Promovendus cognitieve veroudering en autisme

Promovendus cognitieve veroudering en autisme

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 10 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Psychologie heeft een vacature voor een Promovendus cognitieve veroudering en autisme. 

Met het ouder worden, gaan mensen cognitief achteruit. De snelheid verschilt per persoon en hangt af van verschillende factoren. Autisme kan een mogelijke risicofactor zijn voor versnelde veroudering, maar zou ook beschermend kunnen zijn. De promovendus zal zich richten op het onderzoeken van deze mogelijke verschillen in cognitieve veroudering tussen mensen met en zonder autisme.

In het overkoepelende project wordt door middel van zowel een versneld longitudinaal als ook een cross-sectioneel design uitgezocht hoe dit zit en welke factoren hierbij een rol spelen. Ouderen met autisme zullen niet alleen deelnemen aan het onderzoek, maar zullen ook betrokken worden bij iedere stap in het onderzoeksproces.

Samenwerking binnen het team en met name met de medepromovendus is cruciaal. De beschikbare promotieplaats gaat om onderzoek naar het gebruik van cognitieve strategieën (o.a. op het gebied van geheugen en sociale informatieverwerking) en hoe deze met het ouder worden al dan niet veranderen. Naast promovendi zijn ook postdocs en onderzoeksassistenten betrokken bij het onderzoek.

Taken
  • Opzetten en uitvoeren (onder supervisie) van cognitieve gedragsstudies bij autistische volwassen, volwassenen met ADHD en mensen zonder diagnoses wat zal resulteren in een proefschrift;
  • ontwikkelen en afnemen van experimentele cognitieve taken;
  • afnemen van diagnostische interviews en observatie-instrumenten;
  • organisatie van patiënten instroom;
  • verslaggeving en presentatie van de resultaten in de nationale en internationale literatuur en congressen.

 

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De promovendus die wij zoeken:

  • heeft een (bijna) afgeronde gespecialiseerde (onderzoeks)master psychologie specialisatie Ontwikkelingspsychologie, Klinische psychologie of Klinische Neuropsychologie. Of een vergelijkbare master;
  • is enthousiast, gemotiveerd, gedreven, nauwkeurig en zelfstandig;
  • heeft zeer goede statistische vaardigheden en kennis;
  • heeft aantoonbare affiniteit met de onderzoekspopulatie;
  • heeft een passie voor experimenteel en toegepast onderzoek;
  • heeft aantoonbare uitvoeringsvaardigheden in onderzoek;
  • heeft uitstekende organisatorische en contactuele vaardigheden;
  • dient een uitstekende schrijfvaardigheid te hebben in de Nederlandse en Engelse taal;
  • dient vloeiend Nederlands te spreken.

Programmeerervaring (bij voorkeur met Presentation) en ervaring met statistische analyses in R zijn een pre.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling start tussen augustus en oktober 2018 voor in eerste instantie een jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling met 3 jaar verlengd.

Het salaris bedraagt minimaal €2.222 en maximaal €2.840 bruto per maand, conform de Cao Nederlandse Universiteiten. De promovendus is werkzaam op de locatie Universiteit van Amsterdam (Roeterseiland campus).

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Psychologie

De afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Onderzoek en onderwijs zijn georganiseerd rondom zes programmagroepen: Brein en Cognitie, Ontwikkelingspsychologie, Klinische Psychologie, Psychologische Methodenleer, Sociale Psychologie, en Arbeids- en Organisatiepsychologie. De psychologie afdeling van de UvA heeft de hoogste ranking op de QS World University Rankings van alle psychologie afdelingen in continentaal Europa. Promovendi zijn onderdeel van de Graduate school of Psychology van de UvA.

De promotieplaats valt binnen de programmagroep Brein & Cognitie. Deze programmagroep heeft een traditie en expertise in elementair onderzoek gericht op het vinden van verklaringen voor cognitieve fenomenen vanuit neurobiologische principes en op het verrichten van dergelijk onderzoek om klinische verschijnselen te begrijpen en te beïnvloeden. Het onderzoek richt zich met name op het geheugen, de waarneming en aandacht. De promovendus zal werkzaam zijn binnen een NWO VICI project (Senescence and heterogeneity in neurodevelopmental disorders: The case of autism) onder leiding van prof. dr. Hilde M. Geurts, zie D'ARC)) wat zich richt op zowel cognitieve veroudering als heterogeniteit in veroudering bij volwassenen met een zogenaamde ontwikkelingsstoornis diagnose. Hierbij zal het met name gaan om volwassenen met een autisme diagnose en/of ADHD diagnose.

http://www.uva.nl/disciplines/psychologie

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 18-159

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you