Onderzoeker Food Informatics

Onderzoeker Food Informatics

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 30 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Zie jij ook een rol voor innovatief informatica-onderzoek voor een gezonde en duurzame maatschappij? Dan zijn wij op zoek naar jou!
  • Consumenten nemen dagelijks beslissingen over wat wel of niet te eten. Wat gezond is hangt af van kenmerken van de persoon zelf en van de voedselinname van de afgelopen periode. Ons onderzoek modelleert kennis uit de wetenschappelijke literatuur, data over inhoudsstoffen van voedingsmiddelen, expertkennis van diëtisten, persoonskenmerken zoals allergieën en metingen over voedselinname van een specifieke consument. Hoe kunnen we al deze kennis bij elkaar brengen in een model en gebruiken voor geautomatiseerd, goed onderbouwd voedingsadvies?
  • De wereldbevolking dreigt een tekort te krijgen aan eiwit voor menselijke consumptie. Tegelijkertijd worden er grondstoffen met eiwitbron suboptimaal benut. Hoe kunnen big data en kennismodellen helpen om de verschillende scenario's in kaart te brengen en door te rekenen, om zo de toekomstige eiwitvoorziening te optimaliseren?
Dit zijn voorbeelden van vraagstukken waar we aan werken.


Wij zoeken een onderzoeker die affiniteit heeft met het vinden van innovatieve oplossingen voor onze opdrachtgevers en die onderzoeksresultaten vertaalt naar praktische adviezen en toepassingen. Als onderdeel van het Food Informatics team, zet je je kennis in op het gebied van kunstmatige intelligentie, conceptueel modelleren, software development (C#/Java) of semantic web technologie. Je werkzaamheden zijn een combinatie van deze gebieden, waarbij je je op termijn zult specialiseren in een van deze onderwerpen.

Je draagt bij aan relevante projecten, zoals bijvoorbeeld het modelleren van expertkennis en data om potentiële voedselveiligheidsrisico's in de internationale zuivelketen te detecteren. Het is belangrijk om te kunnen improviseren en te kunnen doorvragen om tot de kern van de zaak te komen. Daarmee werk je aan een innovatieve oplossing die de klant vooruit helpt, meestal in de vorm van software. Een mooi voorbeeld van ons werk is de ontwikkeling van een webapp waarmee mensen met een niet-aangeboren hersenletsel zelfstandig kunnen koken. Onze uitdaging hierbij is om impliciete recepten- en bereidingskennis in een expliciet logisch model te vangen; een verrassend complex probleem.

Als onderzoeker Food Informatics heb je goede analytische vaardigheden. Je hebt de kritische en creatieve houding van een onderzoeker, maar kijkt altijd naar wat ontwerpkeuzes betekenen voor de gebruiker. Daarom is goed kunnen communiceren met je collega's en klanten een belangrijke eigenschap. Ook kun je je schriftelijk goed uitdrukken, zowel richting de opdrachtgevers als in wetenschappelijke publicaties.

Je krijgt bij ons de kans om veel nieuwe dingen te leren en een persoonlijke bijdrage te leveren aan innovatieve projecten. We verwachten dat je zowel zelfstanding als in teamverband kunt functioneren, aan meerdere projecten tegelijk. Dat vraagt om flexibiliteit en oplossingsgerichtheid.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Een enthousiaste en ambitieuze onderzoeker Food Informatics, met
  • een universitaire opleiding informatica, wiskunde, kunstmatige intelligentie of vergelijkbaar,
  • enthousiasme voor het werken aan innovatieve oplossingen voor praktische vraagstukken op het gebied van duurzame ketens en gezonde voeding,
  • kennis van technieken voor kennisrepresentatie en semantische datamodellering,
  • interesse voor ontwikkelingen op ICT-gebied, zowel maatschappelijk als wetenschappelijk
  • affiniteit met het publiceren van onderzoeksresultaten
  • affiniteit met het uitvoeren van nationale en internationale projecten
  • een zelfstandige houding maar ook teamspirit,
  • een sociale persoonlijkheid met relativeringsvermogen,
  • een constante drive om zichzelf en het team te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan bij een commerciële organisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als Onderzoeker Food Informatics ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur.

Wij bieden een tijdelijk dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris tot maximaal € 4253,-. bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10). De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en 'groene' alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Wageningen Food & Biobased Research is één van de Contract Research Organisaties van Wageningen University & Research met de missie 'to explore the potential of nature to improve the quality of life'. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op
www.wageningenur.nl/nl/Werken-bij.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Voeding
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 370590

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you