Docent Sociale Geografie en Planologie (0,4 - 0,8 fte)

Docent Sociale Geografie en Planologie (0,4 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 29 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een Docent Sociale Geografie en Planologie. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) biedt een Nederlandstalige bacheloropleiding en vijf Engelstalige gespecialiseerde masteropleidingen aan. Er zijn zowel eenjarige als tweejarige masteropleidingen. Voor studenten die door willen stromen in een van de masteropleidingen is er het pre-mastertraject.

 

De kern van de opleidingen gaat over de verklaring van het ruimtelijk gedrag van mensen en instituties, de relatie met de inrichting van de ruimte om ons heen, de veranderingen die daarin plaatsvinden en de sturingsmechanismen om de ruimtelijke ontwikkelingen te beïnvloeden. Daarbij gaat het niet alleen om Nederland, maar ook om ruimtelijke ontwikkelingen in andere delen van de wereld en op andere ruimtelijke schalen (Europees en mondiaal).


In de bacheloropleiding worden sociale geografie en planologie geïntegreerd aangeboden met een focus op empirisch onderzoek. Cursussen richten zich op vakgebieden als Stadsgeografie, Economische geografie, Internationale ontwikkelingsstudies, Planologie en GIS.

 

Om ons bachelorprogramma in collegejaar 2018-2019 kwalitatief hoogwaardig te kunnen vormgeven zijn wij op zoek naar docenten die het leuk vinden om kennis over te dragen aan nieuwe generaties studenten. Je gaat werken in een team van enthousiaste docenten.

 

Je gaat voornamelijk in de bachelor onderwijs verzorgen. Je kunt daarbij denken aan cursussen als Inleiding sociale geografie, Wetenschappelijk leeronderzoek en Ruimte, conflict en identiteit. Je hebt naast cursorisch onderwijs ook een belangrijke rol in de begeleiding van de bachelorthesis.

Globaal vervul je binnen je onderwijstaak de volgende werkzaamheden:

  • het geven van werkgroepen;
  • het begeleiden van studenten bij velerlei opdrachten;
  • het begeleiden van studenten bij het schrijven van een bachelorthesis;
  • het bijdragen aan veldwerk, dagexcursies en/of meerdaagse excursies;
  • het assistentie bieden bij het coördineren van cursussen;
  • het meedenken over onderwijsvormen, onderwijskwaliteit en curriculumopbouw.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als je jezelf herkent in dit profiel, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren:
  • je bent een recent afgestudeerde sociaal geograaf of planoloog of je hebt in je opleiding sociaal geografische en/of planologische vakken gevolgd;
  • je bent een enthousiaste, proactieve collega, met een passie voor het vakgebied en het overdragen van kennis;
  • je bent een echte teamspeler;
  • je bent makkelijk in de omgang en je bent communicatief sterk;
  • je hebt er geen moeite mee om voor een grote groep studenten te staan;
  • je hebt de bereidheid om waar nodig buiten je eigen expertisegebied onderwijs te verzorgen;
  • de ambitie om door te ontwikkelen richting een promotietraject is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,4-0,8 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een verlenging. Bij een goede functie-invulling kan de aanstelling maximaal 2 maal worden verlengd tot een totale duur van 3 jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van ervaring - minimaal € 2.588,- en maximaal € 3.238,- (schaal 10.0 tot en met 10.5 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Via het ‘start to teach’ programma wordt je wegwijs gemaakt in het facultaire onderwijsprogramma. Je krijgt de mogelijkheid om tijdens je aanstelling te werken aan het kwalificeren voor de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Dat is de ambitie die alle medewerkers van de Universiteit Utrecht motiveert in hun onderzoek en onderwijs. Binnen de universiteit werken diverse disciplines intensief samen aan grote maatschappelijke thema’s. Vier thema’s zijn daarbij overkoepelend, waarvan voor SGPL ‘Pathways to Sustainability’, ‘Institutions for Open Societies’ en ‘Dynamics of Youth’ de meest relevante zijn.

De Universiteit Utrecht behaalde in 2017 de hoogste Nederlandse notering plaats in de Academic Ranking of World Universities met een wereldwijde notering op plaats 47. Utrecht stad is één van de oudste steden van Nederland met een aantrekkelijk historisch centrum en een internationaal georiënteerde cultuur die sterk wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de universiteit.

De faculteit Geowetenschappen biedt een unieke omgeving door het brede pallet aan onderzoek dat er plaatsvindt naar de aarde, de processen die daarop plaatsvinden en de mens als bewoner van de aarde. De faculteit is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Fysische Geografie, Innovatie en Milieuwetenschappen en Sociale Geografie en Planologie.

Het departement Sociale Geografie Planologie richt zich binnen haar onderzoeksprogramma ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’ o.a. op de economische lange-termijn-ontwikkeling van steden, de oorzaken van en de wijze waarop omgegaan kan worden met sociale ongelijkheid, de effecten van migratiestromen op de landen van herkomst en de samenlevingen waarin men arriveert, de effecten van mobiliteit op het welbevinden en de wijze waarop de transitie naar een duurzame stad en infrastructuur bereikt kan worden. Het onderzoeksprogramma is de basis voor de tweejarige onderzoeksmasters ‘Human Geography’ en ‘Geographical Information Management and Applications (GIMA) en de eenjarige professionele masters ‘Spatial Planning’, ‘Human Geography’ en ‘International Development Studies’. Daarnaast verzorgt het departement een groot en hoog gewaardeerd bachelorprogramma. Uniek voor het departement zijn een leerstoelgroep (Geography Education) die zich richt op continue ontwikkeling van het onderwijs in de geografie en het Expertisecentrum voor Stedelijke Dynamiek en Duurzaamheid (ESD2) waarin onderzoek plaatsvindt voor of in samenwerking met externe partners.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 15—32 uur per week
  • Universitair
  • 969733

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you