Promovendus voor het project “Populisme, social media en religie”

Promovendus voor het project “Populisme, social media en religie”

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 1 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De promotieplaats maakt deel uit van de Startimpuls NWA voor KNAW-instituten “Populisme, social media en religie”. Dit project heeft tot doel te bestuderen welke rol (verwijzingen naar) religie speelt in populistische verbeeldingen van nationale identiteit. Specifiek wordt met behulp van social media data (Twitter en Facebook) gekeken naar de nadruk op jodendom en christendom door PVV in Nederland en Pegida in Duitsland. Het project beoogt kwantitatieve en kwalitatieve methoden te combineren. Binnen het project wordt samengewerkt met het Institut für Volkskunde / Europäische Ethnologie aan de Ludwig Maximiliäns Universität in München en het Digital Methods Initiative aan de Universiteit van Amsterdam. Het project sluit aan bij de NWA-routes Veerkrachtige en Zinvolle samenlevingen en Levend Verleden. De promovendus wordt geacht onderzoek uit te voeren in interdisciplinair en internationaal teamverband.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Het Meertens Instituut zoekt een promovendus met:

  • Een master degree in: Religiestudies, Antropologie, Nieuwe Mediastudies of aanverwante disciplines.
  • Een achtergrond in het interdisciplinair bestuderen van hedendaags populisme en/of maatschappelijke controversen op social media. Kandidaten zonder ervaring met onderzoek naar sociale media worden in staat gesteld deze vaardigheid op te doen gedurende het project. 
  • Goede beheersing van Nederlands, Engels en tenminste redelijke kennis van het Duits.
  • Bereidheid onderzoek in te bedden in bredere activiteiten rondom de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), in het specifiek de routes Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen en Levend Verleden.
  • Ervaring met, of bereidheid ervaring op te doen met, valorisatieactiviteiten en het communiceren van onderzoeksbevindingen aan een breder publiek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden. Bij gebleken geschiktheid kan deze aanstelling worden verlengd tot 3 jaar.

Het betreft een fulltime aanstelling (38 uur) voor bepaalde tijd voor de duur van 18 maanden. Bij gebleken geschiktheid kan deze aanstelling worden verlengd tot 3 jaar. De beoogde startdatum is 1 oktober 2018. Het maandsalaris loopt op van € 2.222,- tijdens het 1e jaar tot € 2.709,- in het 3e jaar (schaal P, CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen dat zich bezighoudt met het bestuderen en documenteren van taal en cultuur in Nederland. Het Meertens Instituut wil bijdragen aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat over de rol van taal en cultuur in de hedendaagse samenleving. Het instituut vormt samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) het KNAW Humanities Cluster.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€2709 per maand
  • Universitair
  • AT4017

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you