Promovendus samenwerking in de waterbouw

Promovendus samenwerking in de waterbouw

Geplaatst Deadline Locatie
9 apr 30 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Dit promotieonderzoek richt zich op het analyseren van sectorale ontwikkelingen binnen de Waterschapsmarkt ten aanzien van de interactie van opdrachtgevers met de markt. Het onderzoek focust op de implementatie van nieuwe (aspecten van) samenwerkingsvormen en hun consequenties voor houding en gedrag aan opdrachtgevers en opdrachtnemerszijde, sturingsmechanismen en de wijze waarop deze nieuwe samenwerkingsvormen ingebed worden in de opdrachtgevende organisatie. De invloed die de opdrachtgever kan uitoefenen in het realiseren van een effectieve samenwerking staat hierbij centraal, waarbij nadrukkelijk gekeken wordt naar deze samenwerking ook na contract close.

Uiteindelijk doel van het onderzoek is te komen tot een beschrijving van mechanismen die passen bij de Waterschapssector en die bijdrage aan een verbeterde, meer effectieve en efficiënte relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer volgens de filosofie van de marktvisie. Wetenschappelijke begrippen zoals organizational change, client maturity, strategy-as-practice, barriers and enablers of collaboration, project leadership en supply chain management zullen een belangrijke rol spelen.

Gezien de context van het onderzoek zal dit onderzoek een kwalitatief karakter hebben waarbij actief interactie wordt gezocht met de praktijk (bv via engaged scholarship, reflective practice). Het onderzoek kan – waar mogelijk en gewenst - een ‘action research’ achtig karakter krijgen; hetgeen betekent dat de PhD actief kennis toevoegt aan praktijksituaties, die daardoor al tijdens de uitvoering van het onderzoek gebruik kunnen maken van ontstane inzichten.

Het promotieonderzoek zal worden uitgevoerd aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft bij de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap van Professor Marleen Hermans binnen de afdeling Management in the Built Environment (MBE).

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Wij zoeken een ambitieuze en proactieve onderzoeker die zich vanaf nu voor 4 jaar (nearly) full-time kan inzetten om dit onderzoek uit te voeren en in een proefschrift wil vastleggen. Functie-eisen zijn:

  • aantoonbaar academisch denkniveau (MSc of vergelijkbare opleiding), bij voorkeur op het gebied van organisatiewetenschappen, bedrijfskunde, construction management, project management of aanpalende vakgebieden;
  • aantoonbare affiniteit met (kwalitatief) empirisch onderzoek in samenwerking met de praktijk;
  • aantoonbare affiniteit met het werkdomein van waterschappen;
  • interesse in strategy-as-practice en wetenschappelijke theorieontwikkeling op het gebied van samenwerking;
  • hoog analytisch en conceptueel denkvermogen;
  • hoge mate van observatief vermogen en omgevingssensitiviteit;
  • een doorzettende, zelfstandige en sociale collega;
  • affiniteit met/interesse in de gebouwde omgeving en/of de publieke sector;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal) in Nederlands (vanwege de dataverzameling) en Engels (vanwege de wetenschappelijke component);
  • beschikbaar binnen afzienbare tijd voor 4 jaar.

Arbeidsvoorwaarden

Promovendi zijn onderdeel van de TU Delft Graduate School die je een inspirerende onderzoeksomgeving biedt met een team van uitstekende begeleiders en een opleidingsprogramma waarin je inhoudelijke en sociale vaardigheden verder worden ontwikkeld. Salariëring conform de CAO van de Nederlands Universiteiten voor promovendi (P0-P3).

Daarnaast biedt  TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

https://www.tudelft.nl

Afdeling

Faculteit Bouwkunde - Management in the Built Environment

In haar 110-jarige bestaan heeft de faculteit Bouwkunde een stevige internationale reputatie opgebouwd in het opleiden van architecten en stedenbouwkundigen en in het scholen van promovendi. Met zo'n 2600 studenten, ruim 500 medewerkers waarvan circa 230 FTE wetenschappelijk personeel, is de faculteit een van de grootste opleidingen van TU Delft en een van de meest gerenommeerde architectuurfaculteiten in Europa. Een gedegen ontwerpersopleiding en onderzoek in het domein van de gebouwde omgeving vormen van oudsher de opgave waar de faculteit voor staat. Ruim 40 hoogleraren zijn werkzaam op uiteenlopende wetenschapsgebieden die het gehele domein van de gebouwde omgeving bestrijken.

De afdeling Management in the Built Environment (MBE) van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft is specialist in de vakgebieden vastgoedbeheer, ontwerp- & bouwmanagement, volkshuisvesting en stedelijke gebiedsontwikkeling. MBE verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Bouwkunde, voert de internationale Masteropleiding MBE (voorheen RE&H) en verricht tevens wetenschappelijk onderzoek. MBE richt zich als enige masteropleiding van Bouwkunde op alle fasen van de levenscyclus van het gebouw: van initiatief tot gebruik. Dit is nodig om gebouwen of de gebouwde omgeving goed te laten functioneren en te laten aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker en alle overige partijen. Het ontwerp is belangrijk, maar het ontwerp alleen is niet genoeg. MBE heeft oog voor de koppeling tussen ontwerp en omgeving en biedt wetenschappelijke bagage voor een nationale of internationale toekomst in de bouw- en vastgoedsector.

https://www.tudelft.nl/en/architecture-and-the-built-environment/

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • BK2018/05

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you