Assistant Professor (tenure track) - Milieueconomie

Assistant Professor (tenure track) - Milieueconomie

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 15 mei Hasselt

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen, onderzoeksgroep Milieueconomie van de Universiteit Hasselt zoekt een (m/v) Assistant Professor (tenure track) - Milieueconomie

Functieomschrijving

Achtergrond

De onderzoeksgroep is een internationale leider in de academische wereld op vlak van duurzaamheidsanalyses van clean technologieën en de waardering van ecosysteemdiensten, en een zichtbare bron van robuust wetenschappelijk onderbouwd advies in deze domeinen. De groep focust zich op het beantwoorden van empirische vragen met een hoge maatschappelijke urgentie, bijvoorbeeld deze gelinkt aan de wereldwijde klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. De groep publiceert in wetenschappelijke toptijdschriften en is vertegenwoordigd in nationale en internationale wetenschappelijke en beleidsadviescommissies. Momenteel bestaat de groep uit 3 professoren, 4 postdoctorale medewerkers, 12 doctoraatsstudenten en 5 aangesloten onderzoekers. De complexiteit van milieuthema’s vergt multidisciplinariteit. Daarom is de onderzoeksgroep ingebed in het Centrum voor Milieukunde (CMK), waar wordt samengewerkt in multidisciplinaire projecten.

Onderwijsopdracht

De onderwijsopdracht kan bestaan uit opleidingsonderdelen binnen de domeinen micro-economie, milieueconomie en technologie managementbinnen de bachelor- en masteropleiding van de faculteit bedrijfseconomische wetenschappen. De kandidaten dragen ook bij aan de ontwikkeling van het pedagogisch kader.

Onderzoeksmissie

De gekozen kandidaat zal helpen het bestaande onderzoeksportfolio van de onderzoeksgroep milieueconomie te versterken. Hij/zij zal zowel economische als interdisciplinaire onderzoeksprojecten binnen de onderzoeksgroep en het CMK leiden. Dit in samenwerking met wetenschappelijke partners binnen en buiten de Universiteit Hasselt. Belangrijke doelstellingen zijn de realisatie van publicaties in internationaal erkende tijdschriften, de uitbreiding van het bestaande onderzoeksnetwerk en de begeleiding van doctoraatsstudenten.

Specificaties

Universiteit Hasselt

Functie-eisen

  • De kandida(a)te dient in het bezit te zijn van een diploma van doctor op proefschrift in toegepaste economie, economie, milieueconomie of in een gerelateerd domein met een expliciet economisch profiel (of gelijkwaardig);
  • Een sterk onderzoeksprofiel dat past binnen de huidige strekking van de onderzoeksgroep zoals weergegeven onder het puntje ‘achtergrond’ en dat aantoont dat hij/zij potentieel heeft om wetenschappelijk onderzoek te publiceren in internationale tijdschriften;
  • Ervaring met werken in een interdisciplinaire groep van economen en wetenschappers/ingenieurs;
  • Ervaring met het succesvol aanvragen van subsidies bij Vlaamse, Belgische en Europese agentschappen is een pluspunt.
  • Over de nodige didactische, communicatieve en organisatorische vaardigheden beschikken om voortreffelijk onderwijs te kunnen verzorgen in de bachelor- en masteropleiding van de Universiteit Hasselt;
  • Ervaring in het empirisch modellering van systemen (in tegenstelling tot het modelleren van specifieke micro-casussen) en het creëren van relevante datasets voor de interessegebieden van de onderzoeksgroep is een pluspunt.
  • Ervaring met begeleiding van doctoraatsstudenten is een pluspunt;
  • Academisch personeel dient te voldoen aan de wettelijke taalvereisten voor de kennis van de doceertaal (Nederlands en/of Engels). Indien nodig, biedt de Universiteit Hasselt concrete begeleidingsmaatregelen op maat om te helpen het vereiste taalniveau te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Universiteit Hasselt biedt een aanstelling in de graad van docent in het tenure track stelsel: dit houdt een evaluatieperiode van vijf jaar (tenure track) in met een jaarlijkse evaluatie gebaseerd op beoordelingscriteria. Na een goede evaluatie van de tenure track volgt onmiddellijk een vaste benoeming als hoofddocent.

Werkgever

Universiteit Hasselt

De Universiteit Hasselt draagt bij tot de ontwikkeling van de kenniseconomie in de (Eu)regio. Actief onderwijs op maat van de student, toponderzoek in welomlijnde domeinen en een internationale oriëntatie zijn haar kenmerken.

Dank zij haar kleinschaligheid bouwt zij met haar medewerkers aan een organisatie waar het aangenaam werken is. Kwaliteiten bij mensen zijn de enige maatstaf. Geslacht, etnische afkomst, handicap, nationaliteit, leeftijd worden niet in overweging genomen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Economie
  • max. 40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT 167/31

Werkgever

Universiteit Hasselt

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Martelarenlaan 42, 3500, Hasselt

Bekijk op Google Maps

Interesting for you