonbaar over uitstekende onderzoeks- en projectmanagementvaardigheden;
  • Je hebt (bij voorkeur) tenminste één (wetenschappelijke) publicatie geschreven.
  • beschikt over ervaring met het HBO onderwijs.

Verder herken jij jezelf in de competenties samenwerken, initiatief en resultaatgerichtheid. Daarnaast ben jij iemand die:

  • relevante informatie verzamelt en analyseert, de juiste verbanden legt en juiste, realistische conclusies trekt;
  • ideeën en meningen mondeling en schriftelijk op heldere en begrijpelijke wijze overbrengt;
  • hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het eigen werk en dat van het onderzoek;
  • systematisch, nauwkeurig en efficiënt werkt, de voortgang van het onderzoek/werk bewaakt en zo nodig intervenieert.
  • goed kan samenwerken en proactief is.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,6 - 0,8 fte. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Bij benoeming van een interne kandidaat behoudt deze zijn huidige rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal 2.638,45 en maximaal 3.994,25 (schaal 10). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een dertiende maand. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extras zoals kortingen bij andere verzekeringen, aanschaf software en fitness.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.

Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 24—32 uur per week
  • €2638—€3994 per maand
  • Universitair
  • AT 46253

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 99, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you